Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 14:24 - Лабораторията на боговете
Автор: evrazol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1898 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Докато спускаемия апарат се тътрузеше през земната атмосфера към Централно планетарния космодрум, имах възможността да се огледам и да изпитам чувството, което изпитвах като дете, връщайки се на село през ваканцията. Улиците - кални, хората - оръфани, а отношенията –изчерпани. По-късно щях да се убедя, че хората живеят, за да ядат, а като се наядат, го удрят на удоволствия. Като им се изчерпа ресурса за удоволствия, разбират, че скоро и ресурса за изяждане ще свърши и с неудоволствие се хващат за работа. Цикълът се повтаря. Тук интелекта почти няма никаква роля, понеже технологиите и социологиите са създали механизми, които го заместват. Стремежът към социално равенство произведе интелектуално равенство.

Нима хиляди години „прогрес“ донесоха само това? Не, разбира се. Това бе и е прогресът  на „гражданството“.  На гражданството. И в никакъв случай на цивилизацията. Цивилизацията е прогрес на човечеството, не на гражданството. Това са различни неща.

Мисията ми е проста. - Тест на цивилизационния напредък, за покриване на вселенските изисквания, за присъединяване към общосъзвездния съюз. - Трябва да начертая няколко житни кръга.

Защо общозвездния съюз реши теста да бъде с житни кръгове? Ами при предишния тест им дали огъня и те за малко да се изпотрепят. Вече сме по-внимателни.

В същност, кой съм аз? Аз съм кибог, произведен тук в лабораторията на боговете. Искали да създадат богоподобни същества, като вградят в билогичен, инкарнацируем апарат, боголект.

До определен етап нещата изглеждали лесно постижими. Щом разгадали промисъл-генома си, за боговете не било проблем да създадат лабораторията за биологични апарати по техен образ и подобие. Проблемът възникнал от най-неочаквано място. Биологичния апарат  бил почти съвършен, макар и произведен за шест дни. Оказало се обаче, че боголектът  може да бъде присаден, но е трудно да бъде адаптиран физически към организма. Трябвало да се изгради в самата апаратура, чрез нарастване на кристала. Кристалът е най-обикновен интелект, който се синтезира изкуствено от гравитрони. С нарастването му постепенно придобива качества доближаващи се, или имитиращи боголекта, но се оказва, че в един момент се чупи от собствената си тежест. Единичните полу успешни резултати /какъвто съм аз/ отговарят на някои въпроси, но същевременно задават нови. Макар промисъл-генома да е разгадан, като конструкция, процеса на прерастване от интелект към боголект все още крие тайни. Боговете все още не са открили смисъла на собственото си съществуване и се надяват „експериментът земя“ наред със създаването на изкуствен боголект, да даде отговор и на този въпрос.

За сега наблюденията сочат, че човечеството е забелязало посланията ни в житните кръгове, но цивилизацията още не е. Както казах, човечеството е заето с работа и ядене. И понеже кръговете са житни, а житото е храна – естествено беше най-напред  кръговете да попаднат в полезрението на човечеството.

За инопланетяните трябва да поясня това условно делене: Човечеството е механичен сбор от човеци, а цивилизацията се формира от индивидите у които кристалът е способен да нараства. Далеч не у всички, но за сега това е една от загадките.

За кръговете какво да ви кажа: Това е универсален вид писменост, базирана на математиката. Представляват фрактали и са загадъчни само докато се открие темата на посланието. Нещо като книга с прозрачни страници през които се виждат всички букви – от началото до края на книгата. В това е първата задача на теста – откриването на темата и прелистването на страниците. Задача напълно посилна за интелекта. Трудното идва при разбирането на посланието. Тогава кристалът започва да нараства.

Ето още един жокер /от мен да мине, нали и аз съм със същата биология/:  В математически смисъл фракталите наслагват някаква зависимост върху дадена основа. Практически обаче илюстрират разветеито на една идея до достигане нейната крайност, или до безкрайност. Матрицата на повторението, наложена многократно върху дадена основа, илюстрираща „нарастването“. Ако се върнем към аналогията  с книга с прозрачни страници, при отварянето на корицата виждате житния кръг. Той представлява конкретна идея в нейната цялост: от зародиш – основа, през развитие – матрица, до еманацията – цялостен резултат. Прелиствайки страниците се връщате към корена - основа. Идеята деволюира до зачатък. Един вид математически модел на дървото на живота.

Цивилизацията отдавна е открила фракталите, но още не се е занимала със смисъла им. Вярно, по едно време един кристал /мисля че се казваше Файгенбаум/ нарасна до толкова, че почти откри формулата за разчитане, но биоконструкцията му се износи преждевременно и не успяхме да го инкарнираме.

По този повод се чудя дали да споделя с боговете мнението си за това, къде е сбърката конструкцията. Все пак аз съм само кибог и не е ясно как ще се отрази на съществуването ми подобна инициатива. Но ще оставя тук мнението си – за всеки случай: - Дефекта в биологичната конструкция е наличието на пъп. Той има пряко отношение към биоразвитието, но е негативен фактор при нарастването на кристала на интелекта.  Понеже човечеството основно консумира, а пъпа е първопровода на безгрижието,  то човеците цял живот си остават вгледани в този първопровод. Както онзи вълк, който всяка година през месец май посещавал една поляна, на която като малък, по това време,  бил ял агне!

Тук смятам да прекъсна моя трансперсонопис докато улегнат първите впечатления. И без това информацията за осмисляне стана прекалено много. Връзките между кристала, биологичния пъп, фракталите, Файгенбаум и богоподобието са трудно обозрими с един поглед. Трябва да почина преди пътя към Стоунхендж и да обмисля съдържанието на новия житен кръг.




Тагове:   тъг,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. magicktarot - Не ми остава нищо друго, освен да възкликна като Елочка Шчукина:
24.01.2012 15:29
Кррррасота!

:)))))))
цитирай
2. vania23 - Вярно,
24.01.2012 20:30
че информацията за осмисляне стана прекалено много. И с десет погледа е трудно обозрима :)
Как ти хрумват всички тези щуротии? Загадка...
цитирай
3. pumona - В прехода от комунизъм към демокрация,
25.01.2012 20:51
когато парите си стояха по джобовете и банките, а в магазините бяха празни, тогава често, често се запитвахме - на хранопровод ли приличаме или на какво...?! Все за първопровода.
То май, май комай и сега е така...
цитирай
4. vahisht - Да, твърдо...
26.01.2012 20:50
бих го причислил към графата политическо-есе на научно-фантастична основа с оттенък от фейлетонния жанр на оксиморонния ни живот.... :)
Поздравления за публикацията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969451
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031