Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 02:09 - Ще открия новото си амплоа с думи на благодарност
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3911 Коментари: 9 Гласове:
12



27.08 22:10 - Обидно - модераторски пост image Това е новият аватар на колегата Evrasol - потресаваща снимка на съхухрена цветнокожа женица, кърмеща едновременно 2 бебета -нейното и представете си ! - маймунско такова.Цялата планетарна скръб е изписана на лицето на клетницата, гледаща в право в мизерията на обкръжаващия я свят, а нейният свят е миниатюрен : едва ли е ходила по-далече от съседното село, и със сигурност не чувала думата състрадание, но го притежава в същото количество, като скръбта и тегобите , поднесени и от същият този малък неин свят. Зад нея не стоят ООН и многомилионнобюджетни благотворителни организации, които дават благотворителни вечери и изплюсквайки килограми черен хайвер, събират 1000 долара за пътни на някой доброволец за проблемен район на света. Какво блогородство притежава милата - да раздели единствената може би храна  - кърмата си, между своето и детето на джунглата, но не Маугли, а безпомощното маймунче, нищо , че сигурно са хиляди тези шебеци около селцето й , и със сигурност крадат от мизерните добиви от нивичките.
А единствената надежда в случая личи в погледа на маймунчето ....
Благодаря на lado от когата копнах поста.
Благодаря на Свобода и dimitarf . За някои от тях знаех че са ми приятели, за други не подозирах.
Когато съм сам и безпомощен / нали криза иде /:), ще знам че макар и виртуална реалносттта си е реалност. Ето един пример при който зад словото стои личност, на която мога да изкажа искреното си отношение. Има ни - мен и Вас. На "лични" даже бях писал на тези които ме подкрепиха , че могат да разчитат на мен. Дойде време аз да разчитам на тях. Благодаря им от сърце още веднъж.
Колкото до постингите които изтрих - нали сме тук да пишем постинги. Светът нищо не е загубил с тях. Но моля Ви. Не триите своите постинги. Това ще означава, че се съмнявате в себе си, както се усъмних и аз.
Или  пък изтриите ги. Ако на някого липсват - значи че в това пространство си нужен.
Хубаво е че бях нужен на някого. Благодарение на тези хора се чувствам жив и им благодаря отново.
И все пак - Има ли на кого да благодари жената от снимката. Това е много по важно...



Гласувай:
12



1. mamas - Хубаво е, че се връщаш!
28.08.2009 07:31
Изтритото - то си е изиграло ролята в момента, в който е било публикувано. А това, което е в теб и е важно за всички хора и за всеки миг от живота, пак можеш да го напишеш.
Хубав ден!
цитирай
2. cornflower - И аз не съм тук,
28.08.2009 09:32
макар, че няма да трия постинги.
В състояние на перманентен протест съм!
Срещу безобразията на света, държавата ми, моя град и блога!
Липсваш тук, тъкмо заради протеста, който те определя като личност и човек, а не като лигавещо се същество от първа!
На кого да благодарим? - на Бог, разбира се, който ни е дал пълномощия да довършим започнатото от него...
цитирай
3. marystaneva - Добре дошъл отново!
28.08.2009 10:11
За снимката - нямам думи! Спомних си една пословица: "Иди у богат - да се нагледаш и у беден - да се наядеш."
цитирай
4. lado - «РУКОПИСИ НЕ ГОРЯТ»Защо ...
28.08.2009 11:50
«РУКОПИСИ НЕ ГОРЯТ»



Защо цитираме понякога тази фраза - за тези които не знаят за нея и за Булгаков, Стругацки,( Тарковски,Михалков, Кончаловски), Окуджава, Беляев, Ерофееев, въпроса ми не само звучи идиотски, ами и самият аз изглеждам идиот в очите им.
Лично аз я употребявам в мигове на крайно отчаяние - когато се сблъскам не просто с неграмотността на хората, а воинстващата неграмотност и нейните кръстоносни прояви.
А има ли такива ? Не отмихме ли вече черните вонящи натрупвания на комунизма в душите си или почнахме да трупаме нова нравствена гнилоч върху старата?
Явно приливната вълна на емоциите не достигна нужната сила, за да отмие боклука, който прилежно ни набутваха в главите.
Това, че се множат неграмотните и илитератите, може да радва управляващата каста - преди беше номенклатура, защото манипулирането на такава аморфна маса е сладко и безпроблемно.
Но за мнипулации от този вид е нужен апарат - какво показа разбутването на досиетата? 1 500 000 доносника (обобщено - ченгета, милиционери, комунисти, агенти) : Е , може ли такава буреноносна нива да не остави следи в съзнанието на населението? В подсъзнанието?
Жалко е хора, които са подвластни на емоциите си, и които пишат каквото им хрумне в скудоумните си постове (най-вече - сипят обидни квалификации и личностни нападки), без да проявяват уважение както към останалите , така и към самите себе си, да наложат фигура, която да "туря в ред" онези, които нямат нужда от подобна форма на възпитание и ВЪЗПИРАНЕ. Все едно да искаш, докато ходиш по определена улица, до всеки един винаги да върви полицай, за да обръща внимание при всяко нарушение на обществения ред (ами ако "назначат" за придружител някой милиционер, който сам се секне дет' му падне, бърше се с ръкава си, и псува на поразия?!).
Та думата ми е за виртуалните ченгета - не онези, които по служба слухтят в нета за евентуално оперативно интересни събития между порнофилмите, с които се забавляват.
Тези виртуални ченгета, които са кандидатствали за съответната службица, или назначени по роднински или други топли връзки - Тяхно тайно Превъзходителство -МОДЕРАТОРИТЕ .
Абсолютно анонимни и скрити зад електронната стена, позволяващи си наказания без право на обжалване или обсъждане, слухтят и си пъхат гагата, за да могат с едно натискане на бутона да НАКАЖАТ провинилия се в разпоредбите на върховните си господари и виртуално да изгорят нечие неправилно съчинение, тълкуване, снимка и пр.

Горят ли ръкописите ?
Горят, разбира се , ако ги запалиш!
Гориха ли Александрийската Библиотека? Гориха я..
Гориха ли византийци и римляни ръкописи?Гориха..
Аутодафе помните ли какво означава?
«РУКОПИСИ НЕ ГОРЯТ» - не е тезис на надеждата.....
цитирай
5. chara - evrazol, хайде без шегички, моля!
28.08.2009 12:28
Без теб е скучно!
Ти го знаеш, така че ... дори не си и помисляй да се скатаваш!
Това е най-лесно!
Оставането е трудно ...
:)
цитирай
6. анонимен - verina
28.08.2009 16:09
welcome back!
цитирай
7. ignatkan - Да, има на кого да благодари жената на снимката -
28.08.2009 18:17
на себе си.
Понякога това е достатъчно.
Приветствия, че си тук!
цитирай
8. radalia - Съгласна съм с Игнаткан!
28.08.2009 18:22
Няма на кого да благодари. Достатъчно е да може да го направи на себе си.


А колкото до твоя блог... Ядосвам се, че си изтрил всичко. Дано поне си постигнал усещане за чистота.
цитирай
9. svoboda64 - Е, хайде честито ново амплоа:)
29.08.2009 12:28
И повече вяра в себе си! Словото не гасне, макар и да може да бъде изтрито. Слава Богу, че го има нетленно-тленния запис в Акаша, т.е. всичките наши мисли:) Тяхната маса и чистота, или "замърсеност", ни натискат да продължаваме да търсим себе си...
В очакване на новите ти постинги
С.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969409
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031