Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 22:16 - За всичко е виновен Гугъл
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 8578 Коментари: 35 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Достойните, разумните човеци              Магаретата ездеха друг път;                 Обаче времето е променливо,              И промени се много днес светът:           Магаретата днеска в тоз свят ездят, -  Достойните възседнати вървят.              Петьофи                       превод: Д. Качемаков   Все по-трудно е да различиш знаещия човек от лаика. Вещия в занаята от профана. Виновен е Гугъл. Той дава самочувствие на простака. Даскала и попа вече не са най-уважаваните хора в селото. Понеже всеки полуграмотен идиот съпоставя намереното след три часовото си ровене в нет-а с наученото и изстраданото за десетина години от професионалиста. Всеки разбира от всичко. Ако от нещо не разбираме – патерицата Гугъл е насреща. Няма нужда да учиш. Излишно е да хабиш усилия, та  да разбираш как се случва нещо, какъв е неговия механизъм, защо се случва, какво го предполага и как може да му се въздейства. Питаш Гугъл и готово. От авторитети няма нужда.   Авторитетите – полегнали на бивша слава и утвърдено самодоволство останаха изненадани от компетентните въпроси отправени към тях. Полуграмотните идиоти им задават въпроси, чиито смисъл не разбират и от чиито отговори нямат нужда, но авторитетите се оказаха неподготвени. Някои намират отговорите в Гугъл. Останалите вече не стават за авторитети.   И ква стана тя? Идиотите се преструват на полуграмотни, а авторитетите станаха такива. Невежеството загуби елементарната сигурност в своето незнание, което го правеше хрисимо, послушно и управляемо.  Интелигенцията загуби „относителна тежест” и се принуди да избира между съмнението и демагогията, за известно време, а после се оттегли. Т.е. затри способността си да управлява. Остана ни само възможността да се "манипулираме". И какви "манипулации", боже!   Вече всичко може да бъде доказано!!!   Вече всичко може да бъде опровергано!!!   Развитието спря и доиде ерата на коментарите и коментаторите. Откритията не са новини, а слухове. Новините не са събития, а клюки. От всички тенденции в икономическия, обществен и културен живот останаха само модните. Даже протестите си намериха модна линия. Че и мисленето. Вече няма интересно мислене – има модерно!   За всичко е виновен Гугъл – двуполовия родител на полуидиота, който разбира от всичко по малко и от нищо достатъчно. Децата му се надпреварват в лутане. Ослепения полунтелигент е прегазен в надпреварата от доказания простак, който в края на миналия век прегази полуидиота.   Спасението ни е в чистите помисли, но те сега не са модна тенденция. Пералната на помисли работи странно – първо изстисква, после пере, накрая слага сапуна и простира.   Там на простора нещата все пак се подреждат. До полуинтелигента виси полуидиот, а до тях простак. Интелигентните ги изконсумира Гугъл.  А и да е хартисал някой – кой ли го е грижа?



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. maymi - Принципно - да... Но проблемът не е в гугъла
06.02.2010 22:31
Проблемът е в специалиста по всичко..
Във всестранно развитата личност..
В трайните навици за псевдо..., в усъвършенстване на уменията да излъжеш системата.. В мимикрията..
Това са навици, които трудно и дълго се заличават.
Ако има мерак да бъдат заличени...
Ако гяволъка и минаването метър не е национален стремеж.
И, ако следващото поколение не се възпитава със заклинанието - колкото повече езици поназнайваш, толкова... (което, струва ми се, не е стремеж на тези, към чието семейство се опитваме да се присъединим...)

цитирай
2. evrazol - Вечно зелените дървета
07.02.2010 02:05
Колко незначителни и неприветливи изглеждат те в благоуханната пролет,когато кокиченцата и минзухарите обличат изящните си дрешки и изпъстрят земята с бяло,лилаво и жълто ,когато листните пъпки разтварят пеленки и от всеки клон надничат с бляскави очички към събуждащия се свят,протягат жадно меки като кадифе малки листенца към наближаващата радост в живота им. А те стоят настрана, студени и безучастни към трепетното вълнение и радост,пулсиращи наоколо им.
В горещото щедро лято,когато целият растителен свят надява най-пищната си зелена премяна, когато розите се вият нагоре по портика и високата до кръста трева се полюлява из ливадите, а полята пъстреят от цветя-те изглеждат по-незначителни и неприветливи от всякога,изглеждат мръсни,стари и износени в избелелите си зимни дрехи.
В спокойните и тихи дни на есента,когато дърветата,подобно на някакви не вече съвсем млади дами, търсят да скрият белезите на старостта под пищни, ярки одежди в златно,кафяво и пурпурно,когато зърното жълтее в полето и начервелите плодове висят на кичури от натежалите клони,когато гористите възвишения, прострели се над долината като листна дъга,се обагрят в хиляди нюанси-ах, наистина колко невзрачен и неприветлив вид имат те!
Цялата красота и величие на отмиращата природа се събрала около тях. А те изглеждат толко не намясто сред този блясък,в своята мрачна, тъмнозелена одежда,като бедни роднини на угощение при богати.Да наистина колко окаян вид имат тези вехти, стари зелени дрешки.Колко много слънца са ги пърлили и нали са им единствени,одърпали са се, горките, изтъркали са се!
Но когато дойде злата зима,когато цветята умират и изтлеят,живият плет оголее и дърветата прострат безлистни колони към към оловното небе, когато птиците се смълчат, полето стане кафяво и асмата се вкопчи със сухите си мършави ръце в зида до нея, единствени те остават непроменени, единствени те от целия растителен свят остават смело да посрещнат свирепите студове и виелици.
Те не са красиви,но са силни,устойчиви,несломими – вечно едни и същи по всяко време, през всички сезони, вечнозелени.Пролетта не може да ги освежи и разкраси, лятото не може да ги обгори, есента не може да ги попари, зимата не може да ги погуби.
На света има и такива вечнозелени хора, вечно зелени мъже и жени,не много, но все пак има.Те не блестят външно, не са умели и изкусни, не са привлекателни.(Природата е един много старомоден продавач, никога не излага най-хубавата си стока на витрината.)Те са сдържани,търпеливи и силни хора; по-силни са от света,по-силни са от живота и смъртта, по-силни от съдбата.Бурите на живота ги върхлитат, дъждовете безмилостно ги шибат,свирепите студове се мъчат да ги сковат; но бурите, дъждовете и студовете отминават, а те остават зелени, прави, непоклатими.Те обичат топлите слънчеви лъчи на живота, насладите и радостите,които той носи, но и тях посрещат по обичайния си сдържан начин.Нещастието не може да ги превие, мъката и страданието не изписват израз на отчаяние по лицата им – можеш да ги видиш само да стиснат зъби и толкова.
..... Ние не ги ценим много в лятото на живота си.Те не ни ласкаят и не ни превъзнасят.Не винаги са съгласни с нас.Не винаги са блестящи компаньони.Не са добри оратори и което е още по-добре, не те слушат в захлас,когато ти вземеш да ораторствуваш.Те са свити и непохватни и понякога нетактични.Не се отличават с нищо и не блестят сред приятелите ни в обществото.Не умеят да се обличат добре, по модата.
Облеклото им обикновено е скромно и делнично.Ако се случи да ги срещнем пред клуба , надяваме се да не ни видят.Те не са от този род хора, които държим шумно а поздравяваме на обществени места.И едва в дните на нужда ги опознаваме и се научаваме да ги обичаме.Едва когато дойде зимата, птиците колко мъдро са постъпили,че са си построили гнездата на вечно зелените дървета.....

В пролетта на нашия живот, в нашата младост, ние отминаваме с презрение и подигравка тези безинтересни, невзрачни вечнозелени растения и като глупави деца, които нямат нищо друго в главата си освен очи, протягаме ръце и плачем за красивите пъстри цветя. Ще направим градинката на нашия живот очарователно и приказно кътче, че всеки, който мине край нея, ще ни завижда! В нея ще растат само кремове и рози. Колко красива ще бъде тя под трепкащите лъчи на лятното слънце, под ласкавия повей на западния бриз!
И как ще се свиваме и треперим в нея, когато зашиба дъждът и завее студеният източен вятър!
Ах вие, лекомислени млади момичета, с красиви главици, пълни с неблагоразумие, колко пъти трябва да ви се напомня, че не винаги най-излиятелните и най-любвеобилните любими са най-подходящият материал за съпруг. Възлюбеният, който въздиша горещо като пещ, няма да въздиша вечно така. Защото пещта ще изгасне и тои ще се превърне в един вечно ругаещ, ревнив за честта си, свадлив Панталоне. Удобен ли ще бъде за носене? Няма да можете да го смените, ако не ви приляга, няма да можете да го пратите обратно за преправяне; няма да можете да го отпуснете, ако ви е много тесен, нито да го стесните ако ви е много широк, нито пък да захвърлите, когато ви стане студено, и да се заърнете в нещо по-топло.
Такъв, какъвто си го изберете, такъв ще си го носите цял живот – при всякакви промени, през всички сезони.
Да, той изглежда толкова красив сега – прекрасен десен, стига цветовете да са трайни и да не избелеят, - толкова мек на пипане и толкова топъл. Дали ще устои на световните бури? Дали ще издържи на житейските несгоди?
Той изглежда толкова мъжествен и смел. Косата му се къдри така божествено. Облича се тъй добре. (Интересно, дали сметката му с шивача е уредена?) Целува ръката ви тъй галантно. Нарича ви с такива гальовни имена. Ръката му така крепко обгръща раменете ви. Красивуте му очи преливат от нежност, когато срещнат вашите.
Но дали ще целува ръката ви, когато тя остарее и се сбръчка? Дали ще ви нарича с гальовни имена, когато бебето се разплаче през ноща и вие не можете да го усмирите, или ще се редува с вас, за да можете и вие да се отморите? Дали ръката му ще ви обгръща така крепко и в дните на страдания и грижи? Дали очите му ще срещат с нежност вече потъмнелия ви поглед?
А вие, младежи, вие, глупави младежи, каква съпруга се надявате да намерите в празноглавата кокетка, по която лудеете и заради която си скубете косите? Да, тя е много красива и се облича с такъв изтънчен вкус (нали на това посвещава цялото си сърце, ум и душа, нали никакъв друг земен или небесен проблем не занимава мислите й); тя е толкожа мила, забавна и чаровна; и ще продължи да се облича тъй изискано и след като се омъжите за нея, а може би още повече и от преди.
Но вие няма да имате полза от това. Десетки съпрузи ще се очароват и омайват от нея, но вие нама да сте сред тях. Вие ще ръководите представлението, ще плащате разноските и ще вършите цялата работа. А изпълнителката на представлението ще се усмихва и очарова тълпата от зрители. Те ще впиват очу в нея, ще й се възшищават, ще разговарят с нея, ще флиртуват. А вие ще имате възможността да се чувствува като благодетел на своите събратя и сестри – и повече на събратята си, - нали ще им устройвате това прекрасно забавление безплатно. И то от всички най-малко ще се забавлявате вие.
За вас няма да има дял от тази красота. За вас ще има само уморено лице, потъмнели, лишени от блясък очу и разрошена, с прораснали корени коса. Вие няма да се любувате на изящните дрехи, а на мръсни, раздърпани рокли и провлачени пеньоари, каквито дори готвачката ви би се срамувала да носи. Вас няма да ви даряват с очарователни усмивки, за вас ще останат само главоболието, оплакванията и лошото настроение, мълчанието и цупенето, умората, изтощението и раздразнението, които са толкова голямо облекчение след непосилните усилия цял ден да бъдеш приятна.
И кой според вас ще бъде по-добър другар в живота – този, който блести и очарова обществото, или онзи, който разведрява всекидневната стая, този, който е очарователен отвън, или онзи, който е очарователен отвътре? Не, не блестящите и заслепителни мъже и жени, а простосърдечните, скромните са най-добрата компания по пътя на Живота. Мъжете и жените, които само ще се засмеят, докато отварят чадъра си, когато дъждът ги настигне, и ще крачат весело сред калта и камъняците – другарите, които уверено ще ни подадат ръка, когато се стъмни, и ще ни вдъхнат сили, когато вземем да отпадаме – вечнозелените мъже и жени, които подобно на смърчовете изглеждат най-свежи и бодри, когато задуха най-смразяващият вятър – устойчивите, несломимите мъже и жени.
Какво изключително качество е това! ...”
Джером Джером
цитирай
3. evrazol - Посвещавам този компилат
07.02.2010 02:27
На mamkamu за трактовката на копи-пейст блоговете, на ckara за съзидателно - разрушителния и постинг, на гордеещите се и негордеещи се че са българи, на политическа партия "зелените", на обединените, а не съвокуплени земеделци, на протестиращите срещу ГМП и на партиино пристрастните от всички десени.

Мисля че е време да намерим вечно зелените растения сред нас.
цитирай
4. lado - Самонадеяно подозирайки, че пр...
07.02.2010 10:45
Самонадеяно подозирайки,че принадлежа на позитивната страна в процеса на фотосинтезата, ще се радвам да видя, когато по-висшите форми на живот предложат алгоритъм за синтезиране на благодатна обществена енергия и я насочат в правилното русло и правилната посока. : )
Поздрави!
цитирай
5. анонимен - случаен кликер
07.02.2010 11:19
Ха-ха, точно блоговете са изворите на простотията, които поливат самочувствието на авторите си, че разбират от всичко.
цитирай
6. compassion - Няма вина и няма виновни
07.02.2010 14:29
има слепци, които опипвайки МАТЕРИЯТА я "виждат" и искат да я притежават;
има виждащи, които затварят очите си и политат към СВЕТЛИНАТА, която не става тяхно притежание, а съдържание.
На Земята има тъмни сили, които искат да я скрият и често успяват, но дори и скрита, тя Е.
Има Ден и има Нощ.
Скоро ще настъпи ДЕНЯТ.
цитирай
7. zaw12929 - Истината е друга,
07.02.2010 14:34
заблудени сте, нетърпеливи и даже горделиви, а накрая грубо аругантни.
За какво се смятате?! За Бог?! Какво точно Ви е проблема, малко Ви е секса, че ви избива на фантазии, където го няма виновника.
цитирай
8. lado - Аругантен човек - такъв, който не ...
07.02.2010 15:22
Аругантен човек - такъв, който не ругае.
Арогантен - който няма рога...
Сори..
цитирай
9. compassion - Към 7. zaw12929
07.02.2010 17:09
Да! Бог е! От онези, които виждат.
Всички сме богове. Ти си от онези, които съдят (значи от стария завет).
цитирай
10. chara - Трогна ме!
08.02.2010 07:46
Това за зелените дървета бях го забравила!
Благодаря, че ми го припомни!
:)
цитирай
11. veselinvalev - Признание за Гугъл
09.02.2010 08:40
Достъпът до огромни масиви информация е едно най-прекрасните неща, които даде на съвременния човек интернет. Аз разбирам болката породила ироничната интерпретация на автора на съвременните реалности. Но това всъщност не ирония към масовия достъп до информация, това е ирония към социалните механизми преразпределящи печалбите от човешката дейност. Механизми, които поставят истинските учени, истинските изобретатели, истинските творци в едно унизено положение. Унизеното положение техните постижения да бъдат използвани от арогантните, безпощадни механизми на съвременния тотален монетаризъм, стимулиращ печалбите на всяка цена, основан върху абсурдни закони за социални отношения и социални реализации. И в тази посока авторът е абсолютно прав. Празнословието и простащината лесно намират своета маскиране и своите оръжия в информационните масиви за да се възпроизвеждат и да господстват.
(Признавам си, че за да стигна до тези изводи, много ми е помогнал Гугъл.)
цитирай
12. анонимен - SsqnniLujbNAVcYpOZi
24.05.2011 21:08
That's not just the best asenwr. It's the bestest answer!
цитирай
13. анонимен - LyPJDuUp
25.05.2011 02:43
Posts like this brighten up my day. Thanks for tikang the time.
цитирай
14. анонимен - IDVgcqPDjEr
25.05.2011 04:30
Your aneswr was just what I needed. ItВ’s made my day!
цитирай
15. анонимен - OLrSEuuNXACHUtc
25.05.2011 05:31
Now thatВ’s sbtule! Great to hear from you.
цитирай
16. анонимен - PVAsRhdBWt
25.05.2011 13:23
Now thatВ’s sblute! Great to hear from you.
цитирай
17. анонимен - AJuVFivDPND
25.05.2011 14:10
xyCcjA <a href="http://onxhcwqummyz.com/">onxhcwqummyz</a>
цитирай
18. анонимен - VxWZQBkgpBY
25.05.2011 15:30
FMJ1Wm <a href="http://wudlusaubkiq.com/">wudlusaubkiq</a>
цитирай
19. анонимен - lwiKhSyL
25.05.2011 15:33
1Kk9jD <a href="http://xutsizxmcebl.com/">xutsizxmcebl</a>
цитирай
20. анонимен - JstPGsfr
25.05.2011 19:18
WCk6Hq , [url=http://xlanyhfuoeen.com/]xlanyhfuoeen[/url], [link=http://fxadbggojvuk.com/]fxadbggojvuk[/link], http://nclttqxdkckt.com/
цитирай
21. анонимен - WtXUJHamZY
25.05.2011 20:22
More posts of this quality. Not the usual c***, plasee
цитирай
22. анонимен - BiOratHmEPseOPxAaLp
25.05.2011 20:41
Wow, thatВ’s a ralely clever way of thinking about it!
цитирай
23. анонимен - pLCDduXrVlILIXu
26.05.2011 13:25
p1lhKY <a href="http://hmzpsmsspwra.com/">hmzpsmsspwra</a>
цитирай
24. анонимен - lWvWBwlzQgmZHLXHnQj
26.05.2011 13:47
B0Hqer <a href="http://pvdgoviasnom.com/">pvdgoviasnom</a>
цитирай
25. анонимен - EInbekOxWWxAjfr
26.05.2011 14:10
W28awX <a href="http://taryygukxhra.com/">taryygukxhra</a>
цитирай
26. анонимен - vZgHvUNjmlp
26.05.2011 18:24
QR15TN , [url=http://akirznaoewtu.com/]akirznaoewtu[/url], [link=http://nspgbfvfgxwx.com/]nspgbfvfgxwx[/link], http://ftxocgxvtcpb.com/
цитирай
27. анонимен - SSrwACfix
26.05.2011 18:25
r39iiv , [url=http://fhoqdbwbzkyz.com/]fhoqdbwbzkyz[/url], [link=http://ajjbvjejrrfw.com/]ajjbvjejrrfw[/link], http://flagfngvdakx.com/
цитирай
28. анонимен - woCECiianmVAbwm
26.05.2011 18:57
IJjfLB , [url=http://zpztomrlfgld.com/]zpztomrlfgld[/url], [link=http://vvnhtizrdxnf.com/]vvnhtizrdxnf[/link], http://kynghyvgaccb.com/
цитирай
29. анонимен - NfgWzTkFLepYQu
26.05.2011 19:39
ax4XH8 , [url=http://dxizizpoztbv.com/]dxizizpoztbv[/url], [link=http://qelsptpedjcf.com/]qelsptpedjcf[/link], http://oqtuqtuvyygg.com/
цитирай
30. анонимен - pdDWTegqtGniXwb
26.05.2011 19:53
WNQnlI , [url=http://uvqtzinxoxqa.com/]uvqtzinxoxqa[/url], [link=http://picdrezdfqcq.com/]picdrezdfqcq[/link], http://gjdqpaojsnry.com/
цитирай
31. анонимен - jVwqbFJbwkGOapsZmkv
28.05.2011 14:18
IwgE0i <a href="http://ribdsppthayz.com/">ribdsppthayz</a>
цитирай
32. анонимен - nYJGhcsr
28.05.2011 16:52
K53A5N <a href="http://vfkcyxnaszof.com/">vfkcyxnaszof</a>
цитирай
33. анонимен - aJxPhOySGSAtMMbcW
28.05.2011 17:04
r7BBcg <a href="http://wmnczrtepxdq.com/">wmnczrtepxdq</a>
цитирай
34. анонимен - VWydolUzlXCmV
28.05.2011 17:17
jkj4Au <a href="http://nyxhqutsptdr.com/">nyxhqutsptdr</a>
цитирай
35. анонимен - vuazjOgKPGWvqyc
28.05.2011 19:25
8N0v4n <a href="http://odsnywieakmi.com/">odsnywieakmi</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969100
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031