Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 12:43 - Лицемерието на един народ
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 9473 Коментари: 26 Гласове:
4

Последна промяна: 05.04.2013 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не е глупав, никак даже не е. Ама е фалшиф та дрънка. Няма си ДОРИ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО, което в същността си да е точно каквото е във фалшивите му представи. И той го знае много добре. Лицемерния ми народ! Той много добре знае колко струват институциите му, но роптае срещу тях, осъжда ги, критикува ги и им вменява в дълг достойнства и задачи, които те няма как да имат, в следствие на естественото си устройство. Лицемерния ми народ много добре знае как да се „оправи” със скрития в храстите КАТаджия. С митничаря, доктора, общинарина, данъчния и какъвто там се сетиш орган. Но когато „органа” стачкува лицемерния ми народ лицемерно си раздвоява мнението. „Оправящите се” критикуват, оправдават, защитават и опровергават мненията си по отношение на стачкуващия орган. С това ПРОСТО ГО ЛЕГИТИМИРАТ като съществуващ, макар че него в същност го НЯМА. Той само прилича на онова, което другаде Е.   Да обсъждаш действията на президента означава, че приемаш, че този президент удовлетворява някакви нужди. Когато не удовлетворява тези нужди, какво да го коментираш? И това е валидно за премиера, прокуратурата, журналистиката, културата, съда, икономиката, политиката ....   Царе сме в способността си да придаваме лицемерно стойности на ерзаца.   Някога нашите москвичи наричахме автомобили, нашия социализъм бе демократичен, а вождовете бяха мъдри. И ако тогава лицемерното признание на тези „факти” беше партиина и държавна идеология, прокарвана с репресии, то сега лицемерието ни няма АБСОЛЮТНО никакво основание.   Смешно, жалко и чудовищно е да виждаш как помпозно клатушкащи се на глинени крака привидности формират ерзац политика и икономика, че и социален живот. И то привидности в чиито фалш никой не се съмнява !!! ... И привидности, които всекидневния бит опровергава всекидневно.   Ние отдавна сме престанали да бъдем онова което сме, опитвайки се да изглеждаме онова което ни се ще. В резултат нито сме, нито изглеждаме, ама се държим така, сякаш ни има.   С лицемерието си допуснахме абсурда,  да станем страна, в която народа няма значение. Кои са стойностните, ценните ни достижения? Онези „пипнатите”,  издържаните със смисъл и стил. Приличаме на циганин, облякъл на голо шлифер от Аутлет. Боже, колко много шлифери...


Тагове:   тъг,


Гласувай:
45



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - Мдааа! ... шлифери на голо ...
13.11.2010 12:55
Вече не се разбира къде свършва лицемерието и къде почва простотията, май са станали взаимозаменяеми, или две страни на една и съща монета.
цитирай
2. nakom - Дефиниция
13.11.2010 12:55
Глупав= човек (народ) който си обяснява доброто с имането на пари, и проблемите - с отсъствието на пари.
цитирай
3. haralanov - Приличаме на цигани...
13.11.2010 13:15
При смяната на толкова правителства,все остава чувството,че нещо не върви.Не е както трябва.Излишно е да се питаме,а как трябва?
цитирай
4. nicodima - Днес се надпреварвате да пишете по един и същи проблем...
13.11.2010 14:23
Проблясъци от магнитните бури ще да са ; )...

http://ivoberov.blog.bg/politika/2010/11/13/tyrjestvena-chalga-kiuchek-po-sluchai-poseshtenieto-na-putin.634092

Поздрави!
цитирай
5. rummi - това ми прилича на курс за не-оцеляване при местни условия, г-н evrazol :-)))
13.11.2010 16:26
какво ли ще стане с хората, подведени от Вас, и предпочели да СА вместо да ИЗГЛЕЖДАТ, че са? а?

а на този етап аз най-много се плаша да не падне и шлифера...
цитирай
6. evrazol - Направо се почувствах виновен
13.11.2010 17:15
Ако някой се подведе да бъде, вместо само да изглежда, това силно ще застраши неговото изглеждане. Но понеже всички сме наясно колко струва това, което изглежда, кой знае каква промяна по същество няма как да се случи.
Позата мисля, че си изчерпи ресурса. Сигурно през 2012 ще започнем да наричаме нещата с истинските им имена и това ще е края на "света"
цитирай
7. breeze - Изтървана е посоката, или така ни посочват...
13.11.2010 17:40
И свикваме с "гювеча".
цитирай
8. evrazol - Може би ако си просяк на звезди,
13.11.2010 17:47
някой ще ти подари Сашка Васева:)
Шегувам се, разбира се. И не харесвам просяци. От доста време пишейки тук, се мъча да оформя в едно изречение собствените си тежнения.

Може би ще успея на края. Ще ми се хората да притежаваха малко повече достойнство и реализъм в самооценките и поведението си. Малко е дълго изречението, но за сега ...
цитирай
9. breeze - Ако разберем, че тежненията са просто едно тежнение...?
13.11.2010 17:56
По-лесничко ще да е.:)
цитирай
10. evrazol - breeze
13.11.2010 18:02
breeze- Изтървана е посоката, или така ни посочват... написа:
И свикваме с "гювеча".

Тогава значи, че се намираме точно там където заслужаваме да бъдем. За кво мрънкаме по блогове и седенки??? ...
Вместо да хващаме посоката, ние се преструваме, че имаме държава, институции и политики с политици - глупости и фалш. Толкова ли е трудно да се признае че всичко в държавата ни е менте и под всякаква критика. Ако имаме доблестта да си го признаем, няма да търсим и да очакваме "оправяч" и месия. Нали колкото и да е гладен човек не яде развалена храна. А който яде се подрисква. Който ползва държавни услуги също се е вдрищял. Ерго - държавата е развалена. Не ползвайте.
цитирай
11. tit - Легитимирайки държавата,
13.11.2010 18:26
легитимираме себе си , щото "не сме от тях!" Погледнато обективно, институциите са си наред - хората в тях обаче...ц!
цитирай
12. evrazol - Погледнато обективно,
13.11.2010 19:00
Не са си наред. Въобще!!! Щом може хората в тях ... ц! Ако бяха наред щяха да се самоочистят. Държавата трябва да се приеме за нелегитимна. Себе си легитимираме с качествата си, а не легитимирайки държавата. Тя е компроментирана институция . За да си я върнем трябва да я отречем.
цитирай
13. nicodima - За да се оправим като общество трябва да тръгнем от себе си...
13.11.2010 19:29
Но това трябва да се осъзнае...
А за да се осъзнае трябва образование и житейска мъдрост...
Къде и в кого да ги търсим...
В 95-те % обществени чалгаджии?!
Causa perduta...
цитирай
14. анонимен - Социалист
13.11.2010 23:04
Подкрепям север на №7 на пълно и част от никодима на №17. С две думи не съм съгласен с Лицемерието на един народ и ще посоча точно защо с един пример от действителността. Станах социалист през 2000г., най трудната да се покажеш като такъв, като имам предвид тогавашното управление. Въпреки този факт по голямата част от моите познати и съученици бяха част от младежките формации на десните партии и по точно на СДС. Дойде и 2001 избори и поголямата част от социолозите предсказваха победа на СДС. Но след изборите се оказа друг победетел. Тогава отидох при моите приятели от дените формации и ги попитах какво стана. Те ми отговориха много прост народ имаме и затова така се получи. Не е виновен народа, напротив той разбира всичко. Така по същия начин измете и Сергей, точно защото не е прост Народа, така ще измете и герберите. и не народа е виновен, защото той си върши работата. В никакакъв случай не мога да се съглася че сме престанали да бъдам това което сме. Искам да завърша с думите НАРОД, НАРОД, НАРОД - докато аз дишам ще бъда патриот и където и да съм ще съм за българия, без значение кой я управлява
цитирай
15. evrazol - 18
13.11.2010 23:50
понеже си социалист, ще се опитам да направя текста разбираем даже и за тебе.

Полицията не си върши работата. Здравната каса е зле устроена. Правосъдието работи като борса. А ние, гражданите, коментирайки тези нефункциониращи институции ги легитимираме. Всички знаем, че не работят. Но ги критикуваме, че и лицемерно се надяваме и вярваме в тях, все едно, че нищо им няма.
Кажи му доктор, полицай, съдия и не го обиждай повече. Той има изграден от собствената му институция имидж и е достоен за презрение. Единствения, що годе смислен аргумент, който се сплита тъдява е, че между тях имало и свестни. Ба си. Тук таме и свестни на общия фон.

Не знам за какво навираш тук своя социализъм. От него отдавна не се нуждаят даже социалистите, ама да ти кажа: Чувал съм за социалистически интернационализъм, за национал социализъм, но за соц. патриотизъм няма никакъв пример в НАШАТА история. Ти ще си първия и последен соц патриот. Щото социализЪма патриотизъм не търпи. Вие сте верни на партията си. Ето за това ни е прост народа. Понеже не ви навря в кучи гъз още на другия ден, по тази единствена и повече от достатъчна причина.

Ето как си представя един ваш клосик, собствената ви поява:

Нощта ражда из мъртва утроба
вековната злоба на роба:
своя пурпурен гняв -
величав.

Айде стига съм те легитимирал с вниманието си.

sever, разумява се - греши! Индия не пише мъдрости. Пишат ги автори на мъдрости. И не само индиици. По интересно е дали индииците са толкова духовно богати, както тя твърди.
цитирай
16. balkanec - Аман от недоволни от българския ...
14.11.2010 01:02
Аман от недоволни от българския народ.
цитирай
17. evrazol - balkanec
14.11.2010 09:43
Съвети на Фердинанд до Борис III - потърси ги в Нет-а и кажи пак какво мислиш.

Народът полага черни мъки и труд за да храни ония, които го презират толкоз повече, колкото той се отнася по-глупаво и по-търпеливо към тях. За да е охолно на по-малкото, трябва да страдат по-многото. Млади офицери знаят, че скоро България няма да воюва, и затова са тъй войнствени. Подбирай средно способните, за да ги издигнеш на командующи постове. Подбирай за командири хора с пороци, за да можеш да ги държиш под страха на наказанието. Окол себе си трябва да имаш най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят най-добра лична полиция. Няма по-сигурен начин за моментна сигурност от добре платения простак. Ти трябва да направиш един вътрешен шпионаж, който да плащат ония, срещу които е насочен. Узнавам, че е разпоредено дори до най-затънтените паланки да се величае само твоята особа и да ти се приписват божествени качества. Внимавай да го не прекалиш. Мерзостта на народа прави всяка добродетел безполезна и опасна. Народът въобще не разбира от добродетели, той величае долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, изнудвачите, лъжците и на такива той поверява своята съдба. Такива той избира за народното събрание, а на умните и почтените се присмива и ги забравя. Народът е като едно добиче ¬колкото по го удряш, толкова по-бързо върви към целта, към която ти го водиш. Народът е като истеричните жени - за да се усмирят, тям трябва бой. Колкото повече се показвах презрителен и високомерен пред народа, толкоз повече той показваше страхопочитание към мен. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече значение, отколкото тя има. От всичките неща в твоето царство народът е най-маловажното. Оставяй някак незабелязано крадците, особено тия на държавни суми, но дръж списъка им затворен в твоето бюро. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили. Най-добър начин да се обогатиш са военните доставки и заемите. За война се говори, сабите дрънкат, но това е за
цитирай
18. djgator - evrazol
14.11.2010 10:09
Хареса ми твоя постинг, много ми хареса! За сравнение бих добавил и " На гол тумбак - чифте пищови" , това сме ние! Дребни завистливи и страхливи душици, треперещи да не им отнемат и малкото парченце кокъл, което всеки е успял да докопа...
цитирай
19. balkanec - Страната ни е в тежък период
14.11.2010 10:20
През това време медиите ни промиват мозъците колко крив бил българина.
Папагалите го повтарят.
цитирай
20. evrazol - ВИЖ ТИ, ВИЖ ТИ ... тцъ, тцъ, тцъ
14.11.2010 13:41
Колко минусчета си завъдих само за 2-3 часа. Некои си е разкопчал шлифера за който говорех. Приемам, че се е почувствал обект на писанията ми. Чудесно!
цитирай
21. kass - evrazol
14.11.2010 20:12
Не знам дали народа ни е прост, но при всички положения е лигав. Той е научен да бяга от проблемите си, задай директен въпрос без значение на кого - учител, лекар, чиновник и ще видиш как ще си глътне азбуката на секундата, нямам предвид скандали, а най-обикновен директен и уместен въпрос. Бабите по селата хранят по три поколения след себе си, защото децата им сами не могат да се изхранят, майките и бащите се грижат за наследства, посуда, балове, сватби и дундуркат децата на децата си. Как искаш такива хора да се изправят пред трудностите си и да ги решат. Не могат! Масово в България хората не знаят какво значи истинско бедствие, какво значи милосърдие, какво значат епидемии, следвоенни опустошения и пр. затова мрънкат, че нямат пари за пиене по кръчмите и почивки, а дори не си правят труда да се напнат да работят, ама да работят както трябва, защото е лигав, адски лигав българския народ... А иначе, може и да не е толкова прост...
цитирай
22. анонимен - Няма как да е иначе
16.11.2010 15:02
Толкова много са ни сваляли гащите, че няма как да приличаме на себе си.И точно когато започнахме да разбираме какво сме и къде сме ни натресоха поредния сценарий.Стремежа на сценаристите да ни обезличат, като нация и народ,да забравим миналото си е облекчен от факта, че приехме тяхната постановка и започнахме да мислим като тях-със задниците си.Очаква се българския задник да надмине подобните му.
цитирай
23. анонимен - ТАКА Е ПРИЯТЕЛЧЕ....
17.11.2010 12:55
ЗА ДА СИ ЛИЦЕМЕРЕН И РАБОЛЕПЕН, БЕЗ ДА ИЗРАЗЯВАШ СОБСТВЕНОТО СИ МНЕНИЕ, БЕЗ ДА ЗАЩИТАВАШ СОБСТВЕНАТА СИ ПРАВДА, БЕЗ ДА УВАЖАВАШ СЕБЕ СИ И ХОРАТА ОКОЛО СЕБЕ СИ----ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,ТРЯБВА ДА ЗАГУБИШ ИЛИ ОБЕЗЛИЧИШ ,СЕБЕ СИ!
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ТОВА Е, ЛОГИКАТА НА РАЗПАДА НА НАЦИЯТА!
цитирай
24. zaw12929 - Няма разпад на нацията и няма да има
17.11.2010 20:09
Стига сте пророкували... мислете за доброто
Лицемерието не е черта на българина. Доказателство е и вашия постинг и другите. Народа е възмутен... от кризата... която е световна, тежка за всички, защото сме малка държава...
цитирай
25. анонимен - А.....ТИ ВЯРВАШ ЛИ, ZAW12929.....В ТОВА ,КОЕТО ГОВОРИШ???!
19.11.2010 19:59
ВЯРВАШ ЛИ , В НАЦИЯТА СИ??!
.....И КОЕТО Е ПО-ВАЖНО:
ВЯРВАШ ЛИ В СЕБЕ СИ И.... СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ??!
цитирай
26. анонимен - ДА ТЕ ОТКРЕХНА...ПРИЯТЕЛЧЕ!
19.11.2010 20:09
ОЦЕЛЯВАТ ,САМО ТЕЗИ ,КОИТО ВЯРВАТ В СЕБЕ СИ!
АКО ПОВЯРВАШ В СЕБЕ СИ ,ЩЕ РАЗБЕРЕШ ,ЧЕ ТИ СИ ВЕЛИК ....И БОГ ТЕ ОБИЧА!
ЗАЩОТО :
ГОСПОД ОБИЧА,САМО СИЛНИТЕ ДУХОМ, СМЕЛИТЕ И ДУШЕВНО БОГАТИТЕ.
БОГ ,...НЕ ОБИЧА НИЗШИТЕ ДУХОМ, БЕЗДУШНИТЕ И СТРАХЛИВИТЕ!
СТРАДАНИЯТА СА ЗА НИЗШИТЕ ДУХОМ, ГЛУПАВИТЕ И СТРАХЛИВИТЕ !
ОТ ТЯХ....ТЕ ПОУМНЯВАТ И СТАВАТ ПО-СИЛНИ!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969855
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031