Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 02:07 - Ако за други страни членството в ЕС е по-скоро икономически аргумент, за нас е по-скоро нравствен.
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 2994 Коментари: 9 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако дойде някой българин да ми разказва какво се случва в родината, директно ще му кажа: -          Аре бегай, бе!!! Защо ли? Не защото всичко знам. Не защото не се случват интересни неща. Не и понеже не ме интересува съвсем какви неща се случват.   А понеже каквото и да се случи, края е предизвестен и си остава за нас.   Голям шум с тия СРС-та. Ще си помисли човек, че ни управляват някакви аристократи и благородници, с  християнски ценности и ореоли около главите. И изведнъж: -  О, ужас! Някой им вади кирливи ризи! -  и: -  О, ужас, ние сме изненадани, потресени, възмутени и прочие, все едно сме много порядъчно общество.   Абе, Аланкоолу, Да не падате от Марс, бе!? Крадлив Дедо с Юпитата, Гоце, Доги, Гея, Яне, че и Бойко от десет години са ни лидерите, елита и лицето пред  света. Те са ни представителите. И щом са ни такива представителите, що си мислим,  че нещо друго представляваме.   Трактора извади СРС-тата. Кво се праим, че не знаем. И записите вероятно са истински. Кво се мъчим да се лъжем. /Сефте са лъжем та па ша си ВЕРВАМЕ/ Безобразията вършени преди и безобразията вършени сега нямат бог знае каква разлика. Интелигентните, будни и родолюбиви хора отдавна са под санитарния минимум. Ние сме на пиратски кораб. Безобразията са ежедневие дватесет години вече. И ако още не сме се хванали един друг за гушите, то е щото улицата е задънена и никой няма идея, или надежда.   И сега какво? Онези които ни привикнаха на всичко, се надяват да се впечатлим!!! И като се впечатлим да вземем отношение. Да бе, да! Последното нещо от което се впечатлихме беше речта на Доган в с. Кочан. И то не защото не знаехме, че той ни „клати”. А щото си позволи да ни го каже в прав текст. В лицето. Ние си траем като ни клатят, но не обичаме да ни го казват.   Е, впечатлихме се, де. Събрахме се около „Галерия” както се събираме на катастрофа с много жертви. Сеир е то. Не е за изпускане.   Принципите, ценностите, дори отборите се размиха. Всички се превърнахме в докери на прехода. И срещу некой лев товарим кораба на ония дето ще го направят, че го и направиха, тоя преход. А да не се правим на граждани, а? Ако бяхме граждани, тоя селски фарс нямаше как да се случи.   Стига толкова. Само да вметна:   От всички мутри, последния ни избор е тази. Това не я прави светец. Просто стойте зад избора си, докато не се появи алтернатива. Няма дело на ДС,  което да е донесло нещо хубаво. И ако сега успеят ще се върнем в неолита. Ако за други страни членството в ЕС е по-скоро икономически аргумент, за нас е по-скоро нравствен.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. velichka84 - и културен аргумент, бих допълн...
16.01.2011 02:21
и културен аргумент, бих допълнила. Но иначе сте прав, в момента нямаме алтернатива. В страната нищо не се случва, а медиите трябва да живеят от нещо. Една шепа хора сме, познаваме се. Бойко е огледало на обществото ни, но все пак е в момента най-доброто,което то може да роди. Трябва за съжаление да минем по бавния,но сигурен път на смяна на поколенията. Надявам се да успеем да усвойм европейските ценности и в бъдеще да поемем като достойни хора управлението.
Чисто иконимически също профитираме от ЕС, защото скоро сивите практики няма да си заслужават.Ще оцелеят добрите фирми, които знаят как се работи ефективно, които си плащат данъците и плащат добри заплати и са полезни за обществото.
цитирай
2. tit - Убедителен си!
16.01.2011 02:33
Само, че - аз вече съм в неолита и усещам и други покрай мен! В тъмницата...щото в неолита няма електричество, дамм!
Тъй че - не ще го доживеем ние тука, в пещерата това щастливо бъдеще! А и да дойде - няма да е за нас, нито за децата ни!
Дай да не се лъжем!:)))
цитирай
3. svoboda64 - Не искам да ви разочаровам,
16.01.2011 04:44
но и Европа не е цъфнала и вързала. Кризата на ценности в момента е повсеместна... Просто България е много крайна държава във всичките смисли на "крайна"....
Единствената разлика е, че простотиите все пак гледат да ги правят скрито. Докато у нас с простотията се парадира и се е превърнало в еталон за гордост :(
Тъжна и жалка картинка!
цитирай
4. evrazol - Докато у нас с простотията се парадира:)))
16.01.2011 09:58
Ударили сме го на групов секс, казваш.
цитирай
5. beehive - без заглавие
16.01.2011 12:54
"Просто стойте зад избора си, докато не се появи алтернатива." Алтернатива за властта винаги има. И тя се появява със страшна сила, когато по един или друг начин се "отсече" главата на "вожда".
цитирай
6. анонимен - Генерал Сава Савов (1865 – 1945) ...
16.01.2011 13:31
Генерал Сава Савов (1865 – 1945) „Всичко и всички за България"
Един мъж говори на друг мъж за трети , за който има съмнения , че е мъж. Важното в момента е всеки да направи собствения си мъжки избор. С преклонение пред дамите ( не и пред колхозничките ) за тяхната интуиция , с помоща на която винаги избират правилното решение!
Време за мъже
цитирай
7. wonder - Най-прекрасният Анонимус, който...
17.01.2011 19:29
анонимен написа:
Генерал Сава Савов (1865 – 1945) „Всичко и всички за България"
Един мъж говори на друг мъж за трети , за който има съмнения , че е мъж. Важното в момента е всеки да направи собствения си мъжки избор. С преклонение пред дамите ( не и пред колхозничките ) за тяхната интуиция , с помоща на която винаги избират правилното решение!
Време за мъже


... съм чела някога! Веднага да се регистрираш или легитимираш, за да ти четем междуредията. :)))
цитирай
8. compassion - Казват, че една капка катран съсипва цяла каца с мед ...
21.01.2011 19:38
не знам какво става с меда, но катрана си остава катран, та ако ще и в цяла каца с мед да се цопне.
цитирай
9. svoboda64 - :)
21.01.2011 20:02
AA "Време за мъже" и всички :)
Не, не е време нито за стереотипните "мъже", нито за стереотипните "жени". Време е за ХОРА, независимо от каквато и да им е принадлежността групова - защото само ХОРАТА мислят, чувстват и действат в синхрон с някаква по-висша цел от самите себе си :))))
Salve!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969173
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031