Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2011 00:29 - Петият член, или защо съм комунист
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3594 Коментари: 8 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Икономическа политика, полит икономия, пазарна икономика, демокрация и на баба му фърчилката са теории за гравитацията на 20-те % ДДС.
Материализъм в различни разновидности. Проблемът за разпределението на "благата".
Иначе казано - преценки чрез вкусовия рецептор. Като се наядем /образно казано/ известно време сме доволни от живота, после сме "нормални" хора /пак известно време/, После се появява нуждата от "все по-пълното задоволяване на непрекъснато нарастващите потребности - глад, комбиниран с посиране, и накрая озверяваме за мир равенство и братство, понеже едни имат, а други - не.
Всеки ден по националните медии поне по пет различни повода се говори за "Апетитна хапка" - Всичко се свежда до хапване, поради което "голЕмо Апане пада"
През гладния социализъм имахме романтични подбуди, а при романтичния капитализъм - гладни.
Стремейки се с минимални усилия да постигне максимален резултат и конкурирайки се с ближния в това начинание, човек непременно изпада в морални алтернативи..
Сития избира едно, гладния друго, но вече казахме за вкусовия рецептор. Другите рецептори не се управляват от политиката, а от религиите и фондациите.
Така човек преди да се договеди, се налага да се окопити.
Иначе казано всеки окопитен се договедява.
А дивото зове ли зове! Под ашладисаните ластари избуяват дивите корени и се налага ежекодно кастрене. Колкото по-ниско е ашладисано, толкова по-малко са дивите ластари.

Върхушката, обаче, рЕдко ще да мисли за корените. Тя има грижата да цъфти.  Цъфти, ама не връзва, че това води до болезнения процес на раждането, а плодовете падат при корените - да насаждат конкуренция. Конкуренцията намалява ДДС-то. Подтиска инфлацията, ама повишава БВП
Липсата на конкуренция, развива инфлацията и повишава ДДС-то, но БВП пада.
Така фалирА кумънизъма.
Щото каквото и да си купиш, ако си с четири членно семейство плащаш и за пети човек. Държавата - петия член на семейството.
Дали ДДС, с което тя живее и съществува идва от производство и конкуренция, или от инфлация - тя си съществува и не се интересува. Само дето социалистическата държава канализира целите на обществото, докато капиталистическата ги разсейва, търсейки пазарни ниши.
Изрежи на хората вкусовите рецептори, вземи им чувството за глад и те няма да се интересуват че държавата им ще умре.
И без петия член вече ще може.
Комунизъма срага на релси лумпените /щото това е духовна категория/ докато капитализъма ги развращава със свобода.
Доказали сме че се вразумяваме само от бой е*ане и сръбска /или поп  фолк/ музика. Единствения строй който ги разпределя според някакъв ред е куманизъма. У демокрацията ред нЕма.У демокрацията на човек за бой му свири музика на ушето, а прее*ания го и бият. НЕма организация.
Е те за тАва съм куманиз. Да си има график и да знам кога ша ма бият и кога ...
Не мое да ми бъркат вкусовите рецептори със сексуална революция и то френска, и то буржуазна.
Аиде де! Това поне го знаем че фалира, а за дУмокрацията не знаем.
За това именно на следващите избори ще гласуваме само кумънизите. Щото при тях има ред според потребностите и безредие според възможностите. Или това беше при демокрацията?
Обърках се, ама на крив политик - народа му пречи, демек матрияла, или неговия чип.
При комунизма народа е без значение какъв е. Демокрацията е за разумни хора. Ама де ги?


Тагове:   тъг,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. marystaneva - 1. анонимен,
22.05.2011 07:15
Че един от вас двамата е идиот и то без чувство за хумор, това е факт.
Но според мен не е Evrazol... ;)
цитирай
2. belaqua - УТОЧНЕНИЕ,
22.05.2011 15:12
ако го беше написъл с по- нормален език/защото и хумора и сатирата ти се губят някъде / щеше да е интересно .
цитирай
3. evrazol - Правилно, написЪх и сЪ не получи.
22.05.2011 17:48
Сега се налагат уточнения. Винаги, когато не се получи се налагат уточнения.

Ти писмо до американския президент да спре войната във Виетнам писАл ли си? Не си писал. А и да напишеш - нема кой да ти го чете. А аз писАх. По комсомолско поръчение. И на Мао писАх. И никой не се осмели да ми намира кусур. Сега тука едно прозаично изтърване да направи човек и веднага кусур му намират. Ако беше при кумънизъма, хората щяха да ме проучат и чрез родословното дърво и от секретната характеристика на кварталния, щяха да оценят повествованието подобаващо. И щяха да ти кажат ясно и точно:
-Ругай! - или пък:
-Възхвалявай.
И А' не си послушАл, а' си изгърмел. Понеже кварталния следеше за морала, а ти, ако те не следят и морал не завъждаш, а пемперуги.

Исках значи да изтъкна същественото предимство на социализъма - той е най-подходящ за нашата територия и нрави. Тогава айдуците се избираха чрез демократическия централизъм - от долу на горе и се утвърждаваха от ръководната роля на партията - от горе на долу.
Май и сега е така! Ей за това не ми се получава. Губи ми се разликата между тогава и сега. Само дето тогава трябваше да се внимава какво говори човевек. Ама и сега май е така. Или поне тенденцията е запазена.
Освен за морала, кварталния следеше и за свободата на словото, сега я следи не кварталния, а държавния.
Тогава Отечествения Фронт насочваше масите и ни пазеше от волунтаризъм. Ясен ли съм. Волунтаризъма беше нещо като шап, ама по хората и пращаха спец отряда да прочиства шапавите. М.
И шапави немаше. Всички внимавахме за хигиената на копитата си. Партията се грижеше за рогата. Ясно! И тогава рогата бяха ловни трофеи, поради което Архарите са заплашени от изчезване.
Тогава олигарсите национализираха, сега приватизираха, та да ползват. И тогава ползваха. А Правец беше известен с компютрите си, вместо с петрола. Да-а-а. Щото тогава петрола не струваше. Сега компютрите не струват.

Ако се наложи ще направя още уточнения. Сега е време за уточнения и контестации на констатациите.
цитирай
4. belaqua - УТОЧНЕНИЕ,
22.05.2011 17:56
АМИ ГЛЕДАЙ някой български филм от 80-те , и се вгледай във втория план /може и в първия /. Тогава ще откриеш 100-те разлики .
цитирай
5. evrazol - А ?!?!?!?
22.05.2011 18:20
Тогава се поощряваше личната инициатива към самозадоволяване. И сега се поощрява. После се одобрява, омаскарява и се дава на прокуратурата. Тогава - да обвини, сега да оневини инициативните самозадоволители.
Тогава имаше репресирани, сега - депресирани. Не схващам разликата. Само една разлика ми се набива в очите: Тогава каруцарите караха каруци, а сега жипки. В същност некои каруцари караха Чайки. Даже не ги караха лично, ами ги возеха.
Имаше и петилетен план с лозунг и мото. Като да речем:
"Икономиката - икономична - дело на всеки". - Нещо като Дянковата пица, ама с патриотичен джоджен отгоре. Сега Джоджена е у Сидеров, а босилека у Първанов. Стефан Продев се различаваше от Тошо Тошев щото се нагъзваше регламентирано по график, а не кампаниино по комсомолско поръчение.

Имам чувството че прехода ни в същност е нещо като операция за смяна на пола. Пола смениха, ама навиците останаха и сега по навик пикаем прави с новия пол. За това явлението Азис предизвиква полемики и по някога е лице на предизборни кампании.

Ама тогава и запада беше запад. Не беше паднал до посегателство срещу камериерки, а негрите спяха под мостовете ...

Все ми се ще като стана кумънизин, да мина да кажа на другарите:
"Ну, дружок, не понимаеш. Все осталось по прежнему." Въпреки че на времето си пожелавахме: "Всего лучшего, хорошего и безБрежнева."

Остава да уточня и за паметника. На паметника трябва да му се сложи асансьор. И горе да се изгради обществена тоалетна. И без това няма в София. Та всеки българин да може да се издигне над сивото ежедневие и в другарска среда, от тая висота, да се освободи по себе си и поне веднъж в живота да се почувства реализиран. Вместо ежедневно да го прави почти скришом на неподходящи места. Няма нужда от долу да се слага вентилатор. Офиси на медиите са достатъчни. Те и без това произвеждат продукт с двойно предназначение.
Но свободата и демокрацията ще се разпръснат на всякъде. По български.
цитирай
6. chara - Ех, ама и ти ...
23.05.2011 00:26
Разликата между кумЪнизъма и демокрацията е мноооого тънка.
И при нас е зарита нейде из Правец.
Както най-сетне започнаха да проумяват напоследък!
:)
цитирай
7. boristodorov56 - Много член - много нещо и все нефели!
26.05.2011 11:27
"Щото каквото и да си купиш, ако си с четири членно семейство плащаш и за пети човек. Държавата - петия член на семейството."


Ба, пети - ами четворния на Гоце?
цитирай
8. lado - Така де, ама за петия член работим ...
26.05.2011 12:30
Така де, ама за петия член работим половин година, а другата половина - за останалите четирима. Равенство некво. А, за кусурите - колко по-много ми намират, по съм доволен. На ласкателства не вервам. Малко като Боко звуча , но е така.
А хуморът - това е тънка работа. Не всеки вдява. Восток - дело тонкое....тоже!
А си станал комунист, и аз ще стана!
Кога настъпва окопитването - преди или след озверяването?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969286
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031