Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2011 18:10 - Моето частно село
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 2844 Коментари: 3 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отдавна си мечтаех за това. Как ще си купя едно обезлюдено село. Ще го рекламирам, сертифицирам, профилирам и модернизирам така, че каквото и да се произведе в него да има най-високо  световно качество и най-ниска себестойност. В смисъл - лайкучката по неговите пасбища да лае най-добре и да бъде кучка от класа.

Оказа се обаче, че трудно се намира екологично чист район със запазени ресурси, подходящи климатични условия и добра инфраструктура.

То си е ясно предварително. Ако има такова село, то нямаше да е обезлюдено.

Защо пък трябва да е обезлюдено? - ще рече някой.

Щото само Лъжлив Дедо каза /и то само веднъж и се усети веднага/ , че хората били богатството на България. Сигурно имаше идея, че така е опоскана, та и остава само да продаде и природонаселението. Само Бате Бойко /имеет си хас/ схвана идеята и реши, че може да търгува със студентите както с футболистите. Щото докато те учат - държавата "арчи". А държавата най-мрази да арчи. Държавата е като циганин. Тя обича да проси, да бие в тъмното, да рекетира и да прай деца за детски и субсидии.

Та у мойто село ора ми не трябат. Хората са като цигани. Мразят да арчат и обичат да просят, да пият в тъмното, да шмекеруват, и да правят деца, за да има кой да ги гледа след пенсия.

Мислех, като го подредя, профилирам, модернизирам, сертифицирам, ондулирам, нацуцам, намуцам и нагуцам, - да обявя кастинг за хора. Демек да си купя футболисти, градинари, специалисти по високи технологии и екоземеделие, и прочее еко.
Щото инфраструктура и Бойко дори може да разпореди да се прави, ама с ултраструктурата нещата закъсват в световен мащаб.

Да, ама-а-а не. Държавните порядки ми влизат в конфликт с начинанието.

За това смених концепцията.

Купувам си най нормално село. То в повечето села само "пенции" останаха. Кой го брои това за имот? Как го купувам ли? С подходяща обработка и с предложения на които няма да могат да откажат. После започвам да го "опосквам" /градовете вече ги опоскаха, та нищо чудно вече да съм закъснял/.

Докато има кой да плаща за гласове, докато дават субсидии за селско стопанство, докато мога да продавам разрешения, собственост, индулгенции, защо ми е да го обезлюдявам.

То, верно, че селото само ще се обезлюди.. Ама нали знаем с какъв матриял взехме властта. Щото забравих да кажа. Властта обича да арчи матриял. Евтин матриял, евтина държава, богат кмет. Нещо като Кауфланд.

На който не му харесва да върви в Гърцеа или в Белгеа. Може и ъф Испанеа.

Ама аз заради кризата ще си ходя на село. Там нещата са "еко". Много ми хареса тази дума. Пише я на почти всяка химическа тоалетна.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
16



1. анонимен - Малко късно си се сетил. Аз от осем ...
29.05.2011 18:52
Малко късно си се сетил. Аз от осем години съм си купил село, при това с туристически забележителности и си печеля и си произвеждам екозеленчук. Сега търся инвеститор, да спретнем едно мотелче с езерце и лодчици, Диснилендче, Макдоналксче, казино и спа центърче. Проститутки няма да назначавам. Наблизо по шосето има колкото искаш. Требе си бизнес инициатива за всичко.

Между другото, каква е разликата между "Инвестор" и "Инвеститор" ?
цитирай
2. edinman - Щях да кажа нещо,но...
29.05.2011 22:26
като видя някъде че "чичко Комунист" се е "изходил",някак трудно ми е...:)))
цитирай
3. chara - Има челен опит в "частните" села. Можеш да се поучиш как се прави!
31.05.2011 14:58
Гледай какво стана със село Правец, нищо, че му викат град. То жители там няма и за голямо село.
Готова съм да ти окажа логистична подкрепа.
Само избери селото!!!
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969270
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031