Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2011 09:33 - Поставена е на карта съдбата на голфа в БГ
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 4918 Коментари: 16 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато арестуваха трактора, първата му реакция беше:
Бойко е заблуден, Цветанов ме мрази.

А първата рецитация на Златев е:
Ние сме приятели - Танов се престара.

Трактора извади мускули, флашки и човешки ресурс, но вече не е трактор.

Трудно е да се пресече Златювото лоби в парламента и в подземния живот на картофите, чрез Златювите марионетки.

Май този път пресякоха руското лоби, чрез марионетката Златю. Северните му шефове са бесни.

И докато журналистите журналистуират с измислени страхове за петролна криза и масова безработица, театри и сюжети, като че ли изпускат /що ли се чудя/ дребни факти.

"Дано Лукойл не обяви война на държавата" - каза премиера. Това е предупреждение!! А то казва, че е възможна и се допуска такава война.

До 20-30 часа ще спрем, а после няма да можем да пуснем рафинерията до края на годината - казва Златю. И това е предупреждение!! А две противоположни предупреждения са си война..

Колкото и да са мижави алтернативите за доставка на петрол за БГ - все пак сме европейска страна. Колкото и да е мощен Златю - сега му е отворен фронт с неговите шефове. И той за първи път ще трябва да дава обяснения някому - Вагиту  Алекперову напримЕр. Да видим ще му простят ли загубите, или ще го "пенсионират", за да си върнат лиценза.

Няма никаква нужда от театър, ако това е театър. Най малкото - Герберите спокойно могат да минат и без постановката. Пък и не се знае в такава постановка, кой ще се възползва от случая, та да стане главен герой. И трябва да си луд та да рискуваш в предизборна ситуация да останеш по гол ... държавен резерв.

Остава ли Златю на сцената ще разберем от пристигането, или не пристигането на собствениците от Русия за "разговори".

Пристигнат ли - оставаме без голф игрища. Не пристигнат ли - ставаме страна на голфа.

В случая войната не е за петрола и ДДС-то, а за главния мениджър на Лукойл.


Тагове:   ъхъ,


Гласувай:
13



1. minavamottuk - Може би...
29.07.2011 09:53
а може и да е дошъл часът на истината-законите са за всички ,за Лукойл -също.И явно играят доста пари ,за да бъдат забравени...може би трябва да става по правилата,а не под или над тях...Може би прословутия Дянков да държи положението ,да се мъчи да прави държава и дано успее...Оптимист съм...
цитирай
2. haralanov - Здравей!
29.07.2011 10:10
Интересна гледна точка...
Май съм съгласен с теб.
цитирай
3. lado - Според едни икономисти печалбата ...
29.07.2011 16:20
Според едни икономисти печалбата на Златев (Лукойл-България) била 50-100 млн лв. Което според тях си било едното нищо....(Те пък за колко заплата се разписват, че 100 млн са пренебрежими? Аз не мога да цитирам име на компания, за която тези пари са нищо! Ще ги обидя!)
Според Златев - той бил платил 25 млд лв данъци.
Според трети - имало две рафинерии на Лукойл на разстояние по-малко от 300 км една от друга (в Румъния) . И двете работели с 35 % от капацитета си - тоест на загуба...Та щяло да бъде нвърде лесно решението на казуса - затваряме Златевия комбинат...
А сега де? Даже не се и питам сой печели и кой губи и преди , и след скандала ! Лукойл и Златевци винаги ще са на печалба, дори да губят, а губещите сме ние, дори когато печелим .
Поздрави!
цитирай
4. minavamottuk - поздрави
29.07.2011 16:52
следя развоя,до тук ,нищо интересно.Хвърлят димки ,все пак нали не сме толкова тъпи да вярваме на всичко казано и писано едно към едно?
Политиката е мръсна казват,а и доста се блъфира ,който се хване.Залогът е голям- законът.Ако наистина е така- струва си и няма да мисля и да ме спре ако съм аз политикът нищо,дори блъфовете и заплахите,съзнавам ,че ще изгоря ,ако съм този политик,но все някой трябва да я направи и изправи тази държава.И просто ще съм щастлива ,ако причината е законът.
цитирай
5. evrazol - Златев яко оплеска сметките
29.07.2011 17:09
Какъв процент са данъците от печалбата? Сто процента да са са си 25 млрд лева.

С този ход Бойко просто изхвърли Златев зад борда!!!

Остави печалбите и другите игри. Сега руснаците ТРЯБВА да ГО махнат. А ако това наистина е сивия кардинал в политиката ни - останахме без кардинал. А природата не търпи празни пространства:)
цитирай
6. анонимен - Мръсни
29.07.2011 17:11
болшевишки мутри, преоблечени като бизнесмени. Гиди маскари с маскари! ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
цитирай
7. minavamottuk - Златев
29.07.2011 17:31
едва ли решава сам.И кой знае каква част от бизнеса е незаконна ,тоест,без плащане на данъци.Ясно посочиха спад сравнено с минала година.,решили са да играят за последно калкото може .Няма да затворят-има инструменти да ги накарат да работят.Ще си полаят ,керванът отива,ще си сложат КИА,пак ще лъжат ,но по на дребно..
Всъщност- ние си затворихме АЕЦ заради европейско членство ,няма да е прецедент,дори да затворим рафинерията,явно много тече там за да предприемат тази мярка.
цитирай
8. evrazol - Темата е за кардинала и кукловодите у пулетиката
29.07.2011 17:41
Икономиката и далаверата в случая стоят на ЗАДЕН план. ПатриотизЪма - тоже. Законността - също.

Как да се изразя по-разбираемо??????????
цитирай
9. minavamottuk - Разбираемо се изразяваш...
29.07.2011 18:05
но попрочетох,че Златев,сочен за кардинал ,е шеф на разпространение ,на на рафинерията ,разпространението си върви ,въпросът е в рафинерията-въпросът е в парите ,винаги е там.Все си мисля ,че има по-големи от Златав,засегнати в случая.И пешките си ходят лесно,ако пък са замесени в повече аватюри-Белене примерно.Може да съм глупава ,но виждам държавата да застава срещу ...каквото и да е там.Кардинали или листни въшки-все ми е тая.
цитирай
10. boristodorov56 - Съмнявам се, че Златев е сивия кардинал - по-скоро е машата на папата.
29.07.2011 23:45
evrazol написа:

С този ход Бойко просто изхвърли Златев зад борда!!!

Остави печалбите и другите игри. Сега руснаците ТРЯБВА да ГО махнат. А ако това наистина е сивия кардинал в политиката ни - останахме без кардинал. А природата не търпи празни пространства:)



Истината е, че този ход на Б. Борисов ошашави всички и всички тълкувания са в сферата на фентъзито.
За сега водим с 1:0 срещу Русс.
Каквото и да мислим, както и да го казваме - Лукойл е бил на далавера до сега и то огромна.
Въпросът е - какво все пак става, дявол ги взел и рубладжиите?!
цитирай
11. chara - Лукойл Нефтохим АД е на загуба от 2008 г та до сега - сравка ГФО(публични са)
30.07.2011 00:07
Лукойл България ЕООД (бензиностанции и продажби на горива) е на печалба от 2008 до сега справка ГФО!
Собственик на двете фирми е Лукойл Юръп БВ - Амстердам Холандия,
Единствен акционер на последната е ... Лукойл Виена Австрия
Последните две регистрирани 1998 г!

Борисов, както обикновено е непоследователен. Справка - казуса на Мишо Бирата, казуса Юлен, размахването на пръст на министър Трайков, когато той искаше справка от Лукойл за ценообразуването.
Не сме и толкова късопаменти, за да не помним чия фирма охранява съоръженията на Лукойл. От какво ги е охранявала или от кого.

Едно не може да се отрече - полетяха високи топки.
Ако всичко е чиста монета, най-логично би било Златев да си ходи. Има къде.
В Правец разполага с 1000 дка треволяк с дупки за голф. Ще си играйкат с посланика на Русия, който го уважи, купувайки цели два апартамента в голф комплекса. Ама че инвестиция, нали?!! Може да си почива на вилата в Гърция, купена само за 4 млн Евро в брой.

цитирай
12. анонимен - Войната отдавна е в ход
30.07.2011 08:18
Надявам се “Лукойл” да не тръгнат на война с държавата, истински ги съветвам, каза днес българският премиер Бойко Борисов. Войната обаче отдавна е в ход. И тя не е между “Лукойл” и българската държава. А вътре в олигархията, която стои зад властта на Борисов и партията му ГЕРБ. Сега почти затворената бургаска рафинерия “Нефтохим” и съдбата на хилядите работници там са само заложници във вече 2-годишната битка за надмощие между две крила в изпълнителната власт, условно определяни като “проруско” и “прозападно”. Между доскорошната Първа дама на премиерското сърце и приятеля от 30 години, който “лъже на карти”.
Точно преди 2 години и един ден в пленарната зала на Народното събрание се закле 87-ото българско правителство. С министър-председател Бойко Борисов. Кабинетът на Борисов дойде на власт след изборната победа на ГЕРБ в началото на юли 2009-а. И на крилете нанякои от най-силните представители на българската олигархия.
Като петролния магнат Валентин Златев, топбанкерката Цветелина Бориславова, медийния и рекламен бос Красимир Гергов и оказалия се по-късно “олигарх на глинени крака” Иво Прокопиев. Обслужващата “Лукойл” ПиАр-компания на Диана Дамянова дори официално работеше, разбира се “безвъзмездно”, за предизборната кампания на ГЕРБ през 2009-а. В тази група, и то не на последно място, вероятно трябва да бъде спомената и решаващата задкулисна подкрепа на икономическата групировка ТИМ.
Но какво всъщност е олигархията? Според древногръцките философи Платон и Аристотел това е “власт на богатите”. А в българските условия, според президента-историк Георги Първанов, олигархията е срастване между икономическата и политическата власт, чиито корени трябва да се търсят в изпълнителната власт, т.е. в правителството. Дотук с теорията. Да минем в полето на практиката.
Какво се случи след 27 юли 2009-а? Както е редно новото правителство започна да изпълнява “предизборните” си обещания…
Не, не тези към електората на ГЕРБ. Онези, другите – към олигархията. Тези обещания по традиция, наложила се след голямата приватизация и глозгане на държавата по времето на кабинета “Костов”, са в сферата на обществените поръчки и нагласените конкурси за тях. Понякога големи, понякога още по-големи. “Лъвският пай” от тях, разбира се, се поделя между управляващите и подкрепящата ги олигархия. Тя пък парцелира помежду си поръчките като прави “консорциуми по интереси”.
Ключов елемент от изпълнението на “предизборните” обещания са разчистването на нови бизнес територии или мачкането на конкуренцията на “нашата олигархия”. Ето и един типичен пример от ерата “Борисов”. Само половин месец, след като новото правителство пое властта – на 13 август 2009-а, вътрешното министерство на вицепремиера Цветан Цветанов направи първия си удар. Той беше толкова светкавичен, че дори нямаше време да се измисли име на операцията. Грешка, която повече не бе допусната във ведомството на Цветанов.
“Сигнали за 16 фирми, уличени в незаконен внос и търговия на горива, са постъпили в службите”, обяви тогава шефът на МВР Цветанов. Ставало дума за суми от близо 400 хиляди лева на месец, като за 2008-а те са били над 12 милиона лева. Новият генерален комисар Калин Георгиев, който след това се специализира в измислянето на ефектни имена на операциите на МВР, поясни, че е образувано досъдебно производство, след като е проследена работата на 16 фирми, занимавали се с контрабанда – по 3 схеми, и търговия на горива. Нито Цветанов, нито Георгиев обаче споменаха конкретни имена на фирми. В интереса на медиите не попадна и резултата от досъдебното производство. Тогава – дали операцията е изпълнила задачата си? Вероятно, да. Защото по-късно хора от МВР разказваха, че всъщност целта на светкавичния удар е била да се покаже, че новото правителство ще бъде непримиримо към некоректната конкуренция на “Лукойл”.
Само 2 дни след успешната операция на МВР – на 15 август сутринта, премиерът Борисов бе сниман от камерите на бургаската телевизия СКАТ, докато напускаше хотел “Хелиос” в Обзор. Хотелът е собственост на бай Васил – бащата на Валентин Златев.
Изобщо, ако се съди от стенограмите на подслушваните разговори на шефа на митниците Ваньо Танов, след идването на власт на ГЕРБ.
МВР трайно разтваря широк чадър над бизнеса на “Лукойл”.
А “проруското” лоби, групирано около шефа на “Лукойл”, се чувства доста комфортно в условията на новото правителство. Според различни източници към “консорциумите по интереси” на “проруското” крило започват да гравитират и компании от кръга на медийния магнат Красимир Гергов.
Горе-долу по същото време “прозападното” лоби около бившата интимна приятелка на Борисов – Цветелина Бориславова, и вестникаря-предприемач Иво Прокопиев също активно налага своето влияние в новото правителство. Публична тайна е, че може би, най-силната фигура, която банкерката вече е изстреляла по върховете на изпълнителната власт е тази на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.
Така относително бързо след изборната победа на ГЕРБ стават яснидвамата “сиви кардинали” зад властта на Борисов.
Дали оттогава, дали от по-рано, но хора, близки до Бориславова и Златев, разказват, че между тях започва да се трупа сериозна неприязън. И докато Борисов наивно разяснява пред медиите как “седи сам като куче” в Банкя и се е отказал от всичките си приятели заради упражняването на, едва ли не, чиста и непорочна власт, между банкерката и петролният магнат се разгаря задкулисна битка за това кой да бъде решаващият и най-доверен съветник на премиера. Битка, която с променлив успех продължава и до днес.
Междувременно кръгът на олигарсите зад Борисов оредява. Единият от тях – Прокопиев, излиза оттам по чисто “географски” причини. След като разпродава бизнеса си в България, той се изнася заедно със семейството си към Сингапур. Изглежда недоволен от сътрапезниците, които подбира за обедите си, министър-председателят охладнява към медийния бос Красимир Гергов. И то дотолкова, че да се обърне към репортер на bTV с думите, че знае кой организира атаките срещу него в тази телевизия. На последвалия логичен въпрос “Кой?”, Борисов не дава пълен отговор: “Твоят бос, дето ходи да обядва с…”(А всъщност Гергов си похапва кротко с президента Първанов.)
И тъй като в природата, а и в олигархичните кръгове празно няма, веднага се намират нови олигарси, които да се подредят зад Борисов. Като един друг, доста по-млад, медиен магнат Делян Пеевски, който в качеството си на депутат от ДПС тази седмица дори не гласува вота на недоверие срещу правителството, внесен от собствената му партия. Новият кръг допълва банкерът Цветан Василев, шеф на Корпоративна търговска банка, в която вложените свободни капитали на държавните компании вместо да намаляват се увеличават.
Но въпреки тези рокади в олигархията зад Борисов водещите фигури там си остават банкерката Бориславова и петролният магнат Златев. И неминуемо се стига до челния им сблъсък. Веднага след продажбата на последните си дялове в СИБанк – в края на 2010-а, пред вестник “Труд” Бориславова директно се обявява срещу строителството на АЕЦ “Белене”. А в преговорите за централата, които тогава водеха България и Русия, консултант на руснаците е… Ами, разбира се – Валентин Златев. В същото интервю Бориславова споделя, че е привърженик на алтернативната енергетика. Няколко месеца по-късно, след като купува Българо-американската кредитна банка, тя потвърждава намерението си да развива именно такъв тип енергетика у нас. Отговорът на Златев не закъснява. В началото на март “Лукойл” обяви официално, че ще развива алтернативна енергетика в България и Румъния. И дори смята да покори целите Балкани с този бизнес.
Сега обаче вместо да развива алтернативна енергетика Валентин Златев трябва да се занимава с друга “алтернативна” дейност – да монтира датчици в данъчните складове на “Лукойл”. И да преглъща униженията, на които го подлага човекът на Бориславова – Симеон Дянков. Днес вицето най-безцеремонно отмени без никакви мотиви срещата си със Златев, която бе уговорена ден по-рано лично от… премиера Борисов. На специалната пресконференция, свикана от “Лукойл” заради кризата с рафинерията, Валентин Златев запази хладнокръвие. И засега се отказа от пряка атака срещу Дянков, когото, май, хич не долюбва. В шеговит тон Златев само предупреди “приятеля си от 30 години” – министър-председателя Борисов, да се научи да губи… На карти. Може би, защото разиграването на “голямата ръка” с банкерката Бориславова още не е завършило.

Източник: http://argumenti-bg.com/

Нагоре
цитирай
13. evrazol - Благодаря на анонимния
30.07.2011 20:18
Това може да обяснява механизма, но далеч не изяснява целите. И то целите на арбитъра. А според мен те са:

Златев да стане бивш приятел и да си остане с влиянието над Бойковите опоненти.
Но и да му се наложи да дава обяснение на собствените си ... началници. Щото ако дейността на Лукойл е от основна важност за нашата икономика, тя е не по малко важна за своите собственици. Те няма да понесат загубата мълчаливо. И виновен за нея ще е Златев. - Той да се оправя с тях.
Но докато се поти пред шефовете си, ще поизостави марионетките си. А и да не ги изостави, без парите му, те доста ще "олекнат".
Отделно след преодоляването на "първоначалния шок" и навлизането на пазара на нови доставчици, след възобновяване на лиценза, Лукойл ще трябва да се бори за загубени пазарни позиции. Или да си ги купи - знаем от кого. Но вече ще бъде "молещия", а не "даващия". И ... тепърва ще трябва да се учи да губи. На марионетките ще им омекнат конците.

Нали "приятелите" са онези по чиито рамене традиционно се катерим нагоре:)))

А Бойко вече се дистанцира от "приятелите" си. Макар за сега декларативно.

От тук на сетне ще започне "почистване на бардака". Трябва ни само полу идиот за презитент и сродна категория висш ешалон.

Но у нас такива да търсиш...

"Да изпълним петилетния план за три години." - То пък ние заслужаваме ли друго?
цитирай
14. evrazol - http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/07/28/1130814_tvurdo_spriamo_lukoil/
31.07.2011 14:12
Руското издание "Нов регион": Шефът на "Лукойл" Вагит Алекперов е бесен

Президентът на руската петролна компания "Лукойл" Вагит Алекперов е бесен от затварянето на българския завод "Лукойл Нефтохим" и от безотговорните действия на ръководителя на "Лукойл България" Валентин Златев. Заради него може да се провалят плановете на компанията за експанзия на турския пазар, съобщи вчера руското издание "Нов регион", позовавайки се на запознати източници. Турската компания "Лукойл Евразия Петрол" разчиташе на доставки на гориво от нефтопреработващия завод в Бургас. Според източниците пратеници на Вагит Алекперов активно провеждат ревизия на работата на ръководството на рафинерията в Бургас и търсят причините за отнемането на лицензите.

Алексей Петров: Борисов и Златев да намерят компромис

Actualno- 31 Юли 13:45



Призовавам Бойко Борисов и Валентин Златев да намерят компромис, защото става въпрос за интересите на българските граждани. Това заяви кандидатът за президент Алексей Петров на пресконференция, в отговор на въпрос относно случващото се в Лукойл Нефтохим Бургас, предаде КРОСС.
Заедно със своя партньор в кандидатпрезидентската двойка, Душана Здравкова, той представи Хартата за гражданско управление.
Този проблем е проблем на националната сигурност. И то не защото Нефтохим е част от критичната инфраструктура на страната, но защото става въпрос за интересите на българските граждани. Призовавам премиера Борисов и г-н Златев, от позицията на националната сигурност и от позицията на корпоративната сигурност на предприятието, да намерят път и компромис. Защото ние с г-н Борисов така не успяхме по въпроса за малкия и средния бизнес и към момента той е почти ликвидиран, каза Алексей Петров.
Той коментира и вчерашното съдебно постановление по делото Октопод, като посочи, че разследващият е изфабрикувал Октопод-а. В същото време съда му казва: Г-н прокурор, вие така сте създал този Октопод, че ние се чудим какво да правим с него.
_______________________________________
Информации за разрив се появи преди седмица в пропрезидентския сайт Аргументи.бг - в текст се твърдеше, че "запознати с партийната кухня на "Позитано" 20 разказват, че шефът на "Лукойл-България" бил толкова бесен на Борисов, че вече дори наобикалял някои от старите си авери в БСП. Ей така – да си похортуват за бизнеса и политиката в страната. И да се оплаче от неволите си с правителството на ГЕРБ".
цитирай
15. haralanov - От всичко най-смешно е,че...
01.08.2011 19:32
Алексей Петров се трогнал зарад ,,интересите на българските граждани".
Как пък не...
цитирай
16. анонимен - приятелю, тимай нещо се заблужд...
06.08.2011 17:31
приятелю,тимай нещо се заблуждаваш относно Бойко,а пък за "подгонването"на Златев ставаш смешно наивен.Към днешна датавече е ясно,че всичко си беше театър.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969191
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031