Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2011 11:16 - Стандартна алхимия на купона /търси се организатор/
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 4681 Коментари: 16 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нали веществото се състои от елементи? А елементите от атоми и молекули. А обществото? От индивиди. С и без индивидуалност. Но с определена наследственост, култура и бит.   Как би изглеждал един купон, със следните участници в него:   Интелектуалец, от стар аристократичен род /доколкото въобще имаме интелигенция и аристокрация/ Учен от селски произход Учен от градски произход Държавник – убеден социалист Работник – убеден социалист Циганин – симпатизант социалист Държавник, работник и циганин – демократи Селянин – във всякакъв смисъл Бизнесмен със среден бизнес Поет, преживяващ от сергия на площад Славейков Тютюнопроизводител от Родопите Фолк певица Емигрант в Ирландия Работещ в Испания Ватман PR Кофражист със средно образование Блогър без никаква друга битност Държавен чиновник Клошар   Ай стига толкоз ...   И не ми казвайте, че такъв купон е невъзможен. Имам познати от всичките тези „категории“. Да речем, че ги поканя на рожден ден. Ще ме затруднят следните въпроси.   Какво да бъде менюто? Да има, или да няма покривки на масите? Каква да бъде музиката? Ами алкохола – какъв и колко? За какво ще си говорим? Кой да помогне в приготовленията? Кой да помогне в чистенето?   Май никой няма да дойде на такъв купон, ако знае кои са другите гости. За това няма да ги каня на купон. Ще ги събера /нали това са мои приятели/ всичките, та да помогнат да приберем гроздето на село.   Тцъ! По-добре сам да си свърша работата, ако не искам да заприлича на въображаемия купон.   Да им предложа да си направим държава? А? И в нея да си разпределим „обязаностите“. Ще има и управление и работа и купон. Само разпределението отново ще ми е проблем, мааму стара.   Ако организацията на такива прозаични начинания, като купон, или гроздобер не е възможна в този състав, как пък се организира държава? А?

______________________________________________________

Ама пък и аз намерих къде и кого да питам. Блогър предложения не дава. Не му стига пипката до там. Ако по темата не може да се мрънка, или плюе, той даже мнение няма.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - нищо по-просто не виждам от организирането на такъв купон/гроздобер,
11.08.2011 12:25
всички по-горе са/сме от една и съща семка и разликите са по-скоро лустро, най-често наскоро придобито да пасва на социалната роля.

цитирай
2. neprosvet - Въпрос с повишена трудност задаваш, приятелю!
11.08.2011 13:08
Ако знаехме отговора, който видими се е много сложен, нямаше да стоим само в блога и да си почесваме езиците.
Хубаво е, че постингите ти винаги ни карат да се замисляме, независимо дали коментираме или не!:)))
цитирай
3. pagan - Ако "демокрация" означава симбиоза на индивидуалности,
11.08.2011 14:01
значи в България е идеалния (в абсолютен смисъл) случай! Което идва да покаже, че даже абсолютно идеалното не е идеално. Или както казват, "няма пълно щастие".
От друга страна, за да има държава, трябва да има общи правила, (като в спортните игри например). Но за разлика от спорта, където всички участници са съгласни с правилата, (защото е духовно занимание), в една държава не е така, защото в играта участва и материалното (парите), от които зависи не само физическото оцеляване на индивида, но и степента на свобода, независимост, права, (на достъп до информация, култура, правосъдие, здравеопазване, просвета и др.) Освен това, реферите (управляващите играта,- депутати, министри, съдии, банкери и пр.) са също и участници!. А това означава пристрастност! От това автоматически следва, че всеки индивид трябва да е достатъчно морален, КУЛТУРЕН, (да е информиран, осъзнал стойността и необходимостта на общите ценности и достатъчно възпитан в дисциплината да ги спазва безусловно), НЕЗАВИСИМ МАТЕРИАЛНО, което трябва да постигне САМ! За да го постигне, трябва да е достатъчно УМЕН и ТРУДОЛЮБИВ. И да не плаща данъци на държавни чиновници, които НЕ ЗАСЛУЖАВАТ! Това пък, от своя страна, означава, че в правилата на играта трябва да е включено най- главното,- ПРАВИЛНАТА ОЦЕНКА на приноса на всеки индивид и съответното възнаграждение, за да има стимул. Когато реферите НЕ СА най- моралните, а избрани "пропорционално" (от листата на "другата" махала, племе и т.н., играта не е честна. От това пък следва, че за да бъде такава, трябва да разсъждаваме като Дон Кихот-
"Свободата, Санчо, е на върха на бойното копие"!
цитирай
4. evrazol - RE - pagan
11.08.2011 14:17
Приемам обобщението, ама къде са отговорите на въпросите за купона?
Не разбрах какъв е твоят вариант. Купон ще има ли? Как ще се обере гроздето? И как с един социален закон ще защитиш интересите на пенсионер професор и многодетна безработна майка от гетото?
Ама дай първо с купона, че е по-простичък и лесен примера.
цитирай
5. magicktarot - Да, управлението на държава е висш мениджмънт и който твърди, че е лесно, .. хм,
11.08.2011 15:27
да не казвам какъв е.:)
Иначе бяха правени опити за уеднаквяване на населението, респ. улесняване на управлението - чрез концлагери примерно... ;) Поздрави за поста!
цитирай
6. анонимен - Знам отговора, но първо ме изберете ...
11.08.2011 16:48
Знам отговора, но първо ме изберете за министър-председател. После ще видите "кон боб яде ли".

П.с. Случайно ли си изпуснал Катана? Без него купон не става.
цитирай
7. evrazol - Я, хрумна ми интересен въпрос :)
11.08.2011 17:14
kushel написа:
Знам отговора, но първо ме изберете за министър-председател. После ще видите "кон боб яде ли".

П.с. Случайно ли си изпуснал Катана? Без него купон не става.


Ти, като четеш горния списък на гостите за купона, кой типаж най-много те наподобява /ти пасва като образ, така:)/ ?
цитирай
8. boristodorov56 - Блогър грозде не бере - блогър вино ...
11.08.2011 18:04
Блогър грозде не бере - блогър вино пие.
цитирай
9. lado - Блогър грозде не бере - блогър вино ...
11.08.2011 21:36
boristodorov56 написа:
Блогър грозде не бере - блогър вино пие.

Здравей, домакине! Па ти си ни сбрал почти в пълен състав от списъка.
Но се съгласявам с Борю - сите сме тарикати!
цитирай
10. анонимен - Няма ме в списъка. Аз съм самосто...
11.08.2011 22:32
Няма ме в списъка. Аз съм самостоятелна единица. Бъдещ министър-председател.
цитирай
11. evrazol - Аха
11.08.2011 23:04
lado написа:
Здравей, домакине! Па ти си ни сбрал почти в пълен състав от списъка.
Но се съгласявам с Борю - сите сме тарикати!


В момента в който се признае, че всички сме тарикати, нещата се изясняват. Бира, кебапчета и чалга. И всеки разбира от всичко. И секс, секс, и смучки под мишниците, и махмурлук. А на сутринта - порно маршировка по валенки пред самостоятелна еденица с титла и претензии.

Успокоих се. Значи нещата са си на място. А положението единственото възможно.
цитирай
12. evrazol - А здрасти
11.08.2011 23:19
kushel написа:
Няма ме в списъка. Аз съм самостоятелна единица. Бъдещ министър-председател.


Събирателен образ значи!!!
Нещо като другаря Шакир М. Пашов. Ма мисля че го има в списъка:))
цитирай
13. mamkamu - :)
12.08.2011 09:21
Че къде е казано, че организацията на държавата е нещо по-сложно от организацията на един купон. На купона винаги има домакин, докато в държавата...
цитирай
14. veselinvalev - За купона и гроздобера му
21.08.2011 15:59
Като се съберат на купон, всички стават купонджии. Общият знаменател е предварително зададен. Щото "ирландците" са си оставили Ирландията където и е мястото, "испанците" пък Испанията. Държавникът, убеден социалист си е оставил държавата и социализма и като нищо ще се съгласи с демократа относно доброто качество на напитките след ритуалното "Наздраве!". И т.н., естествено, щото кофражистът ще си е забравил кофража, а пък поетът поемите. И фолкпевицата даже ще търка кълка у рокаджията и на последния ще му е приятно, щото купонът си е купон, както кълката си е кълка, щом е дошло време за кълчотене.
Също като гроздобера.
цитирай
15. pagan - Приемам обобщението, ама къде са ...
22.08.2011 01:42
evrazol написа:
Приемам обобщението, ама къде са отговорите на въпросите за купона?
Не разбрах какъв е твоят вариант. Купон ще има ли? Как ще се обере гроздето? И как с един социален закон ще защитиш интересите на пенсионер професор и многодетна безработна майка от гетото?
Ама дай първо с купона, че е по-простичък и лесен примера.


То "купон" няма да е, ами ще е нещо подобно на служебна годишнина с "шведска" маса. Шефовете ще седят на нея, обслужващите ще бачкат, младежите ще танцуват "рап" и "диско", интелектуалците ще скучаят, чистачките ще "друснат" едно- две хора, секретарките ще танцуват по масите под звуците на Джо Кокър, Ивана и Азис, накрая мутрите ще оберат останалото ядене, шофьорите пиенето, а общото ще е само това, че на другия ден всички ще ги боли глава.
цитирай
16. анонимен - SfgslNpacg
27.10.2012 23:55
I don't even know what to say, this made tgihns so much easier!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969012
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031