Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2011 10:18 - Световната конспирация, червените куфарчета и бубите. / коза ностра/
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 2195 Коментари: 4 Гласове:
18

Последна промяна: 13.11.2011 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да го захванем по средата.

Много високо /прекалено/ мнение имаме за Нашата Социалистическа Партия. Като чета за прехода оставам с впечатлението, че някакъв мозъчен тръст е програмирал бъдещето, предвидил и провидял двадесет години напред и изпедепцал Българския преход, етническия модел и псевдодемокрацията НИ на назе си.

НЕМА ТАКОВА НЕЩО. Нема конспирация. Нема куфарчета. Има генетична обремененост, довела до социална дефлорация.

Да речем, че вии сте обикновен български гражданин и селски хитрец, който десетилетия е владял... Нещо си: – бащино огнище, областен център, или дял от икономиката и някой вземе та ви каже, че ще трябва от утре вече да не сте /нещо си/. За кое първо ще помислите? Да не би за народа? Или пък за имота? Или дори за пАлтото на закачалката? – Не-е-е. Първо за парите. За далаверата и за бъдещето.

И ако парите ви са в нещото пред очите и във властта ви – какво-о-о? - Ще крадете-е-е. Като за последно-о-о.

Вземате значи едни куфарчета и търсите бойни другари с компроматна зависимост. Управляеми мулета. Пакетирате парите в презерватив и им ги хаквате отзад. Пускате сърбеж по идеалистичната струна на безхаберната пасмина, внедрявате свои хора в протестите и готово.

Объркания геном /чип, матриял/ довършва останалото. Всички скачат като невиждАли. Кой каквото не е виждАл – рипа да го види, да го пипне и да го ползва.

Тия дето и преди са виждали свобода, че и на слободия са я обръщали, ама юздите /парите/ им ги е отпускало УБО – стават „капиталисти“.

Другите – дето са имали потенциал и мироглед, се хващат за голия патриотизъм и като шарани кълват на бастун. /По това време пристанищните кранове бяха риболовни устройства/

Трети – дето за нищо не ставаха, станаха опозиционни лидери.

Живяхме го – ясно е!

Все едно на гладна тълпа / всеки гладува за нещо си/ да и метнеш шепа стотинки. Ще скандира ли тълпата, ще протестира ли, или ще се наведе? А?

Е за това извършихме прехода с патешко ходене. /който е пробвал, знае за какво ходене иде реч/.

Бедничкия народец ! - /няма такова нещо – селските хитреци/ се размечта и си изфантазира някакви мъглявини, зарови нос в тинята и зарея поглед в звездите, а голия му задник се трансформира в социален сензор. Прехода навлезе в прохода. На егоцентризма. И понеже всяко индивидуално его е прашинка на фона на световната паплач, вятъра на промяната наве в преспи всичко що няма плътност и собствено тегло.

Никаква конспирация не е имало. Това МОЖАХМЕ – това постигнахме. Какво и кой ни бил пречил – вече няма значение. Ние това си можем.

В годините на прехода не срещнах нито един, на когото са му провалили идеята, спрели начинанието и възпрепятствали устрема. На всичкото селски хитрец просто не му „дадоха“, /подариха, един вид/. Не му дадоха и толкоз.

Е сега за кво квичим? Санким нещо заслужихме? Чунким някому сме нужни? Белким можем да предизвикаме нещо повече от обикновен сърбеж /виж края на заглавието/ у имащите.

Кой дава на мижитурка бре?

Цялата конспирация беше в това, че сме мижитурки. Имаха власт хората, куфарчета имаха - използваха ги. Докато те ги ползваха, ние какво правехме? А?

Знаем, че не сме народ, ама какво СМЕ – не знаем.

Пи-и-ишат тука колегите какво не сме. А някой да е казал какво сме? Има ли общо мнение по този въпрос? – Тцъ. Като не знаем какво сме, как да станем друго нещо? Все ни е крив някой, че не ни оправил. Все оправяч си избираме и неоправени чешем сърбежа, че ни наскачали буби.

Рекламират ни боклуци, пускат ни примоции /кисело мляко за 5ст./ и ние се юрваме. Пък после имаме претенции към институции и държава!!! Че не пускат примоции... наострили илюзиите си за задоволена лакомия.

Никаква конспирация нямаше. Такива си бяхме тогава, каквито сме си и сега. За това всичко е същото.

И кой пусна тая космата муха, че демокрацията е нещо като прайд?

Демокрацията е доброволно приета норма. И не ни е крива за нищо демокрацията. Просто нормата е*а майката на формата. Каквато нормата, такава и демокрацията, такъв и соца.

Безидейни индивиди, безидеен живот живуркат. За това, като се пръкне някой с идея, всички се юрват след него, като мангал след далавера. Пък после псуват.

Колко пирамиди се сринаха само-о-о. Финансови, строителни, РМД-та, ТКЗС-та. На всичко скачахме като на примоция. После псувахме.

Вижте сега, народа е като един организъм. Развива се бавно и необратимо. Преживява ренесанс, надживява го, запъртъчва се, па пак го избие на ренесанс. Ама ренесанс не се прави с лифтинг. И с пудра не се прави, и с египетска къна. И с червени куфарчета няма да стане, и с мърморене.

Където съществува сговор, няма нужда от държава

В редките случай, когато общественото мнение се консолидира, държавата остава безсилен наблюдател.

Мненията ни, обаче, се формират безпринципно от интереси. А взаимно противоречащите си интереси, се уравновесяват. Държавата може само леко да отмести равновесната точка.

Само не ме убеждавайте, че „лошите политици“ 65 години дерибействат, тероризират и ограбват „клетия народец“, а той се вълнува, бунтува, протестира и се бори за потъпканите си права и свободи. /Тук включвам и отрудените и онеправдани членове на ДПС/

Вземаха ни и ни даваха всичко, каквото им вършеше работа, на имагинерните „те“.

А имагинерните ние?

Все по-ясно ще става, че ние за нищо не ставаме. Ние сме цигани, чиито убеждения са щенията.

Кичим се с личности, които не следваме, с добродетели, които уважаваме само у другите. Оплешивяваме от клатене на феса на интереса.

Естествено е тогава да се обезверяваме /че то каква вяра у неверник, та чак пък се обезверявал? Що не сбърка та да се обездзевери?/. Естествено е да сме обезнадеждени и да живеем в криза. И да си представяме /като пияни комплексари/, че имаме потенциал и ЗАСЛУЖАВАМЕ по-добър живот.

Всеки ден храним змея на безхаберието с някое от децата си. Политиката тип „Петльов ден“ е единствената ни национална кауза.

Сърдим се, че ромите клечат на „социални грижи“, а НЕ ЩЕМ да видим как всички правим същото.Чакаме оправяч да ни даде възможност. Възможностите се отвоюват, уважаеми! Къде ни е битката???

Къде са ни идеите и каузите? – На масата? В портфейла? На голия тумбак?

Един сал Дянков остана
И Бойковата дружина.

Останаха ли ви приятели /Не тези от фейсбука/, които биха се лишили от сгода, за да ви помогнат? Останаха ли ви приятели, заради спасението на които бихте оставили децата си гладни за една вечер?

Че кой ни е крив тогава? Какво ни пречат олигарсите, комунистите, мафията и политиците. Те дават, или вземат възможности, но душите сами си ги жертваме.

Стадо сме били!!! Да бе, да!

Ние сме овце единаци. Всеки ден сме на кастинг в шоуто фермер търси овца. И единствения ни страх е - да не секне някак си содомията. Потентността на фермера е основната ни грижа.

Толкова често казваме „Аз“. И не забелязваме, че това „аз“ само претендира, но не прави, иска, но не дава, мрънка, но не може.



Тагове:   тъг,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - благодарско за дружеската критика,
13.11.2011 11:58
приемам я безрезервно.
цитирай
2. sever - Твоето "нема" като оня виц:
13.11.2011 12:31
Гледам аз - нищо.
Гледам - пак нищо.
И си викам: Ааа... тука има нещо!
цитирай
3. martiniki - вярно си го казал, честно, страшно, щеше ми се да е и смешно
13.11.2011 17:17
овца е дума в която могат да се допуснат максимум грешки (4 от 4) и се допускат

уфсъ
цитирай
4. zaw12929 - Нема куфарчета ли?! Има червени ...
08.12.2013 14:27
Нема куфарчета ли?! Има червени куфарчера в сини глави, от които непрекъснато се опръсква обществото с омраза. Няма друг народ с такова разединение, ха фоби ,фили, сини, червени- а всички сме готови да унищожим България, защото другите не мислят, като мен... тук няма демократи... тук има всезхайковзи, които не знаят какво искат за себе си- искат другите да са зле, защото са от БСП и със злоба ги наричат комунисти.... знаят ли, че не са?! Не знаят само да мразят, да се инзтят да ставаме за смях на света... от глупост
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1978435
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19466
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930