Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2011 11:41 - ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3677 Коментари: 9 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=452

Новият закон е ориентиран към всички деца и техните родители, а не само към деца в риск, каквато е философията на действащото към момента законодателство. Предвидени са мерки за специална подкрепа в случай на специфични рескове - липса на родителска грижа, насилие, експлоатация и т.н.

Законопроектът урежда и системата по правата на детето, като ясно се разграничават отговорностите на институциите.
_________________________________________________________
Това е според Портал за обществени консултации към министерския съвет. Да прочетем.

Издържан ли е смислово проекта? Съобразен ли е с днешните реалности? Имаме ли мнение по него, или ще си го караме с безплодни коментари за циганската раждаемост, двигател на циганската престъпност?

Аз никъде не прочетох каква е конкретната отговорност на инситуциите. Нито намерих препратки към Наказателния кодекс, в случай на нарушаването му.

Но този закон регламентира отношения между родители и деца.  Аз го намирам нескопосан и гледам на него като на едно добро пожелание от човек с бедна фантазия. Бедна, за да си представи какво оръжие дава на долните страсти Български.

Понеже е претенциозен и помпозен та явно претендира и за всеобхватност. Мога да бъда и съвсем конкретен, но за сега ще остана с твърдението че той повече ще навреди, отколкото да помогне в грижите за наистина нуждаещите се деца.



Тагове:   тъг,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malkiatprintz - Като ми остане време тези дни ще го ...
23.12.2011 05:54
Като ми остане време тези дни ще го прочета, но по принцип, като гледам как се пишат напосоки законите у нас, е напълно възможно да се окаже поредното недоносче, което ще се налага да се поправя и променя не веднъж и не два пъти.
цитирай
2. kozme - Уважавам хората, които мислят с главите си
23.12.2011 10:27
Спрямо законите които одобряват и узаконяват нашите правителства досега, само трупат и затрудняват съдебната ни система с излишни, трудни, непонятни и недомислени законови разпоредби и закони. Един закон трябва да има смисъл и да е приложим в държавата,но в БГ досега колкото и закони да са създадени, те не са приложими и неполезни за обществото. Същото е и със законите свързани с децата, бедните и неграмотните. Нашите депутати се въртят в кръг - омагьосан, защото са непросветени - не искам да обиждам никого, но честно казано ние хората, които водим блогове, форуми, пишем статии във вестници и списания сме хиляди пъти по- ограмотени и най-важното - четем и сме по-осведомени за събитията, отколкото нашите политици. Незнам какво правят по цял ден, но те не четат. Затова и създават "неосмислени" закони.

Поздрави!
цитирай
3. kozme - С този проекто закон твърдо се осигуряват децата като консуматори
24.12.2011 00:33
Едно малко "чудовище" което ще има огромни права и малки задължения.
Едно време (през социализма) руснаците не даваха прах да падне върху главите на децата. Днес тези деца са абсолютни консуматори, пройдохи и авантюристи. В БГ децата родени през същото време също станаха консуматори и все още търсят някой друг да им осигури хубав живот, както мама и татко са ги възпитали - винаги да търсят вината в другите, а не в себе си. Обществото на Русия е объркано , нашето - също. Поколението на 50/60-те години отгледа децата-консуматори. Как ще процедира бъдещото българското общество, след като ще отгледа едно "писано яйце" и след 15-20 години, това крехко и неподготвено за суровия живот дете, не го очаква нищо хубаво. Защото плодът когато е отгледан в парник - няма същия вкус както ако расте на свобода.

Хубаво е това, че държавата се е замислила за децата, но вместо да създава книжни закони, да даде средства тези деца да живеят на равни начала с всички други по света. Добре ще е правата да се дават заедно със задълженията.
цитирай
4. vania23 - Като гледам как вървят нещата в тази област
24.12.2011 10:39
от години, ще направят следното - ще дадат за пореден път цялата отговорност на родителите, като държавата окончателно си измие ръцете от децата на България. Цялата отговорност в ръцете на родителите, при всячески пречки от страна на държавата.
Сбъркано образование, разпространение на наркотици навред, и прочие, и прочие. По-лицемерна държава-мащеха от нашата поне аз не знам, но допускам, че все пак има.
цитирай
5. evrazol - Ами не е така
24.12.2011 11:51
vania23 написа:
от години, ще направят следното - ще дадат за пореден път цялата отговорност на родителите, като държавата окончателно си измие ръцете от децата на България. Цялата отговорност в ръцете на родителите, при всячески пречки от страна на държавата.
Сбъркано образование, разпространение на наркотици навред, и прочие, и прочие. По-лицемерна държава-мащеха от нашата поне аз не знам, но допускам, че все пак има.


По-скоро, какъвто и метод за въздействие върху собственото си дете, с цел възпитание да избереш - ВИНАГИ ЩЕ СИ ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ!!!!!!!!!!!!
цитирай
6. vania23 - Така е -
24.12.2011 12:10
щом си създал дете, виновен си. Всъщност, май нещата отиват към това потенциалните родители да бъдат отказани да стават някога такива или поне - не и в България, а тези които са станали, да бъдат глобявани, че са станали. Като майка на две деца, тези неща силно ме вълнуват и доста потискат.
А че народът спи дълбок, наркотичен сън и нехае, е част от проявленията на целенасоченото промиване на мозъци.
Народът не и ска да си блъска главата над нещо, което му носи чувство на неудоволствие, иска фалшиво, кухо щастие.
цитирай
7. dedenze - Преди този закон трябва да има друг, изключително важен
28.12.2011 12:54
В който ясно и точно трябва да се каже, кой има право да има деца !?
Например дете може ли да има дете !!?
Закон с тежки санкции и условия!
цитирай
8. lambo - Този закон е в подкрепа на циганската свръх-раждаемост
01.01.2012 18:38
И ще доведе по безконтролното харчене ( тоест крадене) на огромни финансови масиви
цитирай
9. lambo - Вижте само какви безбройни детски получават циганките :
01.01.2012 18:40
http://lambo.blog.bg/politika/2011/03/08/iz-djunglata-na-detskite-pomoshti-v-mangalistan.701960
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969198
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031