Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2012 10:32 - Построй дом, посади дърво - създай блог, напиши коментар.
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 4250 Коментари: 11 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Евтин бял хляб, произведен от румънска фирма се доставя в търговската мрежа в Разград от около 20 дни. Пакетираният нарязан хляб e в разфасовка от 500 грама и струва 55 стотинки, а цената на родното производство е между 80 и 95 стотинки.

Румънският хляб е пакетиран в прозрачна опаковка, а на етикетче са изписани подробно неговите съставки. Включително консервантите и подобрителите. Въпреки това е все по-търсен.

Масовият потребител не крие, че цената все пак е водеща при избора на хляб и, че би направил компромис с качеството. Родните хлебопроизводители са категорични, че не могат да отвърнат на този дъмпинг. И докато разговаряме с управител на фирма за хлебопроизводство, в телефонно обаждане го сюрпризираха, че мелниците вдигат цената на брашното с още 100 лв. за тон.

От бранша твърдят, че не могат да издържат без да вдигнат цената на хляба. Не могат обаче да си го позволят, за да не изгубят клиентите си особено при тази румънска инвазия на пазара у нас.

http://tv7.bg/news/6441932.html

Юруш на евтини яйца от Сърбия и агнета от Гърция

http://frognews.bg/news_43450/IUrush_na_evtini_iaitsa_ot_Sarbiia_i_agneta_ot_Gartsiia/


Китайската компания е арендовала 20 000 декара земя в Северозападна България, където ще бъдат отглеждани царевица, люцерна и слънчоглед. Продукцията ще се изнася за Китай. Голяма част от масивите са в община Бойница, Видинско, където според данните на Евростат се намира най-бедното населено място в ЕС. Инвестицията е в размер на 10 млн. евро и беше приветствана от Борисов като важна първа стъпка в реализацията на съвместни проекти. По време на разговорите в Министерския съвет е обсъдена и възможността за сътрудничество в областта на животновъдството. "Страната ни има потенциал и ресурс за развитие и на екоживотновъдство", заяви премиерът. Той уточни, че благодарение на поддържането на най-ниските нива на данъци в ЕС страната ни създава стабилна среда за инвестиции. "Тянджин агробизнес къмпани" има намерения да инвестира още 20 млн. евро в селското стопанство, като част от парите ще са за животновъдство.   

http://www.segabg.com/article.php?sid=2011111700090000149

 И КАКВА СТАНА ТЯ?  ЗНАЧИ МОЖЕЛО?

В България, на Българска земя, при Българска корупция, рекет, политика, бонуси, дотации БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ да направят онова което МОГАТ китайците.

Хайде кажете ми сега, че някой друг ни е крив. Китайците и работници ще си докарат, а ние ще ревем, че не ни щат за аргати.

Ние, в личен план, нищо не правим за себе си. И не щем.

Предпочитаме да дирим виновните, докато внасяме практически ВСИЧКО. Ей за това ще изчезнем като нация, а не по други причини. Мързелът не мори, а мъчи. Също като глупостта.

_____________________________________________________

Ама пък и аз какво направих? Че нали Бойко ни призова да си садим картофи? То докато се наканим, вече няма да има къде, щото ще се напълни с китайци. А и араби казват, имали интерес към арендата на земя у нас. Чудно!

Ние пък на пук ще се индустриализираме. Ще дойдат световни марки, вериги инвеститори, заради подходящия бизнес климат. Като Марокански скакалци ще дойдат. А ние ще мрънкаме и ще чаткаме по клавиатурите. Да!

/Ех, да плащеше някой за мнения .../


Тагове:   тъг,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Мисианството към земята ни, защото ...
10.03.2012 10:50
Мисианството към земята ни, защото е изчерпаем ресурс като малка територия, трябва да започне веднага и с безлихвени не-кредити за българския стопанин, с безплатен агропарк и с голям избор на посевни артикули от цялата местна флора.
Като нация няма да изчезнем. Тия с геноцидните теории пасти да ядат.
От години из Видинско щъкат и Испански фондове и купуват на ниски цени от по 300-400 лв/дка, а сега има големи апетити за земите край с. Дунавец и околията.
Общините също комасират и продават на безценица от години.

Бих направила овощна градина с невероятните български сортове Белфльор /ябълки/ и Бергам /круши/, които вече никъде ги няма.
Омръзнаха ми безвкусните италиански ябълки, кафа-гръцките ябълки и холандските безвкусни круши.
В Израел в пустинята отглеждат домати "Чери", а ние при тези плодородни почви внасяме и чесън от Македония.
Та за Овощната ми градина... Когато наех агроном /земята е пустеещата ни наследствена реституция, но много плодородна/ се оказа, че градината изисква огромни инвестиции в хора и труд, които ще започнат да се възвръщат след 5 до 7 години. Хааа!
До тогава я камилата, я камиларя! ;)))
И така идеята ми биде прибрана в папка "Отлежаващи" при дирижабъла.
цитирай
2. evrazol - Всеки българин - арендодател
10.03.2012 11:30
Рентиер и инвеститор. Да работят китайците. Аз си имам блог. И получавам рента от 10 дка - 200 лв. годишно. 500 яйца - чисто. Или 10кг. месо. Сто кутии цигари. Половин сметка за парно, половин даскалска заплата. 20 седмични винетки. Аз арендодателя.

При наемодателя май е същото. Прехода ни беше - от социализъм към рентиерство

Но пък Румънски хляб, гръцки агнета, китайски боб и канадска леща идеално ми се вписват в менюто и стандарта. Също така българско здравеопазване, социални придобивки и касов апарат свързан с НАП.

На първата си страница "Дума" информира: "Отнеха 6000 жилища за дългове само през 2011 г." При задълбочаващата се криза, която увеличава "с големи крачки" безработицата и срива до дъно доходите на населението, преразпределението на собствеността на жилищата набира скорост. В битката за тях участват банки, монополи, бирници, лихвари, мутренски кредитни организации и какви ли не още. Главното оръжие в нея са частните бирници, на които законът дава странно големи правомощия, а тарифата им за такси и разноски здраво им пълни джобовете за сметка на длъжниците. Така дълг, минал през ръцете им, често се увеличава многократно.


В момента в регистъра на длъжниците са качени над 618 000 изпълнителни дела. Сумите, събрани само м.г. от принудително изземване на имущество, са в размер на 700 млн. лв.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/03/10/politik-se-uredil-s-iahta-za-milion.153513
цитирай
3. evrazol - Соца и комунизма е излишно да се к...
10.03.2012 11:45
Соца и комунизма е излишно да се коментират. Вече са отживелица като система. Капитализма не е онова, което си представяхме преди 20 години. Да произвеждаш нещо, което не е високотехнологичен продукт е чиста загуба на време и става все по-невъзможно. Корпорациите и защитниците на потребителите елиминираха дребния производител чрез хиляди условия, лицензи, изисквания. Няма чужди нвеститори. Има внесен чужд бизнес. И то само на големи корпорации, вериги и спекуланти. Като прибавим застаряващото население, емиграцията и високия процент неграмотност - ясно е, че влака дето го чакаме, минава през друга гара. Само че ние билета вече си го купихме и чакаме по инерция. Като прибавим и кризата - скоро ще станем излишни на себе си. Какво като построим Белене, магистралите, че и прословутия шистов газ разработим. Ще изхраним "социално слабите" и толкоз. А къде го напредъка за нормалния предприемчив и грамотен българин. Перспективата му е - корпоративен служител и измислен мениджър на водопад. Пътят е през стимулиране на средното предприемачество и прозрачност на управлението, но от социални политики и котериини интереси за него не остава ресурс. Вече и да искаме да избираме българското нямаме възможност, че кое ли е българск? .Боба ли, обувките, или компютрите? Та за какъв капитализъм говорим? Това е финансизъм, ако позволите. А пък с финансите хич ни няма. И с финансистите. Май една световна изолация и дзверски глад само могат да ни извадят от нирваната на очакването. Ама ние тогава пък ще се продадем и пак няма оправия. Щото няма идея. За това и стачки няма. За целите на оцеляването интересите не обединяват, а разделят хората. Предстои катаклизъм в който овчедушието и алчността нямат шанс. И никакво правителство не може да го предотврати. Трябва да минем през него, волно, или неволно. А това май е хубаво от гледна точка на поколенията. Усмих!
цитирай
4. mt46 - Дребният
10.03.2012 13:20
и средният бизнес у нас са смазани - за да няма средна, независима класа... За да печелят търговците-мафиоти...
цитирай
5. beckslover - И аз се надявам да се случи.
10.03.2012 15:59
evrazol написа:
Предстои катаклизъм в който овчедушието и алчността нямат шанс. И никакво правителство не може да го предотврати.


Чудя се, кога най-сетне, щастливите кокошки ще изпетлясат?!
цитирай
6. wonder - evrazol 2 и 3
11.03.2012 12:23
Хм, изкукуригахме в очакване на Годо, о-блея-хме света с негациите по себе си, облаяхме всичкоможещите, но си опазихме мързела като изходна точка на "вън търговците от храма".
Ей това не мога да го разбера... Как след като Човекът е единственото живо същество на Земята, което вярва в Бог, продължава да живее и да се държи сякаш Го няма.
По Уайлдовски ми се струва, че пре-живяваме последните 2 десетилетки на принципа: никой не е достатъчно богат, за да откупи миналото си, а и Работата е проклятието на пиещата класа.
Та май при нас в Очакването се крие сбъдването. ;)))
цитирай
7. slavimirgenchev1953 - Докато има комунистически монополи в икономиката,
11.03.2012 12:43
така ще е. (((
цитирай
8. evrazol - За Бога, братя, не купувайте!
11.03.2012 13:01
И вчера ни призова фактора Кошлуков, който не зная какъв фактор е. Пък потреблението било спаднало. Ама, като потребяваме популизъм - ще страда популацията. Сега очаквам в нечии интерес да обявят някой закон за незаконен.
цитирай
9. wonder - То законотворчеството ни е слаб ...
11.03.2012 13:36
То законотворчеството ни е слаб евро-плагиат с големи пробойни /респ. врати, порти, портали/, защото сме широкоскроени и не обичаме да влизаме в профил. ;)))
Даже и законите на Архимед се изместиха, вж. Втори закон: "Течност, потопена в тяло, след седем години тръгва на училище."
Иначе у нас много върви законът на Слаус: Ако вършиш някаква работа прекалено добре, няма да можеш да се отървеш от нея.
цитирай
10. evrazol - В България, на Българска земя, при ...
11.03.2012 13:49
В България, на Българска земя, при Българска корупция, рекет, политика, бонуси, дотации БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ да направят онова което в същата тази България, по същото време и при същите обстоятелства МОГАТ китайците.
цитирай
11. анонимен - Ugg Boots Sale
26.10.2012 09:05
xonlaxrmt
http://www.buybootugg.com/ Ugg Boots Sale
http://www.uggboots-discout.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/ Ugg Boots
http://www.uggboots-winter.com/ Uggs Outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Cheap Ugg
http://www.uggbootsbuyalot.com/ uggs for sale
http://www.backuggboots.com/ Ugg Sale
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/ Uggs Sale
http://www.discountbootsale.com/ Uggs Sale
http://www.shoesforwinter.com/ Ugg Outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ Uggs Outlet
http://www.bootoutletssale.com/ Uggs
snzdlqzuz
<a href=http://www.buybootugg.com/#haftabwun>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#muvsvcqsv>uggs outlet</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#dgbtldngp>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#alphhbwhd>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#juznyprxe>Uggs</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#mjtvlslfq>Cheap Uggs</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#locdlojdg>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#xdypqfyaa>Ugg Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#kjrbrmpsy>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#biqkacdnd>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#ajegmneay>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#xykzyeerh>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#mbajmrggv>Ugg Sale</a>
jhnqzinyv
<a href=http://www.buybootugg.com/#hakrpvbyu>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#ldbzckqkg>Uggs</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#nlfbbnzbl>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#pookscohb>Uggs Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#svmsaooro>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#cdspkixlc>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#ejoyqhahj>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#jhlfxljsl>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#sfgorrfjz>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#gclndfmuf>uggs for sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#pcaqepppp>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#bfxywvdyk>Ugg Sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#aafesubff>Cheap Ugg Boots</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969184
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031