Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2012 05:39 - Инфлуенца
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3673 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 16.06.2012 05:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мненията, зад които не стоят намерения, са мнения без значение. Както и парите - ако зад тях не стоят намерения, остават без значение.
Тук слагам знак за равенство между значение и стойност. В този смисъл и властта няма стойност и значение, ако е ограничена от към намерение.
В тази посока, мненията изразени в блога са без значение и стойност /поне повечето/, понеже зад тях прозира намерението просто да се изкаже мнение, вместо да се генерира действие.

Иначе казано, всяка идея превърната в самоцел, не струва две пари. Идеята без намерение, лишената от приложност идея, може би има потенциал на бъдеща приложимост, ако някой я вземе на въоръжение за намеренията си, но обикновено хората с намерения лесно намират свои идеи, мнения, власт и пари за реализацията им и не се нуждаят от чужди.

Изразеното до тук мнение е провокирано от конкретно намерение. Но да се върна към мнението, което изразявам. То е предназначено за публиката, а намерението си е за лична употреба.

Намерих нещо общо между мненията по даден въпрос, властта и парите, които кой знае защо все още не се разпознават като качества на личността. Общият им параметър, определящ значението /стойността им/ е намерението което стои зад тях. А намерението все още е разтегливо понятие подлежащо на квалификации и оценки, но неподлежащо на остойностяване.

Сблъскваме, или обединяваме мненията, позициите и възможностите си в зависимост от намеренията си.  Когато те си противостоят всяко единомислие се обезсмисля. Както и всяко противопоставяне. Т.е. различните намерения девалвират мненията, валутите и политиките.

Защо тогава, толкова много народ демонстративно изразява мнението си, без да заяви намеренията си? То е все едно да понесеш гардероба си по улицата, вместо да облечеш и демонстрираш дрехите си. Мнението е униформата, но намерението е съдържанието. И ако е вярно, че хубавият кон и под скъсан чул се познава /както и обратното/,  не участваме ли перманентно в някакъв парад на дрехите-мнения, дрехите-пари и дрехите-власт, под маската на които куцукат разни кранти с кьопави намерения?

В същност /и в определен смисъл/ сме толкова еднакви, че едва ли можем много да се изненадаме един друг, относно намеренията си. Но, Боже, какво разнообразие в тоалетите!

Изхоми се тоя свят. Изпрефърцуни се. Оснобя до оскотяване. Няма кой да околтучи културата му и ако се появи изневиделица някой здрав селянин с голем ... замах и твърдо ... намерение .............................

Ще го "буляше", както казват по Самоковско.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Прочее, добре да се загръщаме с мненията /парите и властта/ си, да не ни лъснат срамотиите и да ни фане инфлуенцата.:))


Тагове:   тъг,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Както казваше един обущар,
16.06.2012 07:12
"всичко бръмчи, а мед нема".
цитирай
2. zarenkow - Мненията
16.06.2012 12:01
обикновено фиксират проблема , намеренията показват възможното решение. Нещо подобно на "Библията ни учи да обичаме хората , Кама Сутра ни учи как по точно." :-))) , но нека не забравяме , че има много и екзотични начини за това . :-)
цитирай
3. valsodar - Прекалено ясно ги казваш нещата, за ...
16.06.2012 23:23
Прекалено ясно ги казваш нещата, за да смее някой да изрази мнение по казаното.
Защото зад него си следва и намерение и ако то не е в подкрепа на мнението, то..

С две думи - лесно е да се говори, трудното е казаното да се стори!

:)))
цитирай
4. svoboda64 - Поради разни смешки, в които ми се налага да участвам,
17.06.2012 01:15
ми се ще да продължа мисълта ти за "инфлуенцата" :) Испанската болест на английски е съкратена като 'flu'. Но тази кратка думичка се бърка с 'fly' (муха). Така онова, което прихващаме и понякога ни се ще да изразим, излита толкова скоростно, колкото и досадната, кръжаща около нас муха :)

Какви мнения, какви намерения, какви 5 лева?! А относно тоалетите: бъркаш се :) тук повечето са secondhand, затова не е ясно дали човекът носи тоалета или тоалетът носи него :)))

Разсмя ме!
цитирай
5. comfy - :)
24.06.2012 13:55
От скромния ми житейски опит знам, че намеренията, които генерират (или биха генерирали) действие, обикновено не се изказват и не се "обличат" в мнения. Такива намерения почти винаги байпасват "подробностите" и преминават в действия чрез съответните на личността методи...

Поздрави за постинга, който, вероятно, поради намерението на създаването му, на места "жонглира" с тавтологични форми на изказа ;)))

к.к.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1977483
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19466
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930