Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2012 20:44 - Референдум!!!
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 5728 Коментари: 20 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Готова е подписката за лелеяния от всички българи референдум за АЕЦ Белене.

Заедно с подписката са събрани и по 200 лв. за финансиране на строежа. Така централата събра първите 100 милиона. При самия референдум всеки гласувал "за" ще подкрепи вота си по същия начин. Под ръководната роля на партията, народът сам ще построи така мечтаната централа, въпреки отказа на правителството и желанието му да унищожи родната енергетика. В момента се регистрират набирателните сметки за събиране на доброволни дарения, по примера на "самооблагането" от времето на Тато. Подкрепилите инициативата ще получат от бъдещото правителство на БСП грамота и почетна значка.

Ето, че първата общонационална кауза е на път да се реализира. Отрудените граждани отделят от оскъдния си залък в името на Новия Ренесанс. Подвига е сравним с построяването на Хаимбоаз, по еуфория и граждански оптимизъм. Емигрантите спонсорират масово, за да се завърнат в едно по-светло бъдеще. Вложители масово теглят спестяванията си със същата цел. Банките са заплашени от фалит, но нищо не може да спре порива за по-евтин ток. Защото ние знаем - Електрификация + коалиционно управление = Социализация на нацията.

Мъдростта на народа реши: Не на експлоатацията на ЧЕЗ и подобните му. Не на олигархията. Не на всяко Да. Никаква диверсификация и други диверсии. Нека бъде светло и уютно във всеки дом. Дружбата ни със СССР - от векове, за векове.

Да живее ... и прочие ... достойният син на другаря Станишев - обединител на нацията.

Скоро ще бъдат организирани и други подобни референдуми. За все по-пълното задоволяване на непрекъснато нарастващите нужди на НАРОДА!


Тагове:   тъг,


Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - А къде е Народът?
26.07.2012 22:25
...

Всъщност какво е това Народ, защото вече не знам да се чувствам ли част от него...

Екзизстенциални проблеми ме тресат при такива новини...
цитирай
2. анонимен - аец
26.07.2012 22:51
трябва аец-иначе няма ток
цитирай
3. evrazol - Ъхъ, кое си требе, си сака !!!!!!!!!
27.07.2012 00:03
анонимен написа:
трябва аец-иначе няма ток


Народъ? - две шепи дребенъ песъкъ
Напредъкъ? - въ облаците сянка
Свобода? - въ улиците кресъкъ
Любовъ и миръ? - Иванъ съ Иванка

Кое е чисто, трайно, здраво,
добро, разумно, силно, право
и славно нещо на света? -
Дебела сопа по гърба!
цитирай
4. tit - За колко пътища към никаде сме плащали...
27.07.2012 06:35
цитирай
5. анонимен - По- добре българска АЕЦ, отколкото чужда
27.07.2012 10:36
АЕЦ Козлодуй е пример за добро капиталовложение.
цитирай
6. haralanov - АЕЦ ,,Белене" е изцяло руски проект
27.07.2012 12:38
АЕЦ ,,Белене" е изцяло руски проект.
Който си го сака-да си плаща за него!
Аз не сакам!
цитирай
7. rakurs - референДУМ
27.07.2012 13:01
Поне червейче на кукичката и тогава се ловете,станишката не е изразил теза или антитеза с желанието за рефередум,той просто търси рибки за изборите.
цитирай
8. анонимен - Имам едини въпроси на който все не мога да си отговоря.(((
27.07.2012 13:08
Някой от ерудитите в енергетиката би ли ми отговорил: Нужна ли ни е нова АЕЦ?
Какво произвеждаме, нещо колосално и световно значимо, че ни трябва допълнително енергия, ли?
Или пак братко и батко трябва да се качат на гърба на овчедушния народ и да изнасят ел.енергия а пък, той-народа да си свети със свещ и да плаща изграден нов АЕЦ?
Ако мога да си отговоря на тези въпроси, ще ми е по-лесно да имам и становище по дискутираният проблем. Ах,ах...на кого да вярвам, на това, което ми говорят или на това което мисля???(((((((((((((((((
цитирай
9. анонимен - "Ах,ах...на кого да вярвам, на това, което ми говорят или на това което мисля???"
27.07.2012 13:18
Естествено на себе си ще вярваш.
Аз също.
Просто си мисля, че като продаваме туризъм няма да просперираме- виж Испания. Като продаваме зарзават също- селското стопанство е дотирано. Подземните горива са на изчерпване. Ако нещо има смисъл да се продава, това е енергия. ЕВТИНА енергия. Ако окъснеем ще купуваме и зарзават, и горива. Ще продаваме момичета... и момчета за да си купим свещи.
цитирай
10. анонимен - И сега държавата ни или/някой в тази държава/ изнася "евтина" енергия.
27.07.2012 13:31
И ни строят мнооого самообновяващи се енергийни източници, а защо моя ток е все по-скъп и по-скъп? А???
цитирай
11. muerte - Подкрепям! С една забележка.
27.07.2012 14:17
Бе той Станишката има дъщеря (или поне се твърди, че е от него). Как така Партията - от дъщеря да се води?!? Някаква си членка там?!? Верно че др. Цола Драгойчева беше видна членка, ама пък бива ли пак? И зетя на Сергея не става, щото пък, видите ли, той оножда щерката - един вид оножда самата партия. Мне - пак не става! Трябва някой корав, стар член да води (то тука малко оксиморон се получи, но пък то и партията отдавна е доказала, че управление на БСП също е оксиморон!).
Затова - референдум другари! Не може некакви си членки или меки членове да ни водят - да изберем подходящия член, който да ни ...... (бе тука от деменцията вече не се сещам думата).
цитирай
12. анонимен - АЕЦ, , Белене" е изцяло руски ...
27.07.2012 17:32
haralanov написа:
АЕЦ ,,Белене" е изцяло руски проект.
Който си го сака-да си плаща за него!
Аз не сакам!

Ти бе, баламурник, що ползваш руски ток от АЕЦ Козлодуй!Прокарай си две жички през океана и ползвай хамерикански ток!А на автора на статията пожелавам да ползва компютър с кюмюр и да пише на свещи!
цитирай
13. анонимен - Чудно как в толкова малко блогче си ...
27.07.2012 17:37
Чудно как в толкова малко блогче си успял да напишеш толкова много глупости.Теб някой да те е карал да се подписваш .След като са събрани тези подписи(имам съмнение ,че МВР,ДАНС и ЕСГРАОН-а ще ги обявят повечето за фалшиви)да се проведе референдума-тогава всеки участва с ДА или НЕ.Сега да се ръсят остроумия не му е времето.
цитирай
14. анонимен - Чудно как в толкова малко блогче си ...
27.07.2012 17:41
анонимен написа:
Чудно как в толкова малко блогче си успял да напишеш толкова много глупости.Теб някой да те е карал да се подписваш .След като са събрани тези подписи(имам съмнение ,че МВР,ДАНС и ЕСГРАОН-а ще ги обявят повечето за фалшиви)да се проведе референдума-тогава всеки участва с ДА или НЕ.Сега да се ръсят остроумия не му е времето.

Много точно си го казал,но кухите гейберски глави плачат, като за нероден Петко!
цитирай
15. zafirov - Авторе, подкрепа от мен. Не съм е...
27.07.2012 19:43
Авторе, подкрепа от мен.
Не съм експерт и като такъв не бих могъл да дам професионално становище по въпроса и от тази ми гледна точка смятам референдум за излишен, а агресивното преследване на целта за арогантна и престъпна наглост.
Защо мисля така, защото според мен (в разговори с екперти съм формирал някакво мнение все пак) производството на ток в БГ не е проблем, проблем е ефективноста, преноса на тока и управлението на мрежите (вкл. консумацията). Отделно най-елементарната логика казва, че не цената на построяване на АЕЦ е проблем, а другите съпътстващи раходи и най-вече цената за експлоатация и продажната цена на тока, която ще се формира за произведен в тоя АЕЦ. Продажната цена на такъв ток, обвързана за поколения напред и индексирана с покачващ се коефициент (не питайте защо ако се имате за интелигентни) на фона на падащи цени за производство на ел. енерегия от всевъзможни източници би била безумно неадекватна и абсурдна за регулиране. В допълнение директивите на ЕС определящи процент от добиваната енергия да е ВЕИ на фона на нов АЕЦ ще задължи присъединяване на нови проекти, за които ще трябва земя/въздух/вода и преференциална (покачваща в общия дял) изкупна цена на ел. енергията... На фона на трагичната ни преносна мрежа, морално и технологично остаряло оборудване за управление на мрежата, неадекватно присъединени консуматори по курортни зони (море, планина) и прочее логистични фактори е не тъпо, а идиотско решение да се строи АЕЦ. Освен ако не защитаваш икономически интерес. Което е за мен стремежа на господата от БСП.
Мнението ми е категорично против АЕЦ в Белене и категорично против референдум, каскетите на село не могат да формират мение и да имат право да решават такива въпроси с основно образование (а дори и тези с купено вишу образование)!
цитирай
16. evrazol - Защо най-тъпите коментари са анонимни???
27.07.2012 19:54
Знам защо. Те си знаят че са тъпи, ама от вътре им иде. Трябва да се изразят, без да се излагат.

Та-а-а, кълвачи, ще дадете ли некой лев, та да си построите централата, или няма да дадете? М? Щом сте патриоти и прочее както вече казах. А блогчето е малко, понеже трябва да ви е лесно за осмисляне. Зер и главите ви не са големи.

И защо да ми е с кюмюр компа бе, юрдек? Аз искам руски ток, както пише по-горе. Що не четеш? От руски ток, по-убав ток нема. АпелирАл съм и с лозУнг, както си му е реда. И партииния ви гей съм похвалил и пак скачате. Нема угодия!
цитирай
17. alexalexalex - да те светна що няма угодия
27.07.2012 22:56
и за СССР-то си казал, и за Белене, и Станиша...таковата...си похвалил.

ама си изпуснал Азер Меликов, и Вигенин го няма.

а за другарите, без тия двамата, не става.

мъжката любов, каквото и да си говорим, ръжда не хваща :))

я допиши и за тия и ще видиш :)
цитирай
18. staler - здравеите кратуни. за едни -щом е ...
28.07.2012 05:51
здравеите кратуни.за едни -щом е руска,технологията не струва,за други-пласмасовите турски домати са хубави,а българските не защото са дотирани,на трети-ток му не требе.ами прави сте--нема да ви требват ни ток,ни домати ,ни никакви технологии скоро.нема да ви има ни вас,ни децата ви,ни внуците ви на тая територия.станишев и компания са ясни---те тая централа искат да я строят още 29 години,голем келепир пада.ама защо вие оръфляци не можете да отделите нац.интерес от продажните марионетки които го експлоатират?
цитирай
19. muerte - Обърнете внимание на въпроса за референдума!
28.07.2012 11:32
"Да се развива ли атомна енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадката в Белене?" А, как е? Ако въпроса беше "Искате ли да има АЕЦ Белене, държавата да даде едни 20 млрд., а вие и децата ви да плащат скъп ток и инвестиция за следващите 50 г.?" дали пак толкова подписа щеше да има?

Бях свидетел на подписката в града ни - младеж агитираше две баби - "Искате ли тока ви да е евтин - ами подпишете се тогава!" Готино нали?
цитирай
20. 4aiotgluhar4e - Да, да! И като се събудиш, токът спрял, сал една звездица свети на Бузлуджа. Ама обесниците и пътя до светлината затворили :)))
28.07.2012 21:28
Обаче няма лошо да направят референдум, за да се приключи с тази лудост веднъж завинаги.
Друг е въпроса тези, дето прибраха комисионните, какво ги чака.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969078
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031