Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2012 06:57 - Чакам
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3205 Коментари: 8 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Годо!
Белким от безсмислените спорове по въпроса добре или зле сме били преди, по-добре или по-зле сме сега, изкристализира простата истина, че никога не сме били добре, или зле. Били сме каквито сме смогнали да бъдем.

Дошъл окупатор, поискал да му издигнем паметник - издигнали сме му. Когато окупаторът си отиде, ще му махнем и паметника. А може и да не го. С този Стокхолмски синдром.

Решиха комунистите да се демократизират - демократизираха се. Зер можеше някой да им попречи? Или пък да ги принуди ????

Решиха демократизираните комунисти да се преименуват - преименуваха се. Да не би да зависеше от мен?

Зависеше, но бях зает с неща, които ми бяха по-важни: Да следя тенденциите, да се нагъ...аждам по тях, колкото ми стига пипката и да извличам моментни дивиденти. Бях зает да битувам. Чунким от бунтарите е останало нещо повече от бумащина и фалшива гордост за тъпи битуващи... Мигар заразени от будители и възрожденци решихме че съдбата на ближния ни зависи от нас, а не от държавата???

Санким някой го е грижа как го представляват представителите му, че да поиска да ги отзове, или възроптае срещу своите /не срещу чуждите/ "представители"?

Чакам Годо!
Чакам българинът пак да изпосталее, белким изнемогата му помогне да преоткрие ближния си. Чакам го да отдели поглед от дереджето си и да си постави по-далечна цел. Чакам да я оформи и последва, мислейки повече за другите. Грежейки се за тях повече от имагинерното обяздено нещо, наречено правителство.

Чакам простите, вместо да експлоатират до безкрайност правото си да плещят дивотии, да потърсят мъдрите, белким те измислят как се излиза от блатото, .

Чакам мъдрите, поне взаимно да се намерят и съвместно потърсят подобаващото им място сред другите.

Чакам да стане срамно да бъдеш некомпетентен, егоист, малодушен, маргинален, самомнителен. Поне колкото е срамно да си беден. Чакам опитът да започне да носи осмисляне, вместо навици. Чакам на ученика да му дотрябва учител, на слабия - опора, на мирянина - църква, на гражданина - държава и на електората - партия, вместо обратното. Чакам на потребителя да му дотрябва стока, на зрителя - телевизия, на аудиторията - журналист, вместо обратното. Чакам на работника да му дотрябват осигуровки, на идеята инвеститор, на природата еколог и на хората Господ. За сега е обратното.

Обаче аз чакам. Явно се налага да живея дълго.

Междувременно едни дребни неща врънкат наоколо. Казват - били радости. Дребни. От тези, дето се помнят до обяд. Поради което обядвам късно, а понякога изобщо не обядвам. Така дребните радости могат и язва да ми докарат. Или гастрит на миокарда.
Едрите радости пък могат да ме направят дядо, На пук врагу и на пук на тез, що в нас дух свободен, дух за борба завещаха.



Тагове:   тъг,


Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zafirov - ...добре казано.
02.08.2012 07:52
...добре казано.
цитирай
2. анонимен - Българинът -
02.08.2012 09:07
чакащият човек.
цитирай
3. анонимен - .
02.08.2012 10:44
Дали има по света по-търпелив човек от българина?!
Надали,та нали превърнахме живота си в едно безкрайно чакане...
горките ние:(((
цитирай
4. neprosvet - Все чакаме и чакаме...
02.08.2012 11:49
Чакам простите, вместо да експлоатират до безкрайност правото си да плещят дивотии, да потърсят мъдрите, белким те измислят как се излиза от блатото, .

Чакам мъдрите, поне взаимно да се намерят и съвместно потърсят подобаващото им място сред другите

...и те така... вижда се до къде сме я докарали.(((
цитирай
5. svoboda64 - Ще изкажа еретичната мислЪ, че българинът "не чака"...
02.08.2012 15:53
Доказателства за това - бол. Българите емигрират. Те работят "там". И пращат на мама и тате, или на децата, за да оцелят "тук". Българите "тук" работят по емнайсе часа на ден: някои върху себе си, други - за други - ;) Но и за едните и за другите, пък и за третите, естествената, логически издържаната (ценностнообезпечената) връзка между "труд" и "реализация" отдавна е прекъсната... Това е болката на стагнацията, при иначе небивало оживление и залудо-работене...

Но това определено не е "чакане"...
Иначе... адмирации за разпознаваемата и - за съжаление - масово-пропагандно налагана интерпретация за хала ни - ;)
цитирай
6. tit - Значи очакваш повече, отколкото можеш да реализираш.
02.08.2012 19:19
Очакванията са винаги по-големи от възможностите при хората с богата фантазия и повечко знания. Другото е песимизъм и отчаяние, а ние хора такива не сме!:))
Наистина ли ще ставаш дядо?!!!
Честито и дай, Боже, всичко благополучно!:)))
цитирай
7. kudran - Се чакаме...
02.08.2012 21:55
Ама к,во шъ стане...
цитирай
8. анонимен - 666! СУПЕР
03.08.2012 12:00
.....СЛЕД МЕСЕЦ ДВА ШЕ ИЗЧЕЗНАТ ДОСТА ДЪРЖАВИ....!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1978562
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19466
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930