Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2012 22:53 - Причините са комплексни
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3485 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Достатъчно много е казано за това какво беше. Достатъчно е казано за това - какво Е. И нито дума за това какво искаме да бъде. За това пък, как да бъде, няма и ред.

Да бе, добре, така е. Комунягите си оплетоха кошницата, оплескаха държавата, окепазиха хората и си построиха "капитализъм". Дадоха /подариха/ ни "демокрация и наложиха безизходица. Можаха - направиха го. Позволихме им.  Понеже половин век оцелявахме под тяхната диктатура и станахме пролетариат. Лумпенпролетариат. Пре...деволюирал човек.

Обременен с гърбици. ОбездушЕн. Дематериализиран като съзнание и материализиран като първичност.

На негов фон и гръб назначените милионери станаха приватизатори, олигарси, монополисти и феодали. Отдавна и кесарю кесаревото не дават. А пасмината чака оправяне.:))) Чака. Знаете ли какво? Чака да потрябва на някого. Да стане нужна. Ама нъцки. На никой не му е нужна пасмина.

Особено пък пасмина от хитреци способни да оцелеят и в условията на развит социализъм.

Що не умряхте бе, дядовци и баби, ами търпяхте това - да ви приравнят към най безпросветната, безимотна и безидейна част на обществото и да ви превърнат в лумпенпролетариат, та да са добре негодните??? А???

Както и да е! Липсата на достойнство и страхът да не би да не оцелеете изяде и Вашите пенсии и нашето бъдеще. Нейсе. Страхливци сте били, ние няма как да не бъдем нещастници.

Ако слезе Господ и разпертушини лицемерието, нагаждачеството и завистта, ще останат ли тридесет души достойни?

Може и 300 000 да останат, ама те са какпка сред вашето море и винаги отиват мърцина.

Та да се гордеете с тях по празници и да им кръщавате улици.

Айде кажете ми сега как може земен човек да ви оправи положението дето сами не знаете как би изглеждало като оправено. Нали от някъде трябва да ви дойдат пенсиите и заплатите. Нали някой трябва да измисли начин, да посмее да промени, да може да отстои и да устои Вашите интереси дето не ги и знаете какви са, не ги и сънувате даже.

А ако такъв се появи, го обявявате за луд, пък онези дето в таз робска люлка ви клатиха толкоз години, вече са окупилали върховете.

Как аджеба я виждате тая оправия? Ама стъпка по стъпка с всички зависимости, компромиси и баланси, че да бъде осъществима на практика? А?

Референдум ще правите. Конституцията ви била крива. Боко бил тиква. Станишев бил крив, а Костов ви бил излъгал надеждите. Че те, надеждите ви, сал в едното плюскане, бе. В едното Имане и нямане. Бах ВИ. Имането идва от креативността, не от даването. Пък креативността се нуждае от справедливост и шанс. Оценка и признание, демек. Чисто морални и духовни неща, дето ги няма. Ама от тях, от духовните работи се пръкват материалните.

Щото тоя дето е измислил кирката и лопатата е имал дух. И за нищите духом ги е измислил, да не си чупят ноктите. И оня дето е измислил Джи Си Ема да гласувате у Брадъра, и той дух е имал. Та е искал да можете да си говорите с емигриралите ви деца, а не да пращате есемеси за Българската Коледа. Но нали са ви дадени кирка и ЖиСиЕм, кво да му мислите за кво са.

Причините за дереджето ви са комплексни, а самите вие сте комплекс.

За оцеляване и договедяване. Ха сполай Ви и да Ви върви по нанадолнището по което хуквате всяка заран. С нежелание, без цел и с надежда да оцелеете. Ама това е положението и положението е у Вас и Вие сте в положение. То ВАс обръща, Вие него обръщате и все зАвета търсите и друг да се принесе за Ваше добро.

Пишете си интелектуалщините, медитирайте, творете изкуство даже. Това няма да промени скотското ни съществуване, докато не признаем отново моралните норми на прадедите си. Или докато не си измислим нови с истинска стойност.

Побеждавайте се, реализирайте се, оцелейте. Вятъра ще отвее праха ви, а внуците Ви ще заменят фамилните си имена с тотеми.

Май съм сменил дилъра, или някой ми е пробутал китайски живот на Илиянци. Не си пазарувайте живот от Илиянци. Боко Ви дава точно това, от което имате нужда, за да разберете, че причините са комплексни.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
16



1. rummi - :-)
19.12.2012 00:45
на това му викам аз позитивно мислене.
цитирай
2. baskeret - чувал съм да казват:
19.12.2012 09:37
От едната страна - една страна , от друга страна - две страни :)
цитирай
3. muerte - Дилъра ти е 6!
19.12.2012 13:40
Препоръчай ме!
цитирай
4. hopfen - Не колега, НЕ, не си прав
19.12.2012 15:32
досега било каквото било, отсега нататък както си беше:) се в този кръговрат докато тази партийка не я обявят извън закона, прав много прав е бил Талев...
За ония морални норми,колега, на дедите ни, за които си писал:
Наздраве!
цитирай
5. bumerang - ....
24.12.2012 23:50
"...креативността се нуждае от справедливост и шанс. "
"Страхливци сте били, ние няма как да не бъдем нещастници."
Вие имате шанса да бъдете смели, креативни. Защото в гърба ви не са насочени дулата на Варшавския договор и пред вас не стоят железни завеси и тухлени стени. Ако е могло да стане онова, за което намеквате, първо източногерманците щяха да го направят. Бъдете смели и креативни, въпреки администрацията, въпреки всички действащите държавни съдебни и др. системи, за да не ви вменят и вашите деца вината, че ако сте били нещастници и те няма как да не са такива.
А когато работи човек, той работи срещу заплата, когато работи повече - следва да му я увеличат, а когато е внасял осигуровки за пенсия 30-40 години, справедливо е да си я получи, не да му я дадат. Независимо коя партия е на власт.

цитирай
6. zarenkow - С хокане не става, все едно е негъра ...
09.01.2013 18:58
С хокане не става , все едно е негъра да го хокаш , че е черен и той да побелее. Става с добре обмислен и реализиран процес от интелигенцията , ако я има , или с тояга най вероятно , но не просто тояга , както сега заради самата тояга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1976695
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19465
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930