Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 23:14 - УндурмЪ
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 2648 Коментари: 4 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сега улицата диктува условията! Не защото улицата е много на ясно с възможностите, с последствията от своите искания, не защото има цел, а понеже може.

Може, понеже правителството се страхува.

То ще направи всичко, което улицата поиска. То няма да може да отговори на исканията в достатъчна степен и тя ще увеличава натиска. Така, улица и правителство ще се влудяват взаимно. До край. Единственото хубаво нещо, което успявам да видя в бъдеще е тоталното игнориране на познатите политически муцуни от всички партии.

Днес Бойко си призна, че единствените средства, които влизат в страната са Европейските фондове. Това до някъде обяснява голямото му пристрастие към магистралите. Обяснява и неистовото му желание да спекулира с пенсионни, здравни и други фондове.

Добре, все пак, че сме в ЕС, та не можем да реализираме всичко, което жадува балканската ни душевност.

Изведнъж се оказа, че цената на тока можела да падне с колосалните 8%. Е, защо чак сега - няма кой да пита, няма и кой да каже. Оказа се че Дянков не работел добре, че ДКЕВР не е независим, чак сега се оказА.

Реално улицата диктува условията, но си намери кофти изпълнител. Той ще се мъчи да УЙДУРДИСА късата си крачка с бързия ход на събитията.

На народа му е скъп тока. Не образованието, не-е-е. Тока! Щото тока го спират, ако ти е скъп.

Само че всичко е скъпо. Всичко.

Ние трябва не да протестираме. Ние трябва да окупираме. Всяка община, всяко кметство, всяка институция. Там трябва да присъства и да наблюдава дали не се лъже икраде, по една гражданска комисия избрана неформално.

Трябва да си назначим Държавно настоятелство, което де се яви друга камара, синя каска, абе, както сме чели в "Под игото", че са избирани училищните настоятелства някога. Щом Бойко обеща да го допусне в ДКЕВР, значи може навсякъде. За да им контролираме "експертите". За да се управляваме сами. Да има кого да питаме...

Защото политиците ни трябва да се натискат. И докато се натискат да се контролират непрекъснато, докато разберат че това е отговорност. Иначе в историята ще пише, че в последните 100 години е имало "управленско присъствие".

Ако нашите родители преди 20 години бяха мислили с главите си, вместо със стомасите, Луканов щеше още да си живее спокойно на село с вече излежана присъда, а сегашните събития щяха да имат двадесет годишна давност. Природата има страхотна самопречистваща сила. Онова, което не правим на време по силата на разума, по-късно го правим под тежестта на нуждата.

___________________________________________________

П.П. Потресаващо е незнанието на средния българин за случилия се преход. Ако той знаеше всъщност, какво става в Родината му в последните години, щеше да протестира не пред централите на чуждите компании, а пред тези на редица български такива, собственост на мафиоти, бивши комунистически величия, корумпирани действащи и предишни политици, които всъщност го изиграха по начин, който само един лумпенизиран народ можеш да изиграеш. Доказателство за това са и сегашните бунтове, насочени не към когото трябва…




Тагове:   тъг,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chara - УндурмЪ - каква прекрасна българска дума, а?
19.02.2013 23:39
Досущ като накокържили?

Гледах днес пресконференцията на Тиквичко. Той бил върло гневен! Но, което повече ме впечатли ... все още е арогантен! Няма смирение в този човек. Ще страда много. Най-вече огромното му Его.

Протестиращите, струва ми се, са романтици (с цялата условност на семантиката) да очакват милите оставка от мутра! Аз не съм чула или прочела за 23 г. мутра оставка да подаде или доброволно да отстъпи територия.
цитирай
2. tit - Виж,
20.02.2013 00:37
държавата фалира, сгромолясва се...катастрофално!
Ударите по щитовете се опитват да прикрият първите пукоти на рухването.
Какво друго да правим, освен да викаме и да се бунтуваме?
цитирай
3. hloris - Eх,Евразоле,Евразоле,
20.02.2013 00:38
да ме караш по това време да се ровя в тълковния речник,не те е срам:)))
Мдам,това с окупацията е добра идея...може да вземем идея и да се учим
от нашия премиер в това отношение,но...май на този етап,след толкова години
спящи с отворени очи,нe ни остава нищо друго,освен за впрегнем на работа целият си потенциал ,иначе просто...нямаме бъдеще...
Е,народът е наистина изигран,отработен майсторски от своите,какво може да се очаква от народ,който е предал преди 140г Апостола?!
Направо си е заложено в гените ни...да се прецакваме,и да се надцакваме...
ние,потомците на Апостола,но...и на един Андрешко.
Май сравнението не е уместно,но...практиката най-вече сочи,че е така...
Отговорността май е понятие,с което ние никога като нация не сме били на"ти".
Абе,с една дума...племе сме...и май такова ще си останем,поне докато се научим да различаваме "умдърмЪ"-та.
цитирай
4. dedenze - Ундурмъ с келепир и далавера !
20.02.2013 01:00
Ашладисана от скрит мюдюрин !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1967854
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031