Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 00:07 - И на народа му се прищя
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3244 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да управлява!

Е-е-ех, е е ей, е е ей!

Възрожденци го възраждаха, будители го будиха, спасители го спасяваха, а той само леко примръдваше като пенционерски ... просперитет.

Искат му се искания, но повече му се управлява, контролира му се и му се присъства, га че ли до сега е бил другаде и е отсъствАл по спешност.

Не че не е така, ама ... Човещинка! Не можеш го въздържа. Колко му е да драснеш една конституциика /много модерен жанр/. Да спретнеш национализация, та да пооправиш приватизацията, да плеснеш закачливо НАТО по задника и да духнеш на дяда Ивана стария проект. Енергииния. Народ - все нещо му се ще.

Присмивам му се аз, но ми е горчива иронията. Понеже го разбирам. А народа не можеш да го обичаш без да ти заседне буца на гърлото. Поне нашия народ.

Той е многострадален Геновев, който от ума си тегли и като спи сънува розово. Като не спи сънува в нюанси на сивото.

Утре част от народа ще си окупира избраниците. Ще ги плени, да му решат енигмата, или да умрат в окупация. Все едно - някакъв фантомен враг на народа му е избирал избраниците.

Лошо е да разбираш народа си. На моя му писнА! От разбиране!
Мен ако питат - писнА му от Андрешковщина. От неговата си. И сега не знае какво да иска. Пък и каквото поиска - все му го ... предлагат и той се ошашави. Ей, шашавите ора, курвите и кривите дървета свършване нямат. Секакъв спектър на калейдоскоп в цайтнот - лумпени, блокади, конституционери, протестанти, функционери, аболюционисти, антимонополисти, Диогени - всичките търсят човека. С големото Ч.  Да е от народа, да контролира, да е прозрачен, да функционира и манипулира и да е беден, но да ги води към забогатяване.

Човека с главно Ч вдигна кръвното от нетърпение народа да го познае, без да знае, че народа още не знае, че го е разпознал.

Вервайте ми - старите муцуни няма да се предадат лесно, ами ще се скрият зад някоя нова муцуна, щото муцуна се крие зад муцуна. Не зад някакво главно Ч с високо кръвно и стрес.

Каквото и да си говорим - народа протестира за пари. Ако имаше пари да си плаща сметката, народа щеше да си плаща сметката, вместо да протестира, но народа няма пари.

Мамка му и народ, обосЕ и уж се осъзна. Така ми се ще и да оголее, белким се и осаферяса и си намери поприще, щото парите дето ги иска ще се забавят малко.

Писах му тука от Блогбегето, съветвах го, апелирах, постулирах, импровизирах, бе само дето на ръце не проходих, като Саранска мечка - не вдева. Аз и Йоло му влизаме в интимност и индивидуалност, но той не ще и не ще. Иска си главното Ч с високото кръвно, дето е в платен годишен отпуск с белия си кон Цвък и законспирираната си половничка Цв.

По- доле от нас с Йоло са само неколко души - Сергей, Волен, Доган и Архонта. Янето и Кунева са двете лица на едно и също апропо може би нещо от нас и присъстват за пълнота на изложението.

Време е да се измисли някаква народна партия, ама безпартиина такава, непрозрачна, шумкарска и народна, дето да контролира и присъства и наблюдава и свежда до знание и дознание таковото.

Дорде олигарсите си купуват гръцки острови с пари от офшорен произход.

Както и да е. Народа иска и ще му се даде. Ние с Йоло шъ го упраим. То като зафичкат некой народ на гъза на географията, и вече никой го не брой за стока, и за имот да го опрая, и му оставаме ние с Йоло, щот не отказваме.

Напреж Тракиици, нащо знаме и месалят!!

Да се върнем към корените си, да си идем на село, да се видим, да потегнем сушините и оборите, да си купим газ, сол и оцет, да потегнем плетищата - хората по света заживяха в дваесе и първия, ние деветнайсти век още не сме завършиле. Па да пратиме младите у странство, да си дойдем на хала и да изпълним потурите със съдържание, че живот нема Ей!

Белким пак измътим я Ботева, я Фичето, я некой Стамболов! Сичко си имаме - земен рай с магистрали, двама - трима човекове от народа, Лукойл, Билла, Карфур, Техноедикакво си. Да "ореш" и да си пееш. Ей колко е един живот. Докато мигнеш и внуците пропушили напреки на забраните. Ко ли па сме граждани - да си гледаме рентата и да си тачим интелектуалците, А?

Ако толко имаше файда у политиката и Бойко щеше да прокопса.
Нали?



Тагове:   тъг,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zarenkow - С оптимистите, ще споделя, че хо...
08.03.2013 00:29
С оптимистите ще споделя , че хората излязоха на протести заради материалната мизерия, а не за това че са мамени, унижавани, ограбени и те и децата им неща случващи се мнооого отдавна и с които очевидно са свикнали. Такива хора не могат да променят нищо. Искат да пишат, както Чукчата , който не е читател , а писател.
цитирай
2. dedenze - Давай наследниче
08.03.2013 00:29
на Щастливеца , обърнаха ни на маскари не знаем на кого да се натягаме ! Бедни, опикани , осрани, неграмотни, неимотни, нетегливи, вегетиращи но ЖИВИ !?
цитирай
3. shik - Браво
08.03.2013 08:57
Само Евразол и Йоло. Само не казвате колко ще е заплатата. Виж тези малко по вас имат виждане. Иначе аз съм с ваз. И нека Тангра ви закриля
цитирай
4. ran - Ами пари скоро ще има :)))
10.03.2013 13:47
Кристалина рече да заемем един-два милярда. Колкото и да се окраде от тях, и Световната банка ще е сита и народа ще се давръндиса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969343
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031