Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2013 00:06 - Аз съм радикализиран глупак.
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 2754 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди има няма четири години моите сънародници си избраха за спасител Бате Бойко - кметът победител, харизматичния мъж. От какво трябваше да ги спасява той?

От триглавата ламя, окупирала всичко по метода "Батко и Братко", От корупцията, от Разпределителя на порциите, от ...

Той трябваше да донесе възмездието.

А под възмездие "праведния българин" разбира съд и затвор. Той праведния и правоверен българин от право не разбира, та за това очакванията му бяха за другарски съд. Другарския съд много му е по сърце.

Успя ли месията, до колко успя, имаше ли изобщо намерение да носи възмездие пък не успя да се пребори с независимия и корумпиран съд, или само се правеше на страшен, докато защитаваше интересите на олигархията? - Няма как да разберем.

Направили задкулисието основа и принцип за всенародно оцеляване, моите сънародници и до днес само гадаят, какво ли се случи.

Възмездието така и не дойде. И разочарования избирател наказа отмъстителя, като пак си избра "Батко и Братко" - Важно е да има възмездие. Няма значение кой-кого. "Онези горе" трябва да бъдат наказани, дето са допуснали "народеца" да оцелява в задкулисие.

Все по-труден ставаше "животеца на народеца" през време на трагичния преход. И както изгони едните за да дойдат другите, така и почти изгони другите, за да дойдат едните. Бих казал единствените и вездесъщите. С това жалкия животец на жалкия народец ще слезе с още една навивка надолу по спиралата, но той на това е обръгнал.

Налапал е темата за скъпия ток и само това си бае. Народното му събрание в първия си работен ден дискутира само този въпрос. До толкова скодоумния народец и скудоумните му представители са се втелясали и вторачили в темата, че имам чувството - поевтинее ли тока, реки от мед ще потекат.

Най забавен ми е един социопат - и той представител на някого, който не може да схване, че мачът свърши още в неделя, ами продължава да реве "Хайде наще". Не забелязва, че вече е в трамвая и там фенския му крясък стои неадекватно, но и народеца не му придиря твърде.

Другите социопати също са ми забавни. Не вдяват, че ако Бате ги беше тикнал в кауша преди четири години, същия този народец вече нямаше да ги помни. Бате пък съвсем изтрещя. Той се намери в ново мачле и гледа да ритне противника, когато не го вижда съдията, но още не може да види номера на гърба на вланелката си. Щурка се по терена и го играе атакуващ полузащитник и треньор едновременно.

А народеца зяпа телевизия, коментира и се изживява като общество. И то - гражданско.

Всичките тези преструвки на избраниците, че са избрани, на народеца, че е общество, на прокуратурата, че е съдебна институция са толкова фалшиви, толкова несъстоятелни - да се чуди човек. Всичкото това "човечество" вярва ли си наистина?

Така ли изглеждат хората и техните представители в 21 век? Така ли говорят? В такива неща ли вярват? Това политика ли е?

Вярно, че това имаше на политическата сергия - това си избрахме, но защо го легитимираме с вниманието си?

Защо ли? - Щото сме си такива... Няма да си цапам излиянието със сравнения.

Важното е че съм глупак, на когото представлението не му изглежда като абсурд. Нито като бездарен водевил, нито като мъпет шоу. А като боза. Гадна, престояла и вкисната. А това ме радикализира.

В такава ситуация няма как да изгориш за да светиш, но някои се самозапалиха. Няма на кого да се довериш, но някои се самовъзвеличаха. Няма и на какво да се надяваш, но онези, които Бате трябваше да вкарва в затвора правят програма.

Програма бе, програма и програмно правителство правят на препрограмирания, лумпенизирания, чалгализирания, оскотелия хуманоид.

Радикализирах се. Крайно е мнението ми. Но мисля че времето на доматените революции, на парцаления паламентаризъм, на процедурната демокрация свърши.

И ако матрияла наистина не смени чипа си, ще трябва да стоя между децата и родината си на пост.





Тагове:   тъг,


Гласувай:
15



1. starbuck69 - Пружината се свива...
23.05.2013 00:34
Евгени,
след първия "работен" ден на Парламента, се почувствах унизен. Като гражданин на бананова република, като електорална единица с нулев обществен заряд.
Тези, така наречени народни избраници / бих ги нарекъл изедници /, се изгавриха със свободната воля на България секунди, след като положиха "клетва" да работят за нейното благо. Убеден съм, че хората няма да изтраят тези палячовци и ако трябва със шутове ще ги изритат от сградата. Нужни са наистина нови хора, необременени с политическа карма, решени наистина да смачкат корупцията, престъпността и мизерията. Иначе, ще си останем просто прасета грухащи си в калта и очакващи със свито сърце Коледа...
Поздрави!
цитирай
2. haralanov - Колко мъдро само...
23.05.2013 15:13
Бойко като освободител от тегобата на тройната крадлива коалиция.
СерГея и Местан,като освободители от тегобата на Бойко.
А между другото...Имам спечелен облог с теб..
цитирай
3. evrazol - Бойко като освободител от тегобата ...
23.05.2013 20:34
haralanov написа:
Бойко като освободител от тегобата на тройната крадлива коалиция.
СерГея и Местан,като освободители от тегобата на Бойко.
А между другото...Имам спечелен облог с теб..


Така е. Имаш. Дай място на срещата, ама гледай да е през тези три неработни дни. Можеш да доведеш и свидетели. Ще черпя по бира след като се издължа. :)))
цитирай
4. jelezov - Наистина ситуацията в Света и в Б...
03.06.2013 13:30
Наистина ситуацията в Света и в България предизвиква масова радикализация. Но трябва да се знае, че тази радикализация не е хомогенен процес, а се разгръща в целия политически спектър между лявото и дясното, между крайния анархистичен комунизъм и пещерния антикомунизъм=фашизъм. Авторът на постинга е привърженик на "обикновения фашизъм", което се вижда от любовта му към ББ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969639
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031