Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2013 10:40 - Ако лявата ти ръка съгреши – отрежи я.
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 4115 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 25.05.2013 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече звучи прекалено идеалистично. Тя има права, особено в България. Тя има аргументи, причини и е била провокирана по недопустим начин. Освен това в духа на демокрацията и хуманизма това звучи жестоко въпреки че е цитат от библията. И така лявата ръка греши, после си търси правата, ако не ги намери си ги купува и става една силна дясна ръка. Толкова силна, че някой ден ще реши да отреже тялото. За това разбира се има още един важен аргумент. Заедно с тялото ще си замине и главата. Ръката триумфално ще се закичи с пръстени и гривни, че даже и с атрибутите на властта. Когато и потрябва глава ще свие пръстите в юмрук, а като огладнее ще бръкне в десния джоб. Ако се почувства застрашена ще се протегне към братската ръка на коалиционния партньор или ще се хване за средния пръст на опонента.

Тялото ще скърби че е отрязано и няма кой да го почеше там където го сърби. Тялото няма да може да си вдигне гащите. Тялото ще съжалява че лявата ръка е съгрешила и ще прости, и ще забрави, и даже ще помоли за снизхождение. Ръката ще поеме одговорността да се върне и да управлява само ако главата признае че битието определя съзнанието.  Тогава ръката ще започне да дава, да храни, да облича и да размахва назидателно пръст. Ръката може да се погрижи и за душата като пипне тук там – главата неможе

Ръка и тяло – единство и борба на противоположности. Библията. Реалността. Йезуитите, Фарисеите, ние….?

Нямаме право да си търсим правото ако преди това не сме намерили вярата си

Кайн намери вярата си и уби брат си. Хората намериха вярата си и разбраха че „Всички са маскари”, на други открили вярата си, първата работа беше да отрекат бога. Не точно – взеха да съдят от негово име. Защото вярата която откриваме е по подразбиране – трябва да ни е добре. На нас. Сега, веднага. Който ни пречи е враг, богохулник, недемократичен, антихуманен и трябва да бъде „Преодолян”. Не е добре да ни пречат да правим „Бизнес”, „Любов”, да сме „Щастливи”, "Различни",да се „Реализираме”

Няма лошо ако в „бизнеса” отнемем хляба от гладния и му откраднем надеждата. Няма лошо ако в любовта намираме начин да обичаме себе си. И защо да не бъдем щастливи с пороците си ако не пречим на другите. Я да се реализираме в световната надпревара, да сме по-напред във всичко от всички, а ако неможем - да излъжем себе си че сме „най”, но не ни оценяват от бездарие.

Световнити умове седнаха в колите на световните „Босове”. Живеят в къщите им, ядат храната им, носят дрехите им, правят политиките им и паркират на отредените им от „Тях” места. Те станаха умове на световните босове. Каква ирония! Умовете не станаха босове, босовете си купиха умове.

 

Купиха си морал, а също така и вяра. Купиха си ги от нас. Щото ни беше за продан и понеже и без това незнаехме какво да ги правим. Така се зароди нещо, което вероятно се е превърнало в култура, а скоро ще стане и битие.

За нас правителството е тъй жизнено необходимо, както слънцето и въздуха за всяко живо същество. Защото сме социално слаби. Разбирате ли? Много сме слаби социално. Когато се социализираме истински няма да се нуждаем от социализъм, а лявата и дясната ни ръка ще знаят какво да правят.



Тагове:   тъг,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Имаме нужда от нов всеобщ еквивалент.
25.05.2013 11:50
Всъщност, нужно е да няма всебщ еквивалент, но как да укротим нуждите?!:)
цитирай
2. blackpredator - Какво да правиш,
25.05.2013 17:28
когато двете ти ръце са леви?
цитирай
3. evrazol - Програмно правителство правиш и ...
25.05.2013 19:32
Програмно правителство правиш и възлагаш отговорностите на друг. Щото е ясно предварително, че ще се оцапа работата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969441
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031