Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2013 22:52 - План-ът
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 4294 Коментари: 11 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Планът е един, независимо как го наричат. Планът Сидеров, Планът Орешарски, Планът "Орлов мост"...

Планът е да се дадат пари на бедните, че не могат да си плащат тока. Те нищо не могат да си плащат, та за това ПЛАНЪТ е да им се дадат пари. Никой не пита защо бедните не могат да си плащат, а ако някой пита, отговорът е - заради монополите. Никой не пита как бедните да спечелят тези пари, а ако пита, има си отговор - да се увеличат помощите, да се увеличат заплатите, да се открият нови работни места. Планът е да се вземе от лошите и да се даде на добрите.

И добрите ще получат повече и ще си платят сметките и лошите няма да ги притискат вече и ще бъдат доволни, че добрите не дължат вече и живеят щастливо.

Това е планът.

И така правителството на добрите ще получи подкрепата на добрите и ще остане на власт да разпределя взетото от лошите, както му се харесва.

Никой не пита какво ще правят лошите, като им се вземе на ползу роду. Предполага се, че монополите ще се разпаднат, олигарсите ще фалират и ще настъпи такъв живот, че само си викам дано.

А дали като изгоним концесионерите и търговските вериги, като се разпаднат монополите, ще има кой да поеме наново производството и доставките, дали стоките няма да поскъпнат, или просто евтиниите да свършат?

И дали тогава бедните няма да отделят дадените им помощи и увеличените заплати за по-скъпи стоки и отново да не могат да си платят тока? И дали бизнеса ще открие две-триста хиляди рабонти места?

Или лошите ще идат при други поробени народи да скубят тях, както скубят нас сега?

Държавните експерти /Сидеров и Орешарски/ ще премахнат експлоатацията на човек от човека, ще регулират пазара, ще планират икономиката и ще оставят бъдещето на добрите граждани в ръцете на добрите граждани, на които най-после ще им се наложи да се замислят.

И като се замислят, ще идат на площада да пишат нова конституция, или да искат Велико Народно Събрание.

Разбира се, че нищо подобно няма да се случи.

Помощите за бедните ще се вземат от работещите и предприемчивите. Което ще направи и тях бедни. Монополите и веригите ще си тръгнат сами, или ще опразнят рафтовети и ще изпаднат в хибернация. А бедните и добрите ще станат много лоши. Щото са лош матрял, със сбъркан чип и не ядат асфалт. Последното не е твърде сигурно.



Тагове:   тъг,


Гласувай:
22



1. mt46 - ?
26.05.2013 23:15
Нима в страните от ЕС няма социални помощи за бедните?...
цитирай
2. zarenkow - Е не е толкова семпло,
26.05.2013 23:31
те монополите печелят тук в пъти повече отколкото другаде и то с благословията и съдружието на тия дето сега ще дават. Никакъв проблем няма да е за монополите малко да си свият мизата. Така ще стане, че ще им подхвърлят стотинки от награбеното и ще искат електората да е доволен. Позната практика , както на времето - дадоха ми апартамент :))). Тук забрави , че монополите са на ръба и това е проблема в голяма степен. Просто няма капитализъм , а има някакво соц-капитал изчадие , контролирано от соц-изчадия.
цитирай
3. dinkov - Динков
27.05.2013 01:13
С доста неща съм съгласен, но с някой няма как да бъда на твоето мнение. Ще се аргументирам.
Естествените монополи няма къде да идат. Те затова са естествени. Същественото е собствеността им, как се управляват и регулират.
Създадените ! Монополите изкривяват свободната пазарната среда, разоряват дребни и средни предприемачи най-често посредством дъмпингова цена, в последствие установяват монополно висока цена и загубите от дъмпинговата цена си ги възвръщат многократно. А разорените дребни играчи вместо да се само издържат, да дават хляб на няколко души и да плащат данъци, отиват да протягат ръка пред бюрото на труда. Елементарна икономика.
Търговските вериги. Оказа се, че от 27 държави в ЕС само България е оставила без никаква регулация големите чужди вериги. А те смазаха голяма част от дребния и среден бизнес, които няма достъп до търговска площ. На кому е нужно немалка част от паричната маса да изтича извън страната и да обогатява чужди държави, а много български граждани да нямат препитание. Главната функция на всяка една държава е да защитава интересите на своите граждани, а не на големите чужди компании. Това няма нищо общо с ксенофобията. Глупостите от рода, че те са големи инвеститори си е просто глупост. В сферата на потреблението те не създават нова стойност, а са тук с единствена цел печалба, което си е съвсем нормално. Но реален инвеститор е този който създава нова стойност и по този начин създава пари които остават в националната държава, увеличават нейната парична маса и по този начин прави по-богата държавата и населението, а не да намалява паричната маса посредством реализация на преобладаващо вносни стоки и износ на печалбата.
Имам няколко постинга отпреди повече от година "ФАЙДАТА ( ползата ) И ГЛУПОСТТА ОТ ЧУЖДЕСТРАНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ !!!","Високи цени на горивата.Някой от причините…", " ЩО Е НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ И ИМАЛИ ТОЙ ПОЧВА У НАС ?". Ако ти е интересно, прочети ги.
Ицко
цитирай
4. evrazol - Преместването на съдържанието на ...
28.05.2013 07:07
Преместването на съдържанието на десния джоб в левия никога не е подобрявало положението ми.
цитирай
5. harvi - Лошото е, че добрият мат'рял е необходим на такива като Волен, Пеевски и Сергея,
30.05.2013 21:27
за да им осигури място сред "лошите", за да обслужат онези, които стоят на сянка и командват парада от разстояние. Но "добрите" никога не мислят, камо ли да разсъждават, а пък да не говорим да работят яко. По-лесно е да крадат законно от "лошите" и да оправдават кражбата с лозунги.
цитирай
6. stealingbeauty - "олигарсите ще фалират"
31.05.2013 00:21
Ама че весело! :))
OnlyInBulgaria... току виж сарказмът ти се оказал пророчество. :)
цитирай
7. ka4ak - Писал съм го преди три години,но е даже по актуално,СЕГА!!!:(((
31.05.2013 13:58
31.01.2010 15:52 - Предизвикано и моя отговор,ЗАЩО???!!!
Автор: ka4ak
Прочетен: 5057
И аз да напиша нещо,макар че може да се приеме и като коментар,на постовете на Светла chara и Весела veselaj!Няма да влизам много в подробности,но става въпрос за чорапогащи и тъй като съм много навътре в нещата ,ще Ви разкажа,нещо от началото на прехода,като изводите са за Вас!А тамън ще разберете,защо обичам жените!:)))
Завод мечта,три смени,складовете празни,трябват връзки за да вземеш продукция!Позната история,от началото на прехода и прохождащата демокрация!За мен беше непознато,но стечение на обстоятелствата ме запрати в бизнеса с този дамски артикул!Бях като масата народ,къде е радио и телевизия,къде ти е търговия с чорапогащи!Бях обект и на подигравки,а и аз си бях повреден,но изведнъж хладилника почна да се пълни и зарязах всякъв срам!За разлика от много други,огледах се и проучих GOLDEN LADY и PRЕTTY POLLY, а като пазарно държане COCA COLA,а не нещо от лагера!!!
Няма да забравя думите на шефа на PRЕTTY POLLY,когато го попитах,как успяват да произвеждат и продават 250 цвята,като всеки цвят е с индивидуална опаковка?Нашите жени са културни!!!Чак обидно ми стана!!!После ми обясни,че техните жени си поддържали телата и за да скъсат чорапогащник,трябвало да има външна намеса и за това се стремяли,да осигурят за всеки нюянс на тоалета,подходящ цвят!!!
Когато на един студентски празник в зала Универсиада/раздавах награди на конкурса за красота/се опитах да го обясня,какво да прави жената за да не се къса чорапогащника/,бях освиркан!!!:(
Съдействах да дойде шефа на GOLDEN LADY,да купи завода,огледа го,завря се и в местата които не бяха отваряни с години,предложи цена,но каза че не може да задържи повече от 250 работника/на щат по това време бяха 1711??!!!!/
От тогава се мъча да докарам фабрикант,който да ни научи,как се работи,но безуспешно!!!Италиански машини,италианска прежда,но работи ли го българиин,цъ...:(
Единственото което последва,е че смениха комунистическото име с LADY SOFIA,НО ТОВА БЕШЕ ЕФЕКТЪТ?!?!?!?:(((
Та това е за мен отговорът,дали рушим или не и дали повредата не е в нас самите,повредата на първите седем години,които не можем да преборим и за това сме и на това дередже!!!
Спомнете си приказката за неволята и разберете,че докато не започнем сами да работим,ще продължим да викаме неволята!!!:)))


цитирай
8. jelezov - Постингът не е нищо повече от пошла и ...
03.06.2013 12:55
Постингът не е нищо повече от пошла и примитивна апология (възхвала и/или защита) на капитализма. Казвам пошла и примитивна, защото я сравнявам със съществуваща по-изискана, например върхът - апологията на егоизма и капитализма на Айн Ранд. Но каквато и да е апологиата му, капитализмът е обречен.
цитирай
9. zarenkow - jelezov
03.06.2013 13:11
Червени творци - примитивен и див капитализъм и най вече бандитизъм. Разбира се , такъв капитализъм е обречен. С него обрекоха и всички останали. "Гениалното" наблюдение за обречеността на каквото и да е, не ни решава проблема. То изпълва само деградиралите души на докаралите ни до тук, с оптимизъм. За нас актуална е апологията :)))) (възхвала и/или защитата) на нормален демократичен капитализъм, проверен път към просперитет.

цитирай
10. jelezov - "Нормален демократичен к...
04.06.2013 10:42
"Нормален демократичен капитализъм " е гола абстракция, идеал на еснафа - продукт и страдалец на винаги, повече или по-малко, "примитивен и див капитализъм", какъвто е днешният наш капитализъм и какъвто той е бил всякога и навсякъде вече няколко века. За "забележителните" качества на сегашния нашенски капитализъм не са виновни неговите "червени творци", защото "първоначалното натрупване на капитала" винаги е било криминален процес. Напротив, Вие г. zarenkow и подобните Ви трябва да благоговеете пред и да целувате краката на "червените творци", защото ако не бяха те - хрушчовци, горбачовци, живковци и другата подобна сволочь - днес социализмът щеше да е жив и здрав и щеше да е изпреварил и най-богатите капиталистически страни по жизнен стандарт. Опитайте да докажете обратна теза!
цитирай
11. zarenkow - Прав сте господин Железов,
04.06.2013 11:09
"Ако баба ви беше мъжка , щеше да има дръжка." Точно на това умозаключение съм направил анализ в един свой пост. Нелепия извод е , че това въпреки привидната си правдивост , просто не може да е вярно. Нелепите изводи , обаче за това са нелепи , за да ги отхвърляме и запазим красотата и убедителността на подобни умозаключения автентични. Бих уважил пристрастията ви , ако не бяха така вредни за всички ни. Е не за всички ни , не и за тия за които предлагате да се надупим и да целуваме краката. Приятни упражнения и пълноценно удоволствие , дано са си измили не само краката, заради риска от ескалация на желанията им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969633
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031