Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2013 13:04 - Какво ще реформира реформаторския блок
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 6495 Коментари: 18 Гласове:
25

Последна промяна: 21.08.2013 13:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Радан Кънев ми казва, /а би трябвало да ми го кажат и останалите, но те избягват да ми казват/ че Реформаторският блок е политическо обединение с няколко изключително тежки задачи, които изреждам според моята преценка за важността им:
Първо, да покаже на избирателите, че БСП-ГЕРБ не е единствена алтернатива.
Появява се значи още една алтернатива – блока Второ, да обедини десните привърженици и симпатизанти след дванадесет години на ерозия на дясното. Явно обединението ще е механично, понеже лидерите са се логнали в блок. Ама там се логнаха и хора с които няма как дори механично да се обединявам. Пък и техните привърженици едва ли биха се обединили с човек като мен. Трето, да отговори на нуждите на едно цяло ново поколение граждани, да влезе в диалог с тях, да им покаже, че има смисъл да бъдат и избиратели, а и политици. След като същите тези граждани дванадесет години не успяваха да се идентифицират поне с извънпарламентарната опозиция. И то по причини на същата тази „опозициа“ Четвърто, да представлява събудената градска средна класа и да ѝ даде представителство. Хайде малко по-скромно. Че кой ли до сега не пожела да ме представлява и да ми даде правителство??? И най-важното - да не допусне да остане "проект на жълтите павета", затворен, самовлюбен и враждебен към околните и към чуждото в себе си. Да сложи началото на устойчива коалиция/партия в дясно и център, която да представлява интересите на различни обществени, а и етнически групи от обществото, да търси баланс на регионите и мястото на България в един все по-единен Европейски съюз. Е-е, това вече си е нарцисизъм. Така ли виждат многообразието на протестиращите: затворен, самовлюбен и враждебен към околните и към чуждото в себе си.Партия в дясно и център, която да представлява ... всички едва ли не и с извинение   Аз съм интернет лумпен. И не съм затворен, самовлюбен и враждебен към околните и нито имам чуждо в себе си, нито се чувствам чужд на другите. Аз знам. Имаме нужда от лява партия. Остра нужда, понеже отдавна си нямаме ляво. Имаме нужда и от дясна партия и от център, понеже до сега все още си нямаме. Имаме си онова в парламента, в което едва ли сериозен човек би отличил ляво, дясно и център. Аз бих гласувал за този блок и бих рискувал да повярвам, че е алтернатива на статуквото, ако той бе заявил: Ние сме хора от целия политически спектър и искаме да отвоюваме страната от мафията. Ние игнорираме в този момент противоречията си, за да създадем истински партии, които да придадат истински смисъл на понятието партия. С идеологии, принципи и социално-класови критерии. Наша задача е да представляваме членовете си, вместо да използваме електората си за придобиване на власт. След промяната на статуквото ние ще се разделим и може би ще се противопоставим един на друг, защитавайки различните класови и социални слоеве и отстоявайки тяхното право на съществуване. Ние няма да представляваме кланове и лобита, а ще провеждаме политики. Механичният сбор от „реформатори“ според мен е просто обезболяващо средство, успокояващо напрежението, а не алтернативата, която бих искал да видя. Иначе – и Бареков ще си направи партия. Колко му е. Пари, медии и популярност – и е готов. Все ще спечели 3.7% с гол популизъм. Но това нищо няма да промени. Ние имаме нужда от представители, не от представляващи.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. turb04 - Единственото решение е нов изборен ...
21.08.2013 13:12
Единственото решение е нов изборен кодекс само за едни избори, дерегистрация на всички съществуващи партии и облекчен режим за създаване на нови политически субекти.
Не вярвам това да се случи някога, но няма друго решение, защото всички досегашни партии са клонинги на една основна. Именно това е и причината да няма ляво и дясно, защото въпросната партия и клонингите владеят в съучастие целия спектър.
цитирай
2. harvi - И аз не виждам нищо реформаторско в Реформаторския блок.
21.08.2013 13:20
Търся политическа сила с ясна национална кауза; с ясна икономическа политика; решена наистина да реши проблема на и със малцинствата (защото те нарочно са изоставени в това първобитно битуване за да бъдат използвани с политически цели); която да погледне на децата, тяхното изграждане като личности с морални устои и добро образование; която да иска да сложи край на беззаконието и липсата на каквато и да е справедливост в правораздавателната система; която да мисли за държавата поне 50 години напред и да гради национални планове с такава визия; която да оцени цялото природно, историческо, археологическо и културно богатство и да изгради строен механизъм за просперитет на нацията.... Утопия, а?!
цитирай
3. evrazol - Не могат и не могат, нито тези вътре, ...
21.08.2013 14:13
Не могат и не могат, нито тези вътре, нито "реформаторите" отвън парламента да разберат, че печелившата карта витае по улицата. А е толкова просто. Истината до цинизъм и почтеност до самоотричане е рецептата. Ама не! Наглост и демагогия, на които и сами не си вярват. Пък може и да си вярват. Знам ли? Ако е така - още по-добре.

Този протест до политическа промяна няма да доведе скоро, но аз силно разчитам на страничния му ефект. Достойните протестиращи хора да се познават лично, да се защитават взаимно и да разобличават демагогията. Пък времето ще свърши останалото. Независимо от резултата вече съществува ясно разграничение по място спрямо "зоната за сигурност". Лъжата сама сложи оградата.
цитирай
4. travell - добре си го казал: да отвоюва страната от мафията
21.08.2013 14:54
Подозирам обаче, че в този блок при тази многопрофилност също има стари муцуни, които не искат нищо подобно, а да участват и те наравно с другите при разкъсването на плячката под името България.
цитирай
5. harvi - От една страна е добре, че правителството не си даде веднага оставката -
21.08.2013 15:32
много маски паднаха през това време и доста лъжи излязоха наяве. Но ме е страх да си помисля какви каши са забъркали властимащите в последните 2 месеца.
цитирай
6. starbuck69 - :)))
21.08.2013 16:53
Това е аниматорски блок - ще забавлява публиката с номерата си:)
цитирай
7. ko642 - Някога говореха (учеха ни) за 'база ...
21.08.2013 17:21
Някога говореха (учеха ни) за 'база и надстройка' .. тогава много много не го разбирах, може би и нямах интерес чак по късно ми просветна :)
Та след като през годините стопанството/икономиката/бизнеса (както и да го наречем) в БГ се изгради по мафиотски (базата) как да очакваме нещо различно от надстройката - политиката и социалните взимоотношения.

Съвсем нормално е набралите стопанска мощ мафиоти да влезнат в политиката и да започнат да правят мафиотски закони с които да узаконят едно мафиотски общество.
цитирай
8. andrei - Това е сбирщина
22.08.2013 06:55
от мераклии за власт!Какъв ти "реформаторски блок"...Името му е "мераклийски блок"!
цитирай
9. nicodima - Хайде, многознайковци, прочетете това!
22.08.2013 07:55
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/08/21/2126899_v_zashtita_na_reformatorskiia_blok/

Май наистина много ви е страх от промяна на статуквото! Което пък показва от коя страна на барикадата сте! Жалко!
цитирай
10. evrazol - Ама синичките буквички са именно от там
22.08.2013 08:25
nicodima написа:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/08/21/2126899_v_zashtita_na_reformatorskiia_blok/

Май наистина много ви е страх от промяна на статуквото! Което пък показва от коя страна на барикадата сте! Жалко!


Найстина е добре да се чете. И то не по диагонал. Като не можем да излъчим собствена концепция, естествено че ще приемем тази. Но както казва Славимир Генчев:
" за да сложиш рамка трябва да си отвън"

За себе си мога да кажа само че сините намериха по-напред Кунева, вместо нас от квартала. Нищо де! И аз предпочитам Кунева пред Станишев, ако си стои в левия ъгъл.

Все пак, някой знае ли къде точно минава "барикадата"?
цитирай
11. harvi - nicodima, аз съм била на голяма част от протестите
22.08.2013 08:49
и ще участвам в голяма част от предстоящите протести, докато падне правителството. Не мога да бъда на всички, само поради липса на време. Аз знам от коя страна на барикадата съм. Била съм на големите митинги на СДС в началото на демокрацията, окупирахме СУ, гониха ме полицаи през зимата на 97-ма около Народното събрание и много пъти съм подскачала, че не съм червена. Вярвах на Костов, Надежда Михайлова (тогава) и куп други, които сега са в БСП или излиза, че са изпълнявали техни поръчки по ДС-линия. Не искам да ме представлява Кунева-Пръмова, Костов, който за мен предаде синята идея, ВМРО, които са готови на коалиция и с дявола само да се докопат до властта, Нейнски, която разви нелош бизнес покрай еуфорията на синия електорат, безпринципния Мартин Димитров, който напълно обезличи СДС. Аз съм десен избирател, но в този Реформаторски блок не виждам реформирани хора. А е обща тенденция между привържениците им да се нахвърлят срещу другите с омраза, много близка до тази, на червените избиратели. Мен ме е страх, че няма да се промени статуквото. Без удивителна.
цитирай
12. jeremy231 - Поздрав и от мене, Евразол!
22.08.2013 09:41
Според мене, т.н. "Реформаторски блок" е нескопосен опит за "последно убежище".
Т.е. възможната и приемлива алтернатива за вероятен коалиционен партньор на БСП-то. Да замести неудобната "Атака". Тя, Атаката, я влезе, я не. По-скоро, не.
Съдейки с какъв медиен въздух го надуват и от кои медии, това ще излезе.
Харви, дай да те бацне чичо Катана, че точно моите мисли казваш!
цитирай
13. vmir - Бай Ганьовото "и едните са маскари, и другите са маскари"
22.08.2013 09:46
(само ние знаем как стават работите) не подхожда на реформатори поне, защото немалко негодници са бозали от безалтернативността, която декларират пред избирателите. Омръзнало ми е от шушумиги, които не виждат нищо нередно в комбинирането на "всички са маскари" с "ние сме алтернативата". Фундаментални тъпоумия като това гарантират единствено прогонването на хората, зачитащи здравия разум и логиката. По-лошото обаче е, че дават основания за оплюването на всичко кадърно и читаво дори помежду си от негодяите, които се изхранват от оплюване на всичко българско, защото задачата им е България да бъде руска кочина, собственост на азиатски помешчици. Такива се прекланят единствено пред азиатската безпричинна жестокост и деспотизъм, и правят необходимото за съхранението и възпроизводството на този манталитет у нас.
цитирай
14. evrazol - vmir, това за кого се отнася? За коментиращите тук, или за реформаторския блок?
22.08.2013 16:14
Аз бих гласувал за този блок и бих рискувал да повярвам, че е алтернатива на статуквото, ако той бе заявил:

Ние сме хора от целия политически спектър и искаме да отвоюваме страната от мафията. Ние игнорираме в този момент противоречията си, за да създадем истински партии, които да придадат истински смисъл на понятието партия. С идеологии, принципи и социално-класови критерии. Наша задача е да представляваме членовете си, вместо да използваме електората си за придобиване на власт.

След промяната на статуквото ние ще се разделим и може би ще се противопоставим един на друг, защитавайки различните класови и социални слоеве и отстоявайки тяхното право на съществуване.

Ние няма да представляваме кланове и лобита, а ще провеждаме политики.
цитирай
15. vmir - 14. evrazol,
22.08.2013 21:05
Да прочел го бях, разбира се, и съм напълно съгласен, просто не намерих да нужно да потвърждавам или хваля очевидното и за мен. А най-критичната ми част не се отнася директно за "реформаторския" блок, а за онези рубладжии, за подлостите на които волю или неволю, създава условия да ни предават. Между коментиращите има един точно от тези продажници на Бълтария.
цитирай
16. svraka - Аман от учени и знаещи!
25.08.2013 17:49
Наредили сте се червен до червен, гербер до гербер и всичките се опитвате да обясните колко лоши били в Реформаторския Блок (РБ). Поне да ги бяхте изчакали да видим каво ще направят пък тогава да ги съдите. Та те току що са се събрали.
цитирай
17. evrazol - Како,
28.08.2013 21:01
svraka написа:
Наредили сте се червен до червен, гербер до гербер и всичките се опитвате да обясните колко лоши били в Реформаторския Блок (РБ). Поне да ги бяхте изчакали да видим каво ще направят пък тогава да ги съдите. Та те току що са се събрали.


За разлика от тебе, ние ги познаваме от преди още да се съберат :)
цитирай
18. batogo - !!!:)))
02.09.2013 15:41
Съгласен съм с теб, Евразол. Ще добавя само, че според мен действителен реформаторски блок ще е този, който успее да обедини българите зад реалния национален интерес и с последователни действия работи за пълна лустрация на политическия и държавния елит. Наложително е максимално да се освободи управлението на страната от всякакви роболепни, зависими и продажни политици, застъпващи и поставящи на преден план руски и други интереси, защото само така може да се гарантира адекватна външна и вътрешна политика в интерес на българското общество и просперитета на държавата... С курви манастир не се гради... Поздрав за постинга!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969010
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031