Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2015 00:33 - Инициативата
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 9610 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Англия не отчете перспективата, възможностите, иновацията и загуби Америка. Европа не отчете перспективата, възможностите и иновацията и допусна социалистическия реализъм.
И авантюристите и мързеливите имат своите перспективи, възможности и ... страсти. А количествените им натрупвания и стимулите на стратезите им дават шанс да се самопостигнат.
Не може без стимули и натрупвания. От тях ще се пръкне, или САЩ, или СССР. Зависи от инициативата.
И САЩ и СССР станаха възможни в следствие на Европейски инициативи, но Европа не отчете перспиктивите, възможностите и иновациите пред своите творения. Тя си остана ретрограден, консервативен, мързелив и претенциозен родител, осъден на старост и забвение.
До падането на Берлинската стена.
Сащ и СССР не отчетоха перспективите, възможностите и иновациите в Европа. Нито количествените натрупвания, нито качествените изменения, нито стимулите на стратезите, нито шанса да се самопостигне Европа отчетоха.
И сега, като двама разведени родители имат претенции и критики, искания и условия за наследството, щенията и егоудобството си към разпасания новоизлюпен тиинейджър. 
А тиинейджъра, усетил силата, перспективите и възможностите си ще ползва ресурса на мама и тате да опознава света. Да се ежи, греши, чете, спортува ... да се съвокуплява безпардонно, да мечтае, да страда, да си стиска акнето и да забравя да си следи цикъла, да абортира и зачева ...
И когато родителите изпаднат в деменция и напълнят памперсите, а Европа стане пълнолетна ще се появи нещо ново.
Къде ще бъдеш ти, приятелю, докато протичат тези поцеси? Може би ще страдаш в някой форум? Може би ще възпитаваш българчета за България? Може би ще бъдеш лумпен демократ, социалист, маневрист, или кариерист, понеже има и лумпен кариеристи?
Къде ще бъдеш ти?
Ще мрънкаш, или ще твориш? Ще завиждаш, или ще отстояваш? Ще плачеш, или ще псуваш?
А може би ти си оня здрав българин, който знае своя род и език, който не се срами да носи името заедно с теглото и честта заедно с бедността, и който може да отглежда онези достойни синове и дъщери, които няма да клекнат, когато се целят в челата им, в интересите им, в кариерата им, в долните им гащи?
И не ми отгоаряйте, моля. Аз нямам какво да правя вашите отговори Те са нужни на вас. Аз вече съм си отговорил.



Тагове:   тъг,


Гласувай:
14



1. ko642 - Спираловидното развитие :)
03.02.2015 17:21
Спираловидното развитие :)
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Свойството на преситения разтвор е
03.02.2015 21:57
да се пресече - и всичко да отиде на дъното. Да се уталожи там. Либералнатадемокрация си има своите недостатъци, но друго по-добро няма и няма да има. Каквито и да са сложностите, те имат простички основи и обяснения. Русия си показа рогата окончателно, а Русия е синоним на всичко негативно, от което либералната демокрация трябва да се пази и се пази. Левичарието е обречено - то е път за никъде. Това винаги става ясно, дори и късно. Ето, Венецуела избра погрешен път - и вече пати. Куба се предава. И Русия ще капне. Без бой.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Англия не е загубила Америка.
03.02.2015 22:09
Англия и Израел за двата незаконни щата на САЩ. Америка им има пълно доверие и дори не ги следи какво правят, а те без Америка са едно нищо. Разликата е, че Израел чрез евреите в Америка управлява света, а англичаните са плод на непредумишлено островно кръвосмешение или на безумно пиянство...
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Англосаксонският протестантски модел
03.02.2015 22:44
е най-печеливш - и материално, и духовно. Това не може да се прости от ислявичарието и руско-скотсткото православие, в което мистиката и чинопочитанието са водеща "сила". "Смиреномъдрие", което води до отказ от търсене и градеж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969239
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031