Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2015 03:47 - Некои съображения относно тенденциите в политиката съзнанието и целесъобразността
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 9977 Коментари: 8 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Целесъобразно е да си жив. Веднага след това – да си жизнеспособен. Да си жизнеспособен е първата точка на раздвояване. Някой са жизнеспособни, понеже ядат каквото им падне, а други – понеже знаят още колко време могат да стоят гладни. От тук тръгват две безкрайно отдалечаващи се криви на целесъобразността. Едната – да съществуваш, другата - да бъдеш. У всеки човек се развиват и двата стремежа, само приоритетите са различни. За едни е приоритет да съществуват, а за други да бъдат. Материалното и духовното. Те се раздалечават докато човека направи шпагат, а после започват да се сближават. Едните живеят за да ядат, а другите ядат за да живеят. Толкоз!
Някакви науки ще им ровят в психиката. Други науки ще се грижат за битието им. Хармонията е предоставена на окултното. То събира двете начала за да не се разчекнем, или не ги събира, за да скачаме на един крак, докато другият крак ни пречи.

Съзнанието се лута, а човека крачи. Залита наляво, подпира се с левия крак, залита надясно – подпира се с десния. И забелязва, че ходи. За това много му помага Джони Уокър.

Когато десния крак спре да крачи, левия става по-енергичен, десния се явява ос на въртене и човека завива на дясно. Ако левият спре – завива на ляво. Политиката точно това и прави – слага му букаи на краката и му регулира нагласите.

Средната класа равномерно крачи през своята независимост към своята свобода, докато останалите класи остро се нуждаят от свобода, за до постигнат независимост. Икономическите противоречия баш до това се свеждат. До приземяване в средната класа. Демек богатите да станат по-бедни, докато бедните стават по-богати. В този смисъл всеки си протестира според чергата си, но какво от това. Махалото винаги ще се стреми към равновесната си точка, от която ще се раждат противоречията водещи до първоначалния взрив, от който се разлюлява махалото. Управляващата посредственост ще се грижи за оцеляващата посредственост, защото благодарение на нея само ще може да управлява в условията на демокрация, или социализъм. Просто посредствеността винаги ще бъде повече и по-значителна от всичко наоколо. Тя трябва да наторява култивираните явления, а също така и да ги задушава, докато те я облагородяват, та последния хибрид от това дълговечно опрашване да се доближи до представите на Господ.

Сега да ви кажа за представите на Господ и Големия взрив.

Ние накъсваме дъгата на окръжността за да я докараме до едни безкрайно малки сегменти, които можем да оприличим в представите си на права линия и като направим компромис с основните геометрични постулати, изчислявайки площите на едни малки триъгълници, да изведем формулата за квадратурата на кръга. Забравяме, че всеки условно приет за прав сегмент носи в себе си тенденцията на дъга. Физиката и математиката много обичат тези прости безкрайно малки стойности с които обясняват безкрайно големи неща. Физиката и математиката обаче, не щат да допуснат, че спрямо вселенските мащаби Големият взрив може изобщо за не е завършил и че в астрономичните мащаби, може би се намираме в един безкрайно малък сегмент от неговия процес.

Защо го казвам ли? За да илюстрирам как интерпретираме фактите, така че да съответстват на тенденциите ни.
Животът ни е подвластен на тренда.

ТОЙ рекъл – да бъде светрина и било светлина. И аз съм част от светлината, или от мига на Големия взрив, дето още не е завършил, а и когато се опипвам оставам с впечатлението че ме има, без да ми пука как интерпретира Фройд това!!! С ония две основни линии очертаващи двойната спирала на ДНК – съществуването и бъденето. Останалото са залитания. По-горе казах как човек залита крачейки и обратното – крачи залитайки.

Лявото и дясното, социализма и демокрацията, както също вече казах по-горе, са нашите крачки и залитания, когато някой от краката не работи. В края на крайщата докоцукваме на едно и също място. Социализма и капитализма се срещат и съвокупляват в името на властта над средната класа. Левите и десните могат да водят, да ентусиазират и управляват, да жертват, или експлоатират своите съставки и последователи. Но целта е да властват над средната класа, защото над нея няма власт. Тя е свободната воля, предприемаческия дух, отговорността и стабилността. Тя е алтернативата.

Дали Господ ще вземе от бедния Лазар, за да даде на богатия, или капиталиста ще изстиска принадената стойност от труда на работника, или диктатурата на пролетариата ще ми отнеме възможностите в името на нечии потребности – за мен, средния човек не е от особено значение. Аз съм орисан да нося недоразуменията на гърба си, понеже нося и равновесието.

Сега, другари, вие се борите за доверието на началника, или за част от социалните придобивки, които създавам аз. Това са политическите ви различия. И понеже са на мой гръб, за мен това са политическите ви еднаквости. Секиджам аннанъ.

Всичкия ви патриотизъв, екстремизъм, социализъм, капитализъм и глобализъм са най-обикновен онанизъм с представи за собствена значимост. За живот тук и сега, за съществуване.

Множете се, плодете се, друга набота си немате!!!



Тагове:   тъг,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Средната класа винаги ще бъде гръбнакът на демокрацията.
16.03.2015 08:56
Но при комунизма и посткомунизма няма такава. В западните демокрации, когато лявото вземе превес, идват социалистите, защото обещават благинки; но на опашката на благинките са се струпали много тарикати. И скоро илюзиите рухват и идват десните, за да позатегнат малко ситуацията. При цоца няма средна класа, той се бори срещу класовото разделение. След него иде посткомунизмът, при който средната класа е чиновническа - тя не произвежа, а разпределя, като си запазва най-големия пай.
цитирай
2. marrta - "ту няляво, ту надясно, то се смешно олюлява..." имаше една детска песничка
16.03.2015 14:57
Жизнелюбието поизправя походката, дори я прави подскачаща;ІІ
цитирай
3. mamkamu - Да
16.03.2015 21:34
Да, в основата на обществото стоят онези, които създават блага. Друг въпрос е, когато някой властник вземе да мине границата и почне да изпоразпределя всичко на всеки. Така накря всички са недоволни и онези, които ги създават благата, щото в един момент им писва и зарязват всичко, и онези, които са потребители, щото в един следващ момент няма от къде да потребяват блага. За туй балансът е трудно постижим, но общо взето се върти около степента на издръжливост на съзидателните "класи". Когато на тях някой ден им писне, те се отказват от държавата и тя отива на кино :)
цитирай
4. mamkamu - :)))
16.03.2015 21:35
Ама и ти едно заглавие се избацал :)))
цитирай
5. vmir - Само за протокола да запитам:
17.03.2015 01:39
А не си ли забелязал връзката между "принаденият продукт, който капиталиста изстисква от работника" и инвестицията, която е създала работното място на работника? Нима вярваш, че има човек, който е способен да погълне безследно този "принаден продукт", без да го излее в заплати на келнери, ресторантьори, певачки, охранители, щофьори, различни производители на стоките или услугите, които потребява капиталистът, но НАЙ-ВЕЧЕ в капиталовложенията, които осигуряват нови работни места и доходите на хората, които ще бъдат наети за тях? Ами, ако "принаденият продукт" се забрани или раздаде на всички, какво ще стане без инвестиции, нима вярваш, че Пешо краниста ще се лиши от възможността за втора или трета кола или любовница, за да дари парите си за откриване на нови работни места или за създаването на компютъра или конкурентен електромобил, да речем? Или че бюрократа, като събере всички тези пари, ще ги използва успешно поне на пловината на Стив Джобс?
цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Това стана ясно, когато бе въведен плаският данък и
17.03.2015 09:26
се очаквше освободените средства да бъдат реинвестирани. Но червените капиталисти тутакси си накупиха нови имоти, коли и братовчедки, защото те не са истински капиталисти, а лумпени, в чиито гени крещят цели векове ратайски мЕнталитет ненаситен.
цитирай
7. tomich - "едните живеят за да ядат, а другите ядат за да живеят"
20.03.2015 21:53
За удивление или повече за съжаление, това е реалността на живота с неговите относителни противоречия.Не ми е известно някой Господ да се е осъзнал какво е натворил и да поправи непоправимото. "Пиянско" равновесие съществува от как свят светува. Пиянско казвам, защото е променливо - ту наляво, ту на дясно, ту нагоре, ту надолу - и винаги около някакво "средно"( не аритметично!). Погледнато философски, неговата двуполюсна противоречива същност е в основата на съществуването на шибания свят, в който "едните живеят за да ядат, а другите ядат за да живеят", както точно си казал. Или "за едни е приоритет да съществуват, а за други да бъдат." Колкото чудно и несправедливо да звучи, но едните не могат да съществуват без другите...Жалка цивилизация ще кажеш, нали? Аз не знам обаче да е имало в хилядолетната история на човечеството други цивилизации освен несправедливите. Изглежда парадоксално, но те всичките са се развивали духовно и материално въпреки неизбежните им вътрешни противоречия несправедливости.Всички цивилизации са обречени и умират , когато динамичното променливо равновесие по едни или други причини надскочи значително или падне катастрофално под "средното" си ниво...
Според мен не е възможно ликвидиране на противоречията. Проблемите трябва да се решават чрез търсене и намиране на оптимални съотношения и баланс между тях...
Добър постинг, харесва ми!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Поздравления!
31.03.2015 21:04
Много истини си казал и добре си ги аргументирал. Безспорно средната класа е гръбнакът, но както във всеки организъм, така и в обществения всички съставки са от значение за развитието и израстването му. Синхронът между органите определя здравето на организма и реализирането на неговият потенциал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969700
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031