Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
18.01.2019 14:52 - ДЕСТРУКТИВНАТА РОЛЯ НА СВЕТОВНОТО ЛЕВИЧАРСТВО
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 5938 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 18.01.2019 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЕСТРУКТИВНАТА РОЛЯ НА СВЕТОВНОТО ЛЕВИЧАРСТВО
Автор: Виктор Кордон


    Неподлежащ на съмнение факт е, че левите движения, от които произлизат комунистическите и социалистическите партии, са възникнали с цел да разрушат капиталистическия строй. Омразата към капитализма и стремежът да го унищожат е заложен в техния генезис, и тези деструктивни страсти и желания продължават и днес да клокочат като вулканична магма в тия среди. Това е инстинкт, който не може да бъде забравен или изтрит, той продължава да действа неотклонно в очакване на подходящия момент, когато ще бъде задействан с пълна сила (както в Русия през 1917 г.). Те не са прекратили разрушителната си дейност, но вече я вършат по-прикрито, защото са загубили подкрепата на работническата класа и особено на Съветския съюз. Но продължават да търсят нови съюзници и оръжия, с които да съборят ненавистната им система. Като такива сега те използват хомосексуалистите, малцинствата, имигрантите, мюсюлманите и всякакви декадентски и разлагащи явления, прояви и групи, като саботажите и диверсиите им са прикрити зад привидна загриженост за обществото, човечеството и природата. 

    Само изхождайки от това можем да разберем иначе изглеждащите неадекватно действия на левичарите, само в тази светлина те намират своето логично обяснение и съответстващо на негативната им роля незавидно място сред рушителите на цивилизацията. Невъоръжени с тази гледна точка, ние виждаме само едни добронамерени хора, водени от благородна кауза, вършещи обаче нелогични неща и откровени поразии, но които все пак могат да им бъдат простени заради добрите им намерения. А всъщност става въпрос за лукави хищници, спотайващи се в сенките, които дебнат от засада в очакване да загубите бдителността си, за да ви нападнат и убият. Те изглеждат мили и безобидни, защото искат да ви заблудят и да приспят вниманието ви, докато кроят планове как да ви изненадат в гръб. 

    Правят се на природозащитници, но не защото са загрижени за околната среда, а за да използват екологичната тема като инструмент за възпрепятстване развитието на най-важните сфери на капиталистическата икономика - тежка индустрия, лека промишленост, туризъм, енергетика. Не че опазването на природата не е важно, но проблемът е, че този въпрос е използван недобросъвестно от левицата като оръжие срещу омразния им враг - капитализма. Саботирайки неговите най-силни страни, те на практика прерязват артериите му и го обричат на смърт. Което е и целта им!

    Друг начин за отслабване на системата е като вменяват на буржоазната държава все повече и по-тежки задължения, натоварвайки я с много повече отговорности и разходи, отколкото може тя да понесе. Финансовото бреме пресушава хазната и поставя административния апарат в постоянен стрес заради огромните кредитни дългове, които е принуден да обслужва. От друга страна, чрез този метод у обществото се пораждат неоснователни очаквания и порочната нагласа, че държавата трябва да угажда безусловно на всеки индивид и да удовлетворява всичките му претенции, включително и най-странните му прищевки. Гражданите биват ненужно разглезвани и възпитавани в лентяйство, безотговорност, политическа индиферентност, абсентеизъм. Хората стават все по-инфантилно претенциозни и придобиват нагласата, че държавата е длъжна да ги глези като невръстни деца, без те самите да имат някакви задължения към нея и към обществото. Създава се култура на вечна неудовлетвореност и постоянно изнудване на държавата чрез непрестанни искания, които често минават границите на здравия разум. Опитвайки се да ги задоволи, държавата влиза в остър конфликт с други хора и групи от населението и в противоречие със собствените си задължения, нужди и финансови възможности. Така се получава едно нездравословно антагонистично противопоставяне между индивидите и властта, превръщащо ги във врагове, което няма нищо общо с естествения сблъсък между вижданията на гражданите и концепцията на изпълнителната власт, водещ в крайна сметка до градивни резултати. Първото, инспирирано от левичарите, носи враждебност и конфронтация между отделните групи в обществото, а второто поражда прогреса чрез съзидателната енергия, отприщена при диалектическото и необходимо противоречие между различните личностни или групови интереси.     


    Какви правозащитници и природозащитници са левите можем лесно да разберем от случаите, когато те успеят да узурпират цялата власт. Придобили контрол над държавния апарат, те най-усърдно използват всички негови инструменти, за да унищожат всяка опозиция, всички критици и инакомислещи хора. Погазвани биват от тях всички права и свободи на гражданите, неудобните биват затваряни, заточвани, репресирани, тероризирани и дори избивани в големи количества. Екологията, разбира се, е последна грижа за тях, както се вижда от състоянието на околната среда в комунистическите страни, където природата бе замърсявана и унищожавана в огромни  и ужасяващи мащаби. Тоест "загрижеността" на левите за човешките права и за природата е нищо повече от средство за заблуда на обществата и оръжие за борба срещу капитализма, средство, което те тутакси захвърлят като вече ненужна вещ, след като си е свършило работата и им е помогнало да се докопат до властта и да управляват еднолично.
   
    И нека не живеем с илюзията, че те биха се спрели пред каквото и да било. Няма нещо - престъпление, злодеяние - което те да не са готови да извършат в името на заветната си цел - екстерминирането на капитализма, защото дълбоко в душите си те са болшевики, тоест идеологически фанатици, които с нищо не са по-добри от религиозните си събратя от Ислямска държава, например. В техните очи "великата" им, според тях, кауза оправдава всички средства, и те нямат никакви задръжки и угризения да се възползват от всяка предоставила им се възможност, както историята показва много добре и от което задължително трябва да си направим изводи за истинската природа - деструктивна и антихуманна - на левите партии, движения и организации, облечени за заблуда в демократични, филантропски и екологични одежди.   





Гласувай:
9



1. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
19.01.2019 12:38
Чест и почитания за този перфектен анализ на най-деструктивните, тъмни сили в човешката история! Истината е най-ефикасното лекарство срещу метастазите на червената, болшевишка чума, сътворена от еврейското масонство. Животът е доказал и продължава да доказва истинността на думите ти!
Ще препоръчам това твое есе на читателите си.
цитирай
2. vmir - Напълно съгласен!
19.01.2019 13:09
10х
цитирай
3. kordon - До batogo
19.01.2019 13:37
Благодаря ти за подкрепата и добрата оценка, приятелю! Много ти благодаря и за готовността да препоръчаш този мой материал на твоите читатели!
цитирай
4. codetroina - здр,кордоне... кои са тези леви, още повече "десни?
19.01.2019 14:10
що не ги назовеш високо?
ТЕ са едни и същи..Има ли значение,в кой джоб са...биллионите?
аман от Локуми в тоз сайт..
а, с тази "буржоазна" държава...ме отказа напълно...
аз съм Юлия , хубав ден..

/ Друг начин за отслабване на системата е като вменяват на буржоазната държава все повече и по-тежки задължения,
цитирай
5. kordon - До codetroina
19.01.2019 15:14
Няма проблем, Юлия, всеки има право да вярва в каквото си иска, включително и ти!
цитирай
6. get - Уважаеми, Кордон! В контекста ...
21.01.2019 15:26
Уважаеми, Кордон!

В контекста на това което сте написали ... И остават извън тематичното(му) поле - въпроси от вида:
а) що е туй "болшевизъм" ... а сталинския "нео-неп"
б) "болшевика" Горбачов - какво го свързваше с "консерватора" Рейгън и Буш(стар и млад)
в) къде с по-голяма степен на "успешност" - изток или запад, бе построен "социализма" в Европа. А в Америка?
г) доколко адекватни и отговарящо не само на политическите а и на другите реалии - са научните "категории": стоящи зад: "социализъм" и "капитализъм"?
От което - като помощ: Съществували ли са на практика такива дотолкова "чисти"(отговарящи не само терминологично но и съдържателно) обществено-политически и държ. полит. с-ми - както категорично в теорията ги разграничават на "капитализъм" и "социализъм"?

Госпожа(или госпожица) се е опитала нещо да каже по въпроса - неаргументирано - та ще продължа в опит да я допълня, обоснова :))?

С примера - вероятно неизвестен ви -За? Какви бяха причините президента Труман, да махне от екипа си а по този начин и от държавната политика министъра на земеделието - Хенри Егард Уолъс(Henry Agard Wallace)?

... или втория пример? Каква бе "идеологическата различност" между генералния секретар на КПСС, "перестройчика" М. Горбачов и "буржозният-идеолог" Джон К. Голбрайт - когато и двамата говореха за ЕДНО И СЪЩО(?) Конвергенция между "различни" по същество държави СССР и САЩ ?

Така че и аз съм скептичен - че:
"Друг начин за отслабване на системата е като вменяват на буржоазната държава все повече и по-тежки задължения"!?

Говорим, за СИЛНА ДЪРЖАВА - единствено и само при условия на централизирана и достигаща до всички ъгълчета на стопанския живот тотална-държавна власт!
Именно с това - чрез държавата и властта - казва Ленин: е подтисничеството!
Нали пак същият обещаваше, че в "бъдещо-комунистическото" общество - наличието на държава от само, себе си ще отпадне? А соц д-та дори готвачката - ще може да я управлява:))?

А левичарството НАИСТИНА е пагубно за нас - давещите се!?
цитирай
7. codetroina - :-)))) гет, аз съм изписала..предостатъчно по гл.въпрос..кОй ,коЙ е..
21.01.2019 23:13
Госпожа(или госпожица) се е опитала нещо да каже по въпроса - неаргументирано - та ще продължа в опит да я допълня, обоснова :))?

сега, опитвам ,как да изкажа, Всичко това с..3 думи..
благ, че разбра!
поздрав, г-жа Юлия
цитирай
8. krumbelosvet - .
09.09.2023 08:45
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4843938
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285