Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2009 18:51 - Разочарованието
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 1273 Коментари: 2 Гласове:
3



Онова, което изостря бръчките в ъглите на устата. Започва от: Тате ще ми купи колело, ама друг път и завършва с поредната „изцепака” на отдавна провалилото се дете. То, ако нямаше надежда, нямаше да има и разочарование, но смятам че все пак е възможно животът да мине и без него, при добро желание.Не е присъщо само на амбициозните хора. Някои преодоляват лъжата и предателството, концентрирайки се в собствения си път. Други са изобщо неспособни да го изпитат, понеже са си самодостатъчни. И вероятно няма човек който да не му се е потдал поне веднъж в живота си. Уравновесени обаче остават хората, които не си позволяват да се натрупва разочарование. Разочарованието е кристализиралата обида. Неудовлетворено очакване. Провалена идея. Натрупвайки се, то разяжда личността като ръждата  - желязото и превръща човека в дрипа. От времето, от децата си, от обществото и от себе си можем да се разочароваме. Не бива да забравяме обаче, че успеха и реализацията не са нито гарантирани, нито задължителни. Нито пък някой прави застраховка срещу тях. И ако искаме да постигаме целите си е по-добре да не спираме да търсим пътя, вместо да търсим оправдание за провалите си. Защото провалите си имат причини, а те обикновено са в нас самите.  Ако бяхме по-мъдри, по-знаещи, по ... , може би щяхме да успеем там където сме се провалили. Нужно е да се стремим да бъдем такива, вместо да се разочароваме.Разочарования човек не е полезен, нито за близките си, нито за себе си. Разочарованието е непробиваем щит срещу късмета.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svoboda64 - "Разочарованието е непробиваем щит срещу късмета"
14.09.2009 19:02
:)
много добро попадение!
цитирай
2. lado - Кап. . . . . кап. . . . кап. . . - капка по ...
15.09.2009 12:16
Кап.....кап....кап...- капка по капка - вир става ! Става , ама не навсякъде. Условията, онова тънко стечение на обстоятелства, в които едни виждат Майката природа, а други Божествената благодат, благоприятстват дали ще се събере вирче, в което да се зароди живот. Или пък капката ще пробие след хиляди години дупка в камъка, формиран в далечни епохи.
Така ерозира и нашата защитна черупка срещу стичащите се отвсякъде и капещи върху ни житейски разочарованния , отмива благородните наслагвания и оголва зловещия скелет на злобата, които сме трупали в руслото на живота. Пласт след пласт капчицата на разочарованието оголва тези добродетели, изграждани от извечния български бит и остават като последна защита срещу безверието и безвремието, стърчащите кости на това, което наричаме бъдеще.
Но същата наглед капка вода може не да отнема, а да сътвори например сталактитите , или още по благородно образувание - пещерната перла. Разликата , която прави дали водната сфера ще е агресивна или съзидателна , не се вижда с просто око - но тя е там - дали това е дух или калциев карбонат, като и да му казваме, то твори, и му трябват хиляди години ,за да се зароди неорганичното. И милиарди , за органичното - ако вярваш в Дарвин. Основното е съдържащата се субстанция.
А каква духовна субстанция остана в битието ни, за да можем да градим надстройката на живота - интелекта?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1967868
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031