Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2009 13:16 - Старецът
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 1540 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 27.12.2009 18:38


Обърканият му ум се забавляваше по странен начин. Разглеждаше фрагментите на събитията като калейдоскоп. В същност какво е „събитие”? - Случка в определено време и на определено място. Събитията си имат предпоставки и последствия, котнекст  и изглед, емоционална и разумна наситеност ... И обвързаност. Каквото и да се случва в различните купета, в крайна сметка влакът пристига в Кардам. Възможно е обаче да пристигнат само пътниците, а влака – не. Но това е изключение. Събитията могат да бъдан вселенски, планетарни, континентални, регионални, национални, лични. /във физически план/. Но също така личностни, обществени, цивилизационни, геополитически. /В емоционално психологически/. „Малките” събития създават „плътност” на „големите”. При непреднамерено поведение на участниците в събитията плътността на големите събития не се влияе кой знае колко от стойността на малките. Понеже те си противостоят. Малките събития се балансират /уравновесяват/ в рамките на големите. /изявите на малките хора в едно общество, колкото и да са разнопосочни, значими, незначителни и целенасочени, формират равновесна система на обществото/ От гледна точка на цялото общество няма голямо значение съществуването или поведението на няколко негови членове. Цивилизацията допуска всякакви катаклизми, които взаимно се компенсират и я правят това, което е. Без сериозни шансове за промана. В това има някаква предопределеност. Докато сме такива, каквито сме, в общи линии е ясно как ще се развият събитията за цялото в бъдеще. Все пак има определени физични, физически, логични, морални и гравитационни константи. / Виж интересно става положението, когато някоя от тези константи се превърне в променлива/ Старецът се забавляваше, наблюдавайки събитията. Основното му занимание бе да прощава на хората, понеже те не знаят какво вършат. Не знаят, ама вършат, вършат, ама не знаят. Равновесието си се крепи самО. Единственото му притеснение беше да не дойдат на един акъл. Докато са различно умни, хаотичните им цели ще се компенсират. Станат ли еднакво тъпи, я война ще спретнат, я озонова дупка ще отворят, я ще измислят глобалната мрежа, в която ще се оплетат като цаци. Разбира се имаш лек и за това. Нали всяко действие провокира равно по сила и противоположно по посока противодействие. Гневът, гордостта, липсата на смирение, егоизма, алчността, ще врат в едно гърне и независимо колко ще вдигнат градуса, ще произвеждат единствено „първичен бульон”. Събрани са доста тънки познания за това как да победим, подчиним, принудим... Нищо не знаем / а липсва и желание / за добронамереността и чистосърдечието. Старецът прощаваше и се забавляваше с това, как хората превръщат религиите си в оръжия, любовта си в търговия, способностите си в обреченост, а телата си в стока. Беше им подхвърлил една сламка, като на удавници, но за сега май никой не я забелязваше: Търпи и ще си спасиш душата!!! Глуповатите същества разбираха „търпи” като примирено понясяне, а не като търпение на добронамерената последователност.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. him - Еее,
27.12.2009 18:11
аз ли съм първия коментирал? Странно как можете да останете безразлични под такава тема. Много тънка тема - мога само да поздравя автора, че толкова умело повдига булото на човешките страсти, повечето от които недостойни за уважение. Лошото е, че повечето хора търпят само себе си, а не търпят други да им казват(може и добри неща), не търпят да слушат други(а ако е за добро). Наскоро си помислих за бивша близка жена от близкото минало: как изобщо може да се гледа в огледалото? Сами разбирате за какво ви говоря ;)
цитирай
2. анонимен - kweqhPDanLJgzcbpTet
25.05.2011 13:17
Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he ansewr.
цитирай
3. анонимен - RJVVPVejbZmyECQY
26.05.2011 13:23
GG0nfm <a href="http://mnsvhuvtvwwg.com/">mnsvhuvtvwwg</a>
цитирай
4. анонимен - stfcozkym
26.05.2011 18:48
a6rjys , [url=http://ssllbfnrcats.com/]ssllbfnrcats[/url], [link=http://nfejchyoogmf.com/]nfejchyoogmf[/link], http://wssnkkkxtqpe.com/
цитирай
5. анонимен - ahtcixrWWSQ
28.05.2011 17:04
in397M <a href="http://aqmpcsvknkqa.com/">aqmpcsvknkqa</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969083
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031