Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2011 21:39 - Джиброви изводи
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 6604 Коментари: 23 Гласове:
29

Последна промяна: 01.11.2011 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Единствената причина за да нямаме гражданско общество е липсата на убеждения у хората. А средна класа нямаме пак по същата причина. Партиите ни са лидерски, понеже лидерите им са нечии проект. Тук първо се обявяват лидерите, които после си търсят електорат. Според мен трябва да бъде обратно. Хората с убеждения да си избират лидера. Липсата на елементарна почтеност у гражданите е причина за липсата на всякаква у техните лидери. Лявото ни пространство е заето от крайно десни демагози, а дясното – пак от крайно десни демагози. Всички те се нуждаят от социализъм, но го ползват по различен начин. Поради това левия и десния крак на демокрацията ни са си разменили обувките още през 89-та и прехода ни освен, че бе куц, беше и разнопосочен. Ако по света манталитета на народите е формирал обществения строй – у нас обществения строй формира манталитет у народа. Пазарна икономика при калпава /купена, контролирана/ съдебна система задължително се превръща в пазарно правосъдие при калпава икономика. Убеденият политик има последователи. Неубеденият и предубеденият  имат клиенти. Строени на опашка пред сергията. Когато „стоката“ свърши, опашката се подрежда на друга сергия. Както в реклама на Кауфланд – Са-а-а-мо за лев ипитдесет стотинки. Дали пък не ни внасят политиците от Китай. Когато можещите да мислят мислят само за себе си, неможещите правят същото. А можещите винаги са малцинство. Чудно ли е тогава, че ни управляват неможещите? Мафията се политизира когато умре бизнеса. Преди това прави „бизнес“. Политиците правещи бизнес задължително се превръщат в мафиоти. Ако държавата „храни“ народа, народа не храни държавата. И обратно...     По повод изборите - да не забравяме, че само черна нинджа може да победи друга черна нинджа. А Великобритания ликвидира пиратството с помощта на Джон Морган.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Каперите ликвидираха пиратството ...
01.11.2011 21:50
Каперите ликвидираха пиратството "съвсем легално". Абе, нали все пак "целта оправдава средствата" Сега остава да научим и целта.
цитирай
2. haralanov - Здравей,Евгени!
01.11.2011 21:58
,,Единствената причина за да нямаме гражданско общество е липсата на убеждения у хората."Твърде точно си го написал!Съществува една скала при която всеки може да разбере къде според убежденията си се намира.Вече не се сещам и кой точно беше пуснал тази скала(координата) тук в блога.И наистина.Лично познавам хора които изобщо не знаят леви ли са,десни ли са...хермафродити ли са?Гласуват обикновено за обявения от социолозите победител.Викам им:Хубаво де.Сега има Интернет.Чукни в търсачката и напиши ляво или дясно в политиката...Не се сещам обаче някой да го е направил.Освен всичко друго в България липсва и политическа култура.Няма я!И така ще е сякаш за вечни времена!Никакво усилие!Никакъв интерес към това всеки да разбере и да се определи какъв е.Не е,не е до липсата на традиции!До друго е...
цитирай
3. haralanov - И още нещо...
01.11.2011 22:01
Този преди мене е комуне.
Ама я го питай що е комуне...И той не знае!
Иска да убива и да живее в Беларус.
цитирай
4. chara - Липсата на убеждения е породена от липсата на навици за четене и от наличието,
01.11.2011 22:09
при това в изобилие, на склонност да се вярва, а не да се търси (вероятно защото Сократ е демоде), разбирай да се съмнява и отново да се чете.
Тази интелектуална ленност ще ни унищожи.
цитирай
5. kleopatrasv - Поздравявам те за поста, Катя и си го ...
01.11.2011 22:23
Поздравявам те за поста, Катя и си го добавих към моята блогвълна "Да си ги припомним ...".
Честит празник!
цитирай
6. spook - Интересен постинг с още по-интересни коментари...
01.11.2011 22:25
моето мнение за случващото се е:
КОЙТО УСПЕЕ ДА ИЗПРОСТЕЕ КОЛКОТО НАРОДА НИ, ТОЙ ЩЕ ГО ВЛАДЕЕ !!!
цитирай
7. magicktarot - А аз, четейки в джибрите, се питам - сега Дж. Морган ли е на власт
01.11.2011 23:42
или трябва да търсим нов? ;)
цитирай
8. evrazol - Аз не съм лицемер, макар да съм демократ
02.11.2011 06:50
kushel написа:
Да си "комуне" означава да си човек, а да си демократ, означава да си лицемер. Едното служи, да направи живота справедлив, а другото да баламосва ахмаците. Но това е твърде непонятно за прости хора.


Да си комуне означава много неща: Да си невъзпитан, с огромното самомнение на последна инстанция. Да не забелязваш поради неспособност, собствената си посредственост и да претендираш за достиженията на другите. Означава да ти липсва духовност, човечност, самопознание, скромност и т.н.

Това е ограничена от горе функция. Означава да искаш НЕЗАСЛУЖЕНО неща, които не можеш да придобиеш сам. Да гледаш винаги в "канчето на другия" и да мислиш предимно от позицията на стомашно-чревния тракт.

Понятия като нравственост, хуманизъм, достойнство и т.н. за комунето са високо научни /неразбираеми/термини. Означава да ползваш огледалото само за бръснене и да измерваш достиженията си с резултата в чинията /понякога, или винаги - тоалетната чиния/.

На комунето отчаяно му се иска да го забележат. И то да каже нещо, каквото и да е, белким някой го признае по случайност.

Означава в речника ти да липсват напълно думи, като моля, сгреших, извинявай и съжалявам. Означава да си пролетарии по призвание и по желание. И да си останеш пролетарии независимо от това, че имаш власт над други човешки съдби.

И ако видиш подобни качества у някой изявен демократ да знаеш, че това е боядисан комунист. Защото комунизъм и проституция не са начин на поведение. Те са начин на мислене.

/Ето и потвърждението на казаното по-горе: Коментара, който съм принуден да забележа, вероятно не е насочен срещу мен. Един посредствен човечец се е засегнал от коментар и злобата го е заслепила до толкова, че да забрави къде се намира, добрия тон да забрави *то преди това трябва да го е помнел, де* и въобще да не може да отчете, че обижда незаслужено домакина. Комунето може да мисли само еднопластово и еднопосочно - партиино/
цитирай
9. boristodorov56 - Кич.ел - пича смел - отдавна точи ножове - ще коли фашагите из блог.бг
02.11.2011 10:18
Няма по-гнусен и отвратителен тип от него в блог.бг.

цитирай
10. ran - ферментацията на демокрацията, по нашенски,
02.11.2011 11:15
бе спряна от монополизацията на приватизацията :)

По повод изборите - питам се:
Трябва ли да предпочитаме едната нинджа, само защото бори другата? А, после?
Кой ще повярва в принципите на можещия да мисли, който агитира за нинджа?
цитирай
11. wonder - Както казва един много умен мъж с устрем към чистите духовности:
02.11.2011 11:28
"Сценария си беше библейски. В началото бе словото. И словото бе на кръглата маса, а масата бе кръгла, за да отсъства лявото, като се прави на дясно. От бонбоноведите, дето ни хвърлиха бонбона тогава, май е останал само Пирински. Бонбона беше марка „Карамел Му“, /много масов, като за масите/ увит в промазана хартия и с леко кисел вкус. Господ знае от къде го бяха взели, кой го беше джвакал и къде се беше беше търкалял, та да залепи тоя косъм, ама на харизан бонбон, косъм се не гледа."

Каквото и да се случва... сценариста е все... не-виновен, но близо до масите, а и не(о)помнящ се поради опиянението в Принципа на Осмозата. /Древните шумери не са расли в саксия./
Какво им остава на Рицарите от Кръглата маса тогава освен да успяват да вадят от ръкава на времето само Кент Флош Роял-и и да свирят на тях Тушшш-шшш-ш-ш и Лунни сонати? :)))
цитирай
цитирай
12. valsodar - Добре си формулирал въпросът, но ...
02.11.2011 11:50
Добре си формулирал въпросът, но дай го доразвием малко в началото му, - От къде точно идва липсата на убеждения в хората?
От прекомерно дългият период на немислене ( почти 4 поколения ) който унищожи всяка една наченка на собствена идея от страх да не си различният в стадото, водено под маршировката на партия-държава?
Или от желанието ни да не се минем, а някой друг да дойде да ни спаси от самите нас?
Проблемът с немисленето е сериозен според мен и той е масов.
Не може да стигнеш до каквато и да е идея за бъдещето, в което искаш да живееш, ако отказваш да разбереш и осмислиш действителността, в която си.
Може би, точно от тук трябва да се започне - да си дадем сметка за това, как живеем и кое от случващото се е по вина на нашето бездействие и немислене.
цитирай
13. danitoo - Един познат казва така:
02.11.2011 12:48
„Ние българите сме малък, но за сметка на това изключително прост народ.“
Май има право, понякога гледам и не вярвам на очите си.

цитирай
14. slavimirgenchev1953 - Изобщо -
02.11.2011 16:26
каквото повикало, такова се обадило, и обратно. (((
цитирай
15. rustocks - Лежец е kushel. Голем лъжец.
02.11.2011 16:49
"Никога не съм бил партиен член... ( тук 16. kushel) " - казва нашето момче убаво.
Поне 5 човека от блога могат да свидетелстват, че се хвалеше, че е член на БСП(затова е разбираем срама му да го изяви).
Един от коментиралите по-горе твърдеше, че когато е пристигнал в блог.бг обяснил, че е членувал в СДС.
Нема да е чудно някъде другаде да е изръсил, че е бил царист.

Нема лошо.

Развивал се човека - нормално е.

Лошото е, че изказва политическа ангажираност или се отказва от нея в случаите, когато трябва да направи впечатление. Особено ако е в блога на някоя дама.

Не го съдете строго - той си е чудесен пич, както по-горе отбелязват.
Вижте му един коментар при мен: http://rustocks.blog.bg/politika/2011/11/02/g-n-b-borisov-premiera-shef-na-firma-ulichena-v-nelegalno-pr.845641

Не го съдя - кой съм аз!
цитирай
16. djgator - ДА
02.11.2011 16:50
Много дребни риби си повярваха и се кандидатираха, без да са станали черни нинджи....
цитирай
17. valsodar - Куш, дай да не залитаме в абсолют...
02.11.2011 17:13
Куш, дай да не залитаме в абсолютните крайности.
За мен "социализмът" нанесе основната си вреда с това, че уби всяка една форма на предприемчивост, инициативност и свобода на мисълта сред населението - то стана битер това ( като овчедушие ), което е било под турско робство.
А за "демократичният" преход - и аз като теб, гледам към него като на виц.
цитирай
18. 777 - "Ако по света манталитета на ...
02.11.2011 19:50
"Ако по света манталитета на народите е формирал обществения строй – у нас обществения строй формира манталитет у народа."
От първобитно-общинен към родово-робовладелски с елементи на див капитализъм и останки от примитивен тоталитаризъм.
цитирай
19. evrazol - Имате ли спомен, или пък познат
02.11.2011 21:20
социалист, който да се е отказал от далавера, поради причина, че му е под достойнството??

Кушел никога няма да осъзнае, че е тук на гости. Комунето влиза в дома ти, разполага се на дивана, сядайки върху котката ти и се прави на авторитет. Типично за простак. Пълно е с такива.

Споровете с тях са излишни поради следната логика: Ако можеше да се погледне отстрани, нямаше да се налага да му обръщаш внимание, че е на гости.
А ако не може - няма никакъв смисъл.

Не могат хората да формират убеждения, понеже уравниловката дълго време казваше на простака че е равен с учения, инициативния и способния. Комунистическо достижение е широко утвърдения израз използван масово и ежедневно - "Какъв си па ти, бе?" Всеки пролетарии /чист циганин живеещ ден за ден под два пръста чело/ се смята за съизмерим с даскала, кмета и попа. Пак да повторя - това е болшинството. Нас ни управлява мирогледа на Столипиново през последните 65 години. Много са, силни са. Животинското /яденето и оцеляването/ е тяхната религия на чиито жертвеник слагат без скрупули майка си и баща си /Павлик Морозов/. Неговия обективизъм е продължението на дебелото му черво.

Интересен опонент би бил достоен и убеден комунист. Но де го?
Ако би бил достоен и обективен - не би бил комунист, или собствената му клика би го застреляла. Та те са най-ниската и ниЗка прослойка във всяка страна. Никога не постигнали нищо благодарение на собствени способности. Никога не дали нещо свое на някого. Те раздават чуждото, понеже свое нямат. /Няма как и да имат де/. И не от любов към спорта са били преследвани. А от любов към елементарната хуманност.

Време е да хвърлим етикета и в прав текст да им кажем: Без вас отдавна щяхме да бъдем социално общество. Неспособни да се учите, да се грижите за себе си и да притежавате личностен мироглед, вечно ще лежите на чужди достижения. Оставени сами на себе си - ще оскотеете като цигани. Винаги, ратувайки за равноправие, ще забравяте за равнозадължението.
цитирай
20. evrazol - Те смятат Маркс за свой идеолог
02.11.2011 21:41
Но Маркс е просто анализатор на капиталистическото общество. Нещо като Збигнев Бжежински. Той каза КАК Е. Ленин им каза КАК НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ. Но още никой не е казъл КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ. Останало е това да го казват конюнктурни тъпунгери - проповедници на комунизма. Червенков, Димитров, Тато, Луканов, Сергей - лумпенпролетариата. Интелектуалците им свършват с Ленин в предсифилистичния му период. От тогава остават постсифилистичните му трактатори и трактори.

Ние трябваше да ги ЗАБРАВИМ на 10-ти ноември 89. А не да ги "борим". Вече щяха да са забравени. Но те станаха демократи с претенции към демокрацията - ние допуснахме това. Те имаха права според НАШИТЕ /не според техните/ ценности. Ние им ги дадохме. Пиявицата искаше да стане част от тялото и ние и позволихме. Защото ги имахме за хора. И защото ние бяхме хора!
Ето защо само черна нинджа може да победи друга черна нинджа.
Само един от ТЯХ може да ги изреже до корен. Ние, другите, сме прекалено толерантни. За това ББ е по-страшен за тях от ИК.
Дясното се роди седмаче и не оцеля. Рано му беше, а еволюцията не търпи революции. Само достойна мутра може да победи недостойна мутра.
Колкото и да не ви се ще.
И това не е убеждение, а констатация.

Или джибров извод. Воден от наблюдението че по-годното е по-горно. Ха-а-а-х.
цитирай
21. анонимен - Заблудил съм се. И ти си обикновен ...
02.11.2011 21:50
Заблудил съм се. И ти си обикновен седесар. Нищо повече. Ограничен седесар, като всички.
цитирай
22. evrazol - Тук твоето мнение има такава стойност, каквато успее да си извоюва:))
02.11.2011 22:21
kushel написа:
Заблудил съм се. И ти си обикновен седесар. Нищо повече. Ограничен седесар, като всички.


Разбира се, че съм седесар. И съм ограничен от човешките си скрупули. Иначе бих ти казал, че за мнението ти въобще не ми пука. Аз обичам природата и смятам комарите за част от нея. Обичам езерата заедно с жабите им и селата заедно с миризмата на тор. Обичам града си заедно с клошарите и политиците му. Остани си част от пейзажа.
цитирай
23. rustocks - Свалям ти шапка за точното описание на проблема! По-добро не съм чел!
03.11.2011 22:44
evrazol написа:
Но Маркс е просто анализатор на капиталистическото общество. Нещо като Збигнев Бжежински. Той каза КАК Е. Ленин им каза КАК НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ. Но още никой не е казъл КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ. Останало е това да го казват конюнктурни тъпунгери - проповедници на комунизма. Червенков, Димитров, Тато, Луканов, Сергей - лумпенпролетариата. Интелектуалците им свършват с Ленин в предсифилистичния му период. От тогава остават постсифилистичните му трактатори и трактори.

Ние трябваше да ги ЗАБРАВИМ на 10-ти ноември 89. А не да ги "борим". Вече щяха да са забравени. Но те станаха демократи с претенции към демокрацията - ние допуснахме това. Те имаха права според НАШИТЕ /не според техните/ ценности. Ние им ги дадохме. Пиявицата искаше да стане част от тялото и ние и позволихме. Защото ги имахме за хора. И защото ние бяхме хора!
Ето защо само черна нинджа може да победи друга черна нинджа.
Само един от ТЯХ може да ги изреже до корен. Ние, другите, сме прекалено толерантни. За това ББ е по-страшен за тях от ИК.
Дясното се роди седмаче и не оцеля. Рано му беше, а еволюцията не търпи революции. Само достойна мутра може да победи недостойна мутра.
Колкото и да не ви се ще.
И това не е убеждение, а констатация.

Или джибров извод. Воден от наблюдението че по-годното е по-горно. Ха-а-а-х.



Затова и ги превъзхождаме - заради човещината и морала си!
Ние никога не паднахме в мерзостта на тяхната нищета, арогантност и безбожие!
цитирай
24. анонимен - need adobe acrobat
17.02.2012 02:27
video file info tool convert adobe to word http://vtcqtcr.hostingsociety.com/acrobat-reader-pdf.html acrobat reader pdf
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969079
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031