Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2011 23:09 - За ифскуфството
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 6369 Коментари: 18 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Викам си - требе и яс да имам неккъв талант, ама не сам са изследвАл.

Не че ми дреме, че ако не натворим некоя симфония на съдбата или некоя Джконда и свето че затъне у безкултуие. Не. Яс за свето не творим. Творим си за менека. Колко моем, ама чини ми се не мом кой знае колку. Се сам си недоволен от творбите си, па мама вика, че тава било от млогу талант и самовзискателност. Творим, творим, па фанем та фърлим творбъта, щот ми не задоволява естетиката. Като некъв Микеланджело съм станал, къде Мойсей не ще а му приказва.

Па един ден си рекох: Ае стига с таа скромност бе! Стига с тия пректензии. И са регнах у блог.бг.

И сЪга там творим. Па си плещем кво ми кеф. Па некой път и пиян плещем. И фенове си завъдих и граматиката си подобрих и рефлекси с клавиатурата си изградих. Развих са значи. СЪга като кажем на село че съм блогър и ората ма мислат за екстрасензор и ми викат евала.

Що така - незнам. Сигур, щот са развих. Ама и не само пишем, пардон, творим. Яс и четем млогу. Ама от четенье файда нема. Четеньето не а творчество. Па и време неам.

Сал мойте творби доде си прочетем и времето ми за култура свършило и требва а са фана у работа, че гладно са не седи.

Като рекох култура и са сетих ... Абе, тава културата има ли нещо общо с творчеството. Да не земе а са окаже, че дорде творим стаам и по-културен и така некой ден мое а ми порастат веждите като на културниа министър.

Съжелявам само къде още неа измислена платформа у коя да мое а са рисува. Не че моем да рисувам, ама като ми наплюват разни критикари творчеството, ша моем да го размазвам с четката.

Имам и едно притеснение напоследък. Щом таланто а дар от Бога, я са като творим, Бог ли а автора, или я?
 
Коги творим драпана мазилка, мистрията ли я твори или я - питам като за метафора?

Писаньето си а същото като драпана мазилка, само изразните средства са други и едното ифскуфство а по-платено, та не знам творчеството мое ли да а занаят, или не мое?

СЪга спирам да пишем и почвам да четем, че нема време и са съмнА.

То не а една беля. Дорде са напишеш, па после дорде са прочетеш направо мое а даялдисаш.
 
Ама нали ифскуфството сака жертви и поколенията требва а знаат кви е деца раждала ... и ...
 
Абе сичко остаа за поколенията. Я такова де, уж за менека си творим, ама знам ли? Кво ша праат поколенията, ако санким за тех никой не а творил. М? Да ги остайме без творби ли? Та безкултурни да одат немили, клети, недраги.

Мое па а станем класик и некой ден децата ми от тоа блог да живеат. Като децата на Майкъл Джексън. Ако па не станем класик, барем да ми не иде на акере културното наследство.

Ми нека четът, нек са учат.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
26



1. valsodar - Евала, чакам за автограф!
20.12.2011 00:14
И да не забравиш, че първи съм се наредил сред феновете ти, ей!


ПП Имам една мазилка за правене, та ако идваш - вземи и мистрията!

:)))
цитирай
2. анонимен - Евро,
20.12.2011 02:28
Коги тъ четох и разбраф, чи си съ развил, съ замислиф - ами преди тува какъв шъ да си бил - свит, навит, завит?
А мазилката е влачена...
Я мислим, че от искуству нема да забогатейш...
Я си драпай мазилката...:))
цитирай
3. martiniki - :)))
20.12.2011 08:03
мистерия за мистрия и мистър Бог
цитирай
4. tera - Е, те т'ва ми аресА:
20.12.2011 08:40
"Дорде са напишеш, па после дорде са прочетеш направо мое а даялдисаш."

Направо култово! :)))
цитирай
5. evrazol - Е, що бре! Вия като пишете не четете ли са?
20.12.2011 09:23
tera написа:
"Дорде са напишеш, па после дорде са прочетеш направо мое а даялдисаш."

Направо култово! :)))


Яс млогу обичам да са четем. Четем са, четем са, и по едно време са случва, и да са разберем. Па като са разбЕрем, па са възхитим и ми са получат позивни за творчество.

Кога проумеем че съм саздал шедьовър и се са едосвам на модераторете за дето пускат тука секакви да пишат и не сам си само яс. Да си пишем и да са четем и да си гласувам и да си седим се на пръва и втора и трета страница и да си са киприм с медалчета и бравосТ !

На мене сужетите ми влаат направо през фонтанелата, че ми е останала мекичка по медицински проблем и най често са случва кога уцелим да фанем живото за слабините. Тогивана не моа а си разбера творчеството по цела седмица и ми омръзиня а са четем и па фанем да пишем. А ха-м.

Най убавото у таа работа е че винаги съм НАЙ-правилния язе. Нема такъв корифей. Кой ми не ареса творчеството и си позволи а ма критикари, направо го затривам и гледам да са държим на положение. Аман от простолюдие, дето не влаза у стърките и се гледа а са изжЕгли на една стран. Е, то без тава не може. Ама яс ако не сложим мерка и модерация ша са набъка с "умници".

Вчера си намерих на старо един римен речник и мисла а са фръла у пуезията. Па да си развием и тоа талант.
цитирай
6. vania23 - Ееее,
20.12.2011 10:22
много свежо :) Както сега казват младите - напрао кърти!
:)
цитирай
7. wonder - Хахахаххх. . . Прекалителен тво...
20.12.2011 10:49
Хахахаххх... Прекалителен творчески гъдел ме обзе на всички нива, небета, комети и отвъд тях! Сега цял ден ще съм хихохондрик. ;)))

А това си е перла под езика и същинско арс лонга вите бревис: "Съжелявам само къде още неа измислена платформа у коя да мое а са рисува. Не че моем да рисувам, ама като ми наплюват разни критикари творчеството, ша моем да го размазвам с четката." Направо да не ти е уроки - ритуално наплюх екрана за всеки случай! ;)))

И понеже съм ти от фен нагоре, и от алфата до омегата, смятам да те стимулирам с ина епиграмка:

"Едно ме утешава всеки път…
Какъв ми е , че пиша келепирът,
като зная, че не ме четат?
Да, ама ме цитират!"

цитирай
8. neprosvet - :))):))):)))
20.12.2011 10:53
Много яко!
Весели Коледни празници!
цитирай
9. tera - Па язе не само се четем, ами са и препрочитам... :) Мноу убАво пишем - затуй!
20.12.2011 12:54
Това, което си написал в огговор на моя коментар е по-убАво от целио ти пост! Гордеем се, дека съм станАла твоа Муза и съм те измузИла така - вдъхновила де. :)))

цитирай
10. анонимен - )))) Човек и добре да живее, прописва.
20.12.2011 13:22
И яз тъкмо почнем да четем, и ми се допише. (((
цитирай
11. evrazol - Бегай, бегай!
20.12.2011 13:33
Като ма накарА а са вгледам у себе си и едното ми Око са изжлямби наопаки и така си остана втренчено навътре къде собствената ми вселена, а другото са немое а запре, ами ма оглежда извънка и са връти ненормално. Направо го турих у малкио джеб, оня дека си беше резАл ушите
http://evrazol.blog.bg/zabavlenie/2011/03/09/fonov-shum-po-van-gog-i-pikaso.702271
Ако карам така до 2012 ша ми са смЕнат бебрациите и чакрите ми шъ са онодат из пространството и вече никаква Муза нема а мое а ма колендрисва по ностроението като са извисим. За тава четете доде сам тука.

До година че сменям жанро и че открием нов. Писанье на скрижали по каманьете. Ама с тоа плосък монитор не знам дали шъ мое а са публикуват?!
цитирай
12. malkiatprintz - Така де, как Марк Твен може да каже, ...
20.12.2011 23:53
Така де, как Марк Твен може да каже, че когато му се дочете нещо интересно, сяда и си го написва? :)
цитирай
13. veselinvalev - Случва се, чета нещо и си мисля, брей ...
21.12.2011 10:34
Случва се, чета нещо и си мисля, брей хубу написано, талантливо, умно, радва сетивата и ума. Браво на автора! След това стигам до долу и що виждам?!?... Че то мойто име написано най-отдолу. И ми става още по драго. Брех!, викам си, кога пък съм бил и толкоз даровит.
Та, evrazol, кажи на твоя герой, нека пише, нека блогърства значи, хич да не се въздържа от блогърска изява. Дет се вика, не само неговите дечиня, ами и тези на Майкъл Джексън може след време да се издържат от блога му. То чуден свят! Нищо се не знае предварително.
И накрая да кажа, че много ми хареса разказа ти. Много ифскуфство има в него, смях и настроение. И ирония тънка, с коя може се поръби не една блогбегейска бохча.
Поздрави!
цитирай
14. evrazol - И ирония тънка, с коя може се поръби не една блогбегейска бохча.
22.12.2011 00:21
Нещо подобно тръгнах да пиша като коментар на един уважаван от мене човек. И тамъ-ъ-ън да цъкна на "изпрати"... Разгеле не се реших. Викам си - ако на тебе ти го треснат това като коментар, ще намразиш ли автора, или ще го разбереш? Колебах се известно време и се отказах. Викам си - човек, който би разбрал и приел иронията, няма да даде повод за ирония. Щом е дал повод - значи няма и да разбере. И седнах да го пиша на себе си. Да пробвам дали боли. Не боли. Пък и доста помпозно-претенциозни текстове съм написал тук, та си важи с пълна сила и за тях. Самоиронизирайки се, сматам съм попречил някой друг да го направи. Ама знае ли човек???

Ако се сещаме, че публикациите принципно са си жив стриптиз, щяхме поне да си следим хигиената:)))
цитирай
15. veselinvalev - evrazol
22.12.2011 10:53
evrazol написа:

Ако се сещаме, че публикациите принципно са си жив стриптиз, щяхме поне да си следим хигиената:)))



Представата, че голотата е нещо срамно, е цивилизационно натрапено "обществено мнение", каквото в по предни от нашата цивилизация липсва. Например, в така наречената “антична цивилизация”. Артефакти от изкуството им колкото щеш - статуи, фрески, керамика и пр. Голотата не е нещо срамно и в паралелни на нашата цивилизация и съвсем реални сега - каквато е тази на амазонските индианци например. Никой от тях не се срамува от голотата и я приема за нещо естествено. Защото амазонския индианец за разлика от “цивилизования човек” е свободен в неговата си култура и си ходи дибидюс навсякъде. Ако съвременния човек тръгне така из улиците на обитаваното от него поселище, ще го поставят или в затвора, или в лудницата, което в общи линии е едно и също. Ще бъде изолиран.
Ние имаме представа за стриптийз, защото сме се научили да крием. Да сме потайни, да заговорничим и лицемерим, да бъде подли. И когато тръгнем да покажем истината става стриптийз. Ако истината си съществуваше в естествения си вид, тя нямаше да учудва никого. Всеки щеше да я знае и да е научен да живее с нея още от пеленаче. Само че съзнанието на съвременния човек се изгражда от изкуствено създадени табута, забрани, страхове, защото такава му е цивилизацията.
Затова и представата ни за споделяне е вид стриптийз. Представата ни за изкуството също е вид публично събличане. Защото просто сме си много навлечени. Най-вече с лъжи, предразъдъци, условности, иерархичности, собствености, несправедливости. И пари. Какво да правиш... Рискове на цивилизацията.

"Единственото днес, което ми остава,
е да събличам болната душа от думи..."

както е казал поетът. ( Борис Христов е поетът. “Христова възраст”.).
http://liternet.bg/publish5/bhristov/poezia/chesten/hristova.htm

(Извини ме, evrazol, никакво намерение нямах да коментирам публичното събличане, но изведнъж ми се дощя да направя и аз стриптийз. :)))
цитирай
16. lado - Брей.....:))))
26.12.2011 19:46
Брей.....:))))
цитирай
17. анонимен - photoshop content aware scaling tutorial
19.02.2012 19:19
requires macromedia player acrobat connect professional http://oxydduv.hostingsociety.com/acrobat-9-standard.html acrobat 9 standard
цитирай
18. анонимен - backlink url backlinks service
01.04.2012 01:44
gday evrazol.blog.bg owner discovered your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969336
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031