Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2012 13:23 - На един опосум
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 12073 Коментари: 41 Гласове:
33

Последна промяна: 17.04.2012 13:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Глей ся, брадчед, аз те разбирам.

Ще ти се и ти да значиш нещо. Да си меродавен. Ще ти се и тебе с добро да те сочат хората, да те уважават за нещо, абе трябва ти имидж, така да се каже. Не че ако завъдиш имидж, ще знаеш за какво ти е, ама друго си е. Ще ти даде самочувствие пред тебе си. В същност знаеш какво ще го правиш имиджа. Ще го ползваш като инструмент да регламентираш посредствеността си. Да свалиш летвата, да окепазиш някого, белким така се въздигнеш.

Като не можеш да решиш едно квадратно уравнение, си готов да обезсмислиш цялата математика и да наплюеш всичко, що се изразява с числа, изключвайки само парите. Самопостроил си си къртичина и възкачен на нея, ни представяш твоята гледна точка – твоята планина. Крясъците ти възмущават скудоумните, не пречат на разумните, а у християните предизвикваш онова съжаление, което всяко недъгаво същество предизвиква.

Тежка е съдбата ти. Твоята полуинтелигентност ти  стига само до толкова, че да се усетиш непълноценен, а за придобиване на елементарна стойност – не стига. За това ти трябват каузи. Трябват ти опоненти. Аргументи в разрез с нормалната човешка природа, че да изглеждаш нестандартен, особен и интересен. Ти пак си нестандартен, че и особен, бих казал, но интересен си оставаш само от медицинска гледна точка.

И емоционалния ти капацитет е толкова – ти живееш само в две агрегатни състояния: добре и зле. Толкоз. Но понеже бозата от представи в главата ти не ще сама да се хомогенизира, а и ти сам не можеш я оправи, разчиташ, че като спориш с човеци и ти ще очовечееш. Това последното го забравяш, че грижата за собствената ти къртичина, от чиято висота се блъскаш в гърдите, се нуждае от перманентна потдръжка и това ти отклонява вниманието.

А така ти се ще да изпъкнеш, че ако беше вложил в мислене  усилията дето си вложил в щение щеше Айнщайн да станеш. Едва ли не.

Да не те обезкуражавам – ама не пречиш. Пъчи се,  дразни, провокирай, белким някой те ритне и ти помогне да прехвърлиш причините за своята импотентност,  от природата към  хората дето те ритат. Дерзай, задоволявай си нуждите, както го разбираш. То, такива като тебе – с лопата да ги рине човек и е грехота да ти казвам такива работи. Но аз съм уверен, че колкото и добре да ме разбереш, колкото и да се засегнеш, природата те е надарила с достатъчно дебилност, та да не се контузиш, замислиш и прогледнеш. Това са опасни за собственото ти съществуване процеси. Протекоха при един твой събрат – поет и партизанин – Веселин Андреев и ей го какво направи. А милостивия Бог те е дарил с дебилност, като средство за оцеляване, та да не постъпиш като него.

 

Онзи Бог, когото ти отричаш, с великата си мисъл, е намерил и за тебе спасителна сламка – собственото ти неверие. Ти го наричаш собствено убеждение, но колко струват убежденията на един материалист – колкото моралът на проститутка. Много са  такива като тебе, силни сте.  Но кому освен на себе си сте нужни?

 

Глей ся, брадчед,

Ти дишаш, ходиш на два крака и имаш ЕГН. Водиш се човек, значи. Това, че ако изчезнеш никой няма да забележи – да не те притеснява. Ти няма как да изчезнеш, понеже си зациклил в своето появяване. Появяваш се, появяваш се и все не успяваш да се появиш. Значи няма как да изчезнеш. За тебе адът е тук на земята. Вечно да убеждаваш другите и да бъдеш не човек, а желязо. Т.е. ограничен последовател на чужди истини.
__________________________________________________

Всяка прилика с действителни лица е случайна и в резултат на собствени интерпретации




Тагове:   тъг,


Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Някой беше казал:
17.04.2012 13:37
Няма нищо по-страшно от активната глупост, но то важи и за посредствеността.
Не случайно посредствените хора демонстрират в живота неуморима пробивност.
Но са ограничени от...въображаемата свобода на духа, която стига до собствената рамка и невъзможността да изпълзи навън.
Такива работи...
цитирай
2. ketcakuatl - ТАКА, ТАКА..
17.04.2012 13:39
Не съм съгласен само с това - 'не пречиш'. Он се бута, вре, ръчка, навира и пробутва винаги там дето не му е работа хич. Като как да не пречи? Сега и тука ще се пробута с 'новината' че знае кой е въпросния, без да се припознае.
цитирай
3. анонимен - amin
17.04.2012 14:04
a edin oponent ima ok de ,csi prodaljavam igrta vi dokat ne kleknete.:P
цитирай
4. apostapostoloff - Много верен психологически портрет на
17.04.2012 14:34
повечето блогъри.
цитирай
5. wonder - Хахахаххх. . . смях се неслучайно и с ...
17.04.2012 18:42
Хахахаххх... смях се неслучайно и с нарочен кикот. ;))))))))
Очевидно говориш на някой, който е прекъснал самоизучаването си в ембрионална фаза, поради недостиг на самооценъчни критерии и огледало. И е останал в позиция Доживотен клек. Еее, не всеки е в състояние да се огледа в това си положение и да оцени по достойнство чуждата точка-зрение за невъзможностите си да стои достойно изправен.
Доста хора напоследък изпадат в саморазграждащ паразитизъм върху здрави организми. ;)))
цитирай
6. nicodima - Ха на бас, че ще се направи на умряла лисица : ))...
17.04.2012 22:47
ketcakuatl написа:
Не съм съгласен само с това - 'не пречиш'. Он се бута, вре, ръчка, навира и пробутва винаги там дето не му е работа хич. Като как да не пречи? Сега и тука ще се пробута с 'новината' че знае кой е въпросния, без да се припознае.

Ако не се появи до 24 часа тук, черпя едно узо : ))...
цитирай
7. анонимен - Това е портретът на
18.04.2012 08:58
селско-пролетарския антилигент, завършил рабфак и излъган (по външни, формални белези), че е човек; излъган от такива като него. Това е цървулът, който става ботуш, когато е на власт.
цитирай
8. анонимен - митьо потника,
18.04.2012 09:08
ти огледало нямаш ли си, да ти подаря едно;-)
че този постинг е писан за теб. не те ли е срам да копираш чужди мисли, да ги наричаш свои и да псуваш като каруцар?
толкова си тъп, че даже не можеш да се припознаеш.
цитирай
9. nicodima - Май губя баса : (...
18.04.2012 09:15
...

ketcakuatl, какво пиеш?
цитирай
10. hopfen - Аз бутилка давам
18.04.2012 09:23
nicodima написа:
ketcakuatl написа:
Не съм съгласен само с това - 'не пречиш'. Он се бута, вре, ръчка, навира и пробутва винаги там дето не му е работа хич. Като как да не пречи? Сега и тука ще се пробута с 'новината' че знае кой е въпросния, без да се припознае.

Ако не се появи до 24 часа тук, черпя едно узо : ))...

само и само да се прочисти блога от брадчеди, като тоя от къртичината, а дано ме чуят където трябва:))
Наздраве!
цитирай
11. magicktarot - Велик си!
18.04.2012 10:52
"Зациклил в своето появяване и живеещ в две агрегатни състояния: добре и зле"...:)))
Според мен всеки би трябвало да се припознае лично, макар и само в частица, от този обхватен образ. Защото, както е казал Иисус: нека този без грехове, пръв хвърли камък...
И ти какво направи, Евразоле? Накара сума ти съблогъри да хвърлят камъни... ;)
цитирай
12. анонимен - Ех, че си го казал добре!
18.04.2012 11:05
Всъщност, този хахо е готов Херострат. За своята еднодневна слава е готов на всичко. Това, че умни и разумни хора го наричат чукундур и глупак, не го стряска, защото други чукундури и глупаци му викат "браво".
цитирай
13. nicodima - Маджик,
18.04.2012 11:15
къде видя тук някой да хвърля камъни, освен анонимния 8 ? : ))
цитирай
14. анонимен - Номерът не е да видиш, а да кажеш, че си видял.:-)))))))
18.04.2012 11:28
nicodima написа:
къде видя тук някой да хвърля камъни, освен анонимния 8 ? : ))

Никодима, ще говоря с Кат..., Кет..Кот... ъъъъ, много му сложен ника, бе.... :-)))
Даме упълномощи и да бъда почерпен от тебе, все едно, той е почерпен. Не пия нафта,мастило и текила... :-))))))))
цитирай
15. usandthem - великолепен портрет на един за съжаление болен човек.
18.04.2012 11:32
Шизофреник бягащ от реалността, в която е разжалван началник цех, търсещ в измамната виртуалност мечтаната си самоличност - на месия громящ религията и капитализма, на отмъстителя Едмон Дантес, на публицист равен на Ботев ! Коментарите, които предизвиква с провокациите си са основната храна за маниакалната му грандоманщина. Ако си имал лошия късмет да видиш снимката му, щял си да разбереш цялата трагичност на една объркана личност, стремяща се към внимание и признание и приличаща на Милко Калайджиев след дълго и уморително турне ! :)
цитирай
16. анонимен - Wonder, ти поетична душо защо така ...
18.04.2012 11:41
Wonder,ти поетична душо защо така най-злобно го даваш от всички?Нали си чувствителна,поетична душа откъде толкова злоба и нетърпимост у теб?Обичай ближният си е казал БОГ,ама къде ти у теб толкова алтруизъм:)
Смяла се била,даже се кискала....е,и аз!
Как ли е твоето име?Сигурно не си Дела Раи,а просто Делка Райчева,но е прекалено прозаично за твоята извисена душа,та сега за нас си Чудесница.
Е,и аз се кискам мислейки върху това!
цитирай
17. magicktarot - Никодима,
18.04.2012 11:43
nicodima написа:
къде видя тук някой да хвърля камъни, освен анонимния 8 ? : ))

всеки от коментиралите говори за някакъв определен вид хора, предполагайки, че авторът визира тях. Не е нужно да цитирам - вижда се.:) Да, никой, освен 8, не посочва пряко някого, но и непрякото, обобщеното, си е "хвърляне на първия камък". Това, разбира се, е мое мнение, моят начин на възприемане на писаното... Не искам никого да обидя с това, нито да бъда (пази, Боже!) някакъв съдник.:) Нито някой е длъжен да се припознава в образа, само защото на мен така ми се струва...:)
цитирай
18. анонимен - Знаем кого визира авторът-Кушел. ...
18.04.2012 12:04
Знаем кого визира авторът-Кушел.Не е това проблема ,а че и той мислейки си, че ще го унижи повече използвайки жаргон се е подхлъзнал в простотията.
И други го следват успешно разчиствайки си сметките.
цитирай
19. magicktarot - Явно в случая се изказах, без изобщо да съм наясно с контекста.
18.04.2012 12:13
анонимен написа:
Знаем кого визира авторът-Кушел.Не е това проблема ,а че и той мислейки си, че ще го унижи повече използвайки жаргон се е подхлъзнал в простотията.
И други го следват успешно разчиствайки си сметките.

Но текстът е прекрасен и без да има някакъв конкретен контекст! :)
цитирай
20. анонимен - Обожавам ви, анонимните. Да не обиждам животинките, ама от какво се страхуваш?
18.04.2012 12:28
анонимен написа:
Wonder,ти поетична душо защо така най-злобно го даваш от всички?Нали си чувствителна,поетична душа откъде толкова злоба и нетърпимост у теб?Обичай ближният си е казал БОГ,ама къде ти у теб толкова алтруизъм:)
Смяла се била,даже се кискала....е,и аз!
Как ли е твоето име?Сигурно не си Дела Раи,а просто Делка Райчева,но е прекалено прозаично за твоята извисена душа,та сега за нас си Чудесница.
Е,и аз се кискам мислейки върху това!

Да не отнесеш шамарите? Не става така, "другарю". Или "другарко", все тая. Wonder,Деля рай, Делка Райчева,Делка Шилева, ако щеш, Диляна Грозданова, но е тук с визията си. И съответно поема отговорност за думите си. А ти си "група възмутени граждани", които са запомнили случайно 681 г. Като се кискаш, не го прави с пълна уста, ще се задавиш.
цитирай
21. wonder - Анонимус 16, спри да облепваш ок...
18.04.2012 13:08
Анонимус 16, спри да облепваш околната среда със собствената си не-качественост. ;)))
И заживей вече спокойно без да се вълнуваш от моето Курикулум вите! ;)))

Катана, То следи даже паричните ми потоци и клечи пред офиса ми, поради някаква собствена обсесия, напълно необяснима за самото него очевидно. ;)))

цитирай
22. zarenkow - Великолепно
18.04.2012 13:19
Няма лошо да се изявява всеки , без значение какво казва , щом му създава комфорт. И неинтелигентния има нужда от комфорт Това обаче не може да става за сметка на другите. Да насаждаш нетърпимост и омраза е диагноза . Психично болните са за изолатор. Нищо лично. Чудя се защо се допускат подобни тъпотии. При среща с подобни лица , човек се отчайва . Добре е че има такива , като вас да вдъхнат малко оптимизъм за наличие на интелект и човещина. Благодаря.
цитирай
23. анонимен - Е, те са двама, трима такива. Единия се пише поет, прероден Шекспир, а луд и тупан.
18.04.2012 13:51
wonder написа:
Анонимус 16, спри да облепваш околната среда със собствената си не-качественост. ;)))
И заживей вече спокойно без да се вълнуваш от моето Курикулум вите! ;)))

Катана, То следи даже паричните ми потоци и клечи пред офиса ми, поради някаква собствена обсесия, напълно необяснима за самото него очевидно. ;)))


Другия е направил толкова много за обществото, като милиционер и даскал, че има прави да е истина от първа инстанция. Подрастващия не го броя.
цитирай
24. nicodima - Като допълнение към темата:
18.04.2012 14:08
http://krotalka.blog.bg/drugi/2009/10/04/koi-e-herostrat-i-kakvo-e-herostratov-kompleks.409249

Аз само искам да допълня - след като изгорил Ефеския храм, Херострат бил осъден на смърт. Само че историята не свършва с това - години наред глашатаи обикаляли Атина и околностите и разгласявали, че името на Херострат не трябва да бъде споменавано от никого, да потъне в забрава.
Парадокс или не - така името му било запомнено.
Та помислете си - трябва ли да бъдете съвременните глашатаи?!
цитирай
25. zarenkow - nicodima неизбежно е
18.04.2012 14:57
злосторниците постигат целта си но само в техните извратени съзнания това е слава , за другите е обикновен престъпник и психопат.
цитирай
26. анонимен - Знаеш ли, че си права? Въпросът опира и в глашатаите наети от Херострат.
18.04.2012 15:59
nicodima написа:
http://krotalka.blog.bg/drugi/2009/10/04/koi-e-herostrat-i-kakvo-e-herostratov-kompleks.409249

Аз само искам да допълня - след като изгорил Ефеския храм, Херострат бил осъден на смърт. Само че историята не свършва с това - години наред глашатаи обикаляли Атина и околностите и разгласявали, че името на Херострат не трябва да бъде споменавано от никого, да потъне в забрава.
Парадокс или не - така името му било запомнено.
Та помислете си - трябва ли да бъдете съвременните глашатаи?!

цитирай
27. magicktarot - Айде и аз пак на всяка манджа мерудия да го дам :)))
18.04.2012 16:01
И да добавя, че с тия караници хубавият пост заприлича на "заразения с кавга автобус" на Илф и Петров. Рано сутрин една злобна бабичка се качва във въпросния автобус и започва някаква кавга. И цял ден след това в това средство за обществен транспорт текат нечувани кавги - бабичката отдавна е слязла и никой не помни защо е започнала кавгата, но... караницата си продължава и се разраства...:)
цитирай
28. evrazol - Брадчед,
18.04.2012 17:56
Позабърсах те, че бая се беше оцапал. Като не ти държат някои мускули, слагай памперс бе. Кой е длъжен да ти бърше простотиите. Бъди отговорен, както си смрадлив:)))

Оставих ти едно две "неща" за нагледно средство, че такава уродливост не подлежи на описание.
цитирай
29. анонимен - ЕвроУзорен,
18.04.2012 18:01
Трябваше да и кажа някои неща на Делка Райчева,че се поднесла и се мисли за поетичен месия:)),а пък е тъпа лицемерка.
цитирай
30. evrazol - Ама брадчед
18.04.2012 18:09
Стискай го тоя сфинктер бе. Дай малко лична хигиена. Некой требва силно да те е потребил тебе, та немаш пък чак толкоз задръжки. Ако от твоите льона можеше да се добива енергия, нямаше да има нужда, ни от шистов газ, ни от АЕЦ.
цитирай
31. zarenkow - Съжалявам
18.04.2012 18:11
за мойта част . ) имах мотив , но е вярно , че няма мотив позволяващ да нараняваме.
цитирай
32. evrazol - Че защо да няма мотив позволяващ да нараняваме
18.04.2012 18:36
zarenkow написа:
за мойта част . ) имах мотив , но е вярно , че няма мотив позволяващ да нараняваме.


Интересна тема е тази - нараняването. Един човек можеш да нараниш с намек, друг със забележка, а трети и с тояга не можеш, поради собственото му дебелокожие. С хората трябва да се говори на разбираем ЗА ТЯХ език. Щото говоренето има за цел да те разберат другите. Така или иначе - говорейки се изразяваме. Демек изразяваме себе си. И от самоуважение е нужно да говорим премерено, та да разбират хората правилно онова, което изразяваме. Аз, понеже съм хамалин, добре се изразявам пред себеподобни. Виж - пред останалите внимавам, та белким видят и човек под хамалската същност. Правилото е валидно и за културните хора.

Абе карайте - изразявайте себе си. Ние ще ви оценим по способностите.
цитирай
33. zarenkow - Нараняването
18.04.2012 18:48
Няма АЗ без ТЕ . Няма човек без човеци. Човека се програмира в течение на години в общество от човеци. Няма друг вариант. Едно цяло сме . Да обида или нараня другия е все едно да обида или нараня себе си. Това правят само болните . Харесва ли ни или не всеки един от нас е част от нас. Най големия гений е нула без останалите . Избора му да е гений е никакъв. Същото е и с глупаците. За това внушенията към нетолерантност са опасни и страшни. За това предполагам е и причината да напишеш този приятен блог.
цитирай
34. анонимен - Съгласен съм с тезите ви
18.04.2012 19:21
Значи, иде време да цитираме Хан Крум.
"Като не щеш мира, на ти секира".
Аз не съм длъжен да чета дефекациите на всякакви анонимни бъзльовци, щото не им стига смелост и да се покажат.
1000 пъти съм казвал, че никъде няма 100% анонимност. Въпрос е на нечия амбиция. Но е време да се задейства НК по въпроса за клеветата.
цитирай
35. zarenkow - katana когато няма задължение остава желанието
18.04.2012 19:35
това , че са анонимни и бъзльовци не е проблем, докато не се злоупотребява към другите . За да са анонимни и бъзльовци сигурно има причини. Това не е избор , а следствие на факти. Разбира се всеки може да даде етична оценка на последствията от тези факти. Секирата на Крум мисля , че е изгнила отдавна. Днес има съвременни средства , хуманни. ))))
цитирай
36. анонимен - Моето мнание е, че бременните музиканти се страхуват
18.04.2012 20:22
Или рискуват работни места или обществен имидж. И в двата случая щом се крият, трябва да се разкрият. :-))))))))))))
цитирай
37. zarenkow - katana страховете
18.04.2012 20:38
особено за работа и имидж са фактори за уважение. Обаче на мене в блога на талибана атеист Кушел ми се яви един дегизиран като дашна кака от село. Magiq .Така разхлабително ми подейства лъжата, че набързо свалих и аз памперса , махнах с ръка за личната хигиена и реших да му създам естествената среда но тоя взе че се обиди. Покани ме в своя блог и там вече се случи така , че си закри всички писания и го няма. Lucyfer . Сега си мисля дали не пресолих манджата. В края на краищата получи арогантност на която "хамалина" evrаzol отново би завидял "-) но за която молеше неистово.
цитирай
38. анонимен - Според мен не си пресолил нищо. Луцифер е клонинг на няко познат блогър.
18.04.2012 20:48
zarenkow написа:
особено за работа и имидж са фактори за уважение. Обаче на мене в блога на талибана ateist Кушел ми се яви един дегизиран като дашна кака от село. Набързо свалих и аз памперса и тоя взе че се обиди. Покани ме в своя блог и там вече се случи така , че си е закри всички писания и го няма. Lucyfer .Сега си мисля дали не пресолих манджата. В края на краищата получи арогантност за която молеше неистово.

За жалост, арогантните простаци разбират само 1 език. Техния.
Аз няма да се жалвам за наложен бан. Не ми е в стила. Но ще направя нещо друго. Екипът на Блог.бг Нарушава закони и нормативно заложени изисквания. Веднъж ги предупредих, че тази им политика няма да ги изведе на добър път. Но очевидно подценяват интелигентната част от блогърите. Тук има юристи, икономисти, анализатори, програмисти. На нас ни писна, разни комплексирани кретени и ненормалници, да се ебават с нормалните, а блогът да трупа активи.
1 пример. Двама блогъри имат над 40 регистрации тук. Може би и повече.
цитирай
39. boristodorov56 - Ето един IP - 85. 187. 37. 18Чий ...
19.04.2012 09:50
Ето един IP - 85.187.37.18
Чий мислите е?
На анонимника, който е коментирал тук.
Кой ли е той, който се подвизава с няколко ника и различни регистрации,
че понякога се обърква и коментира с тролски ник от Основен блог на ...?
Нека му обясня просто и ясно - ако хората имат зли намерения към него в лично качество - биха ги материализирали прекалено лесно.
Възприемам всяко поведение в нета като нещо, което съществува извън личността - като напълно различна от идентификацията `и, която се прави с присъствието и думите си в уеб пространството.

Призовавам всички, които като мен не понасят мислите на тази личност - да му простят глупостта и неадекватното поведение!

Все пак не сме войнстващи атеисти, а нормални християни, а дните около Великден са повод за една добра постъпка.

Не очаквайте покаяние, добра дума или рационално поведение от него,
това е неговото наказание и той вероятно го осъзнава, но не може да се пребори със себе си.

Нека Бог да му помага, ние сме безсилни!
цитирай
40. анонимен - Ха-а-ах
19.04.2012 23:09
Опосумът се е саморазпознал!!!
http://kushel.blog.bg/drugi/2012/04/19/vyznikna-pyrviiat-kryjok-po-quot-kusheborstvo-quot.942024

Су-у-пер. Да се разпознаеш в такъв текст е ярко доказателство за личната ти драма.
цитирай
41. анонимен - JGmBlRXRcND
01.11.2012 23:28
gO0od9 <a href="http://ngbftpkremnz.com/">ngbftpkremnz</a>, [url=http://ovaffngglptw.com/]ovaffngglptw[/url], [link=http://enmbzjsjqrdh.com/]enmbzjsjqrdh[/link], http://djletwgtslhp.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969090
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031