Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2012 15:37 - Гражданин на РъБъ
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 3680 Коментари: 10 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мило дневниче:))))))))))
До сега страдах само за гражданската си сигурност, но от няколко дни, неизвестни лица застрашиха и националната ми такава. Не че някога съм имал национална сигурност, но сега тя, освен че липсва е и застрашена.

Едни чужденци, дошли на почивка в зоната ми на национална сигурност, бяха взривени от други чужденци в същата зона.

Мамка им и чужденци!

Нямат ли къде да си ги мерят, та баш пък тука намериха? М?

Но да карам поред. Аз се чувствам граждански несигурен, щото въпреки всичките ми старания, ученолюбивост и упорство, все не мога да наизустя всички правила и норми, създадени за все по-пълното обезпечаване на непрекъснато нарастващата ми необходимост от контрол, регулации, осигуряване, правораздаване, унифициране, мотивация и реорганизация, за безпрепятственото изпълнение на гражданските ми обязаности.

Ако горната мисъл ти звучи като цитат от тезиси на Априлски пленум, да знаеш, че нуждата ми от плнум става тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество.

До сега живеех с чувството на гражданска несигурност, но не го съзнавах. Когато ми засегнаха националната, обаче, взех че осъзнах, че ми е останала една единствена сигурност - Социалната, щото за нея си плащам.

Тоя атентат направо ми преля чашата със сигурностите. Значи, когато бивш военен министър си изпусна пищова, преди време, на летището - не се почувствах несигурен. Когато един моторист за малко не прегази президента на парада по случай 3-ти март - пак някак си запазих националното равновесие. Когато един "голф" влетя в президентството - също. Нагли, килъри, крокодили и маймуняци, не смутиха и за миг националната ми сигурност. Един отвлече автобус, но всичко що носеше барети, каскети, каски, фуражки, тюбетейки, фесове, такета, тиари и чадъри се втурнаха и го обезвредиха. Един взе заложници в сливенска банка - Пак така. Вдигна се войнството, ей, вдигна се и го обезвреди с благодарности към премиера. Гат гръмнаха военни складове, гат пламна Витоша и гат станаха наводнения и земетресения - чувството ми за национална сигурност процъвтяваше, щото това си бяха нашенски национални работи. Даже нашите националисти не успяват да ме смутят по отношение на националната ми сигурност. /да не се бъркат сигурност и осигуреност/ Но сега???

Айде бях се примирил да идват тук на алкохолен туризъм разни типове. Айде примирявам се с глупавия им мониторинг, с който вадят заметеното под килима, дето ние така старателно се грижим да си стои там, където сме го поставили. Ама да започнат да ми идват тука и на терористичен туризъм - ба си! Тва не мога да го понеса.

Ами ние сме малка страна. Няма място за всички земни противотаковости, дето не намират начин да се таковат на тяхна си територия.

Да вземем да отделим оня полигон в Змейово /дет гръмна, докато закривахме сметището в Суходол за първи път/ за международен ринг на всякакви ММА съприкосновления и държавата ни да миряса. Това - Евронаблюдатели, сирийски опозиционери, израелски туристи, английски фенове, немски алкохолици, руски бизнесмени, сръбски ..., украински ..., инвеститори, консултанти - всички там. Пък нека победи най-добрия. На мен ми стигат службите за национална сигурност, за да се чувствам несигурен.

Че то, срастването на мафията ни с държавата не е такава заплаха за националната ни сигурност, каквато е срастването на мафията ни с другите мафии.

Мило дневниче,
Разпокъсани са моите мисли и не на място стоят препинателните ми знаци, щото съм притеснен. За националната си сигурност.

Мислех, че като съм роден българин, някои неща са ми сигурни:
Сигурно е че навсякъде по света ще ме смятат за циганин. Сигурно е, че ако се скъсам от работа, ще постигна същото, както и ако не се. Че мога да си купя всичко - от влияние и слободия, до наркотик и фалшива дебитна карта. Диплома, услуга, покровителство и каквото се сетиш, без да ползвам каквито и да било валути, кредити и всякакви други платежни средства. Нужни са ми само ум и гъз. Та нали тука гъз царува, гъз робува, ум патки пасе.

Само тия международни неграмотници да не идваха тука, та да си мерят приоритетите. Толкова си ми беше добре, когато международното положение беше най-обикновен аргумент за текущи оправдания.


Тагове:   тъг,


Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - И атентата в Бургас бил наша(българска) работа
22.07.2012 15:42
Тъй поне викат руснаците.Вижте от този линк:
http://www.sofiautre.bg/bulgaria/3890-rusnatsi_puskat_nova_skandalna_versia_bulgari_vzrivili_avtobusa
цитирай
2. evrazol - О, руснаците ...
22.07.2012 16:07
Те не казват... Пише, че пускат версия:))
Защо я пускат? На каго я пускат? Къде я пускат? И кой ли ще поеме пуснатото?
Мениджърите пробват мрежов маркетинг. Преди се наричаше ширпотреба.
цитирай
3. haralanov - Циничен мрежов маркетинг
22.07.2012 16:17
Ужасно е,че има убити и ранени хора!
Дали ще са еврей,китайци или араби,за мен лично е все едно!
Мрежовият маркетинг цели объркване и смут в душите и сърцата на хората.
Чухме версията за Ал Кайда,Хизбула,Мосад,ЦРУ та до днешните безумия за българска връзка и за Алексей Петров...Подобна лудост е по-опасна и от действията на онзи тип взривил автобуса!Това,че ,,като си роден българин" съвсем не означава,че ,,всичко ти е сигурно".Тъкмо обратното е.Разбирам иронията ти!
цитирай
4. evrazol - Ужасно е,че има убити и ранени хора!
22.07.2012 16:28
Еми нали е атентат. Активно мероприятие. За мен е доста по-ужасно, че има убити и ранени съдби от активна политика, но това няма скоро да стане актуална тема.
цитирай
5. анонимен - Гласувал си ми. Ще се помиряваме ли ...
22.07.2012 19:06
Гласувал си ми. Ще се помиряваме ли или това е абсурд. :) Е, другия варианте е много по-лесен. Просто се правим, че другия не съществува. Никой на никого няма да липсва и всеки си грачи от своя клон.
цитирай
6. evrazol - Въздържам се да чета глупостите ти. Не виждам смисъл и в коментирането им
22.07.2012 19:32
kushel написа:
Гласувал си ми. Ще се помиряваме ли или това е абсурд. :) Е, другия варианте е много по-лесен. Просто се правим, че другия не съществува. Никой на никого няма да липсва и всеки си грачи от своя клон.


Но постинга под който гласувах ми се стори стойностен и зареден с човечност, която при тебе не е в особено изобилие. Та - гласувах за смисъла. Понеже ценя смислените неща, без значение кой е автора. Колкото до помирението - за да има помирение, трябва да е имало война. А война с тебе няма как да има, щото световете ни са паралелни, без допирни точки.
цитирай
7. анонимен - Знаех, че така ще отговориш. И аз бих ...
22.07.2012 20:10
Знаех, че така ще отговориш. И аз бих написал същото. Не само ние сме в паралелни измерения. Целият народ е.
цитирай
8. svilen75 - Браво, много добра статия. Отдавна ...
23.07.2012 02:00
Браво, много добра статия. Отдавна не бях чел нещо, което да е забавно, да се чете с лекота и в същото време да има толкова смисъл.
Надявам се няма да имаш нищо против да публикувам статията ти в моя фейсбук, заслужава да бъде прочетена от повече хора, а сред моите приятели им а хора, които ще оценят написаното.
цитирай
9. анонимен - T.N.T.
23.07.2012 06:45
ЖАЛКО Е ЗА ЗАГИНАЛИТЕ И ПОСТРАДАЛИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЗАДУНАИКАТА...
цитирай
10. evrazol - :)))
23.07.2012 15:54
svilen75 написа:
Браво, много добра статия. Отдавна не бях чел нещо, което да е забавно, да се чете с лекота и в същото време да има толкова смисъл.
Надявам се няма да имаш нищо против да публикувам статията ти в моя фейсбук, заслужава да бъде прочетена от повече хора, а сред моите приятели им а хора, които ще оценят написаното.


Аз не съм творец а фантазьор. Така че не държа на авторски права.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969379
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031