Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2012 01:00 - Посланици
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 2899 Коментари: 9 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече не чета. Просто приемам послания. Щом някой ги изпраща, все някой трябва и да ги приеме. Вече всеки текст е послание. Това го забелязах наскоро, докато приемах едно послание. И нарекох хората които ги пишат посланици, тъй като не открих по-подходяща дума.

Живея в ерата на хомо посланикус, явно. Нали правото и свободата на мнение ни дават възможност да се изразим, да отправим послание. И хората отправят. А аз не зная кой приема посланията. И реших, че е доста безсмислено да отправяш послания, без да си сигурен, че някой ги приема. Така започнах да ги приемам аз.

На път съм да се превърна в посланолог, при толкова много послания пристигащи от всякъде. Те ме призовават, ангажират, уведомяват, осведомяват, информират и понякога - нокаутират. Задълбочавайки се, открих че се е появил нов литературен жанр, който е на път да отнесе като тайфун фолклора, политиката, науката, здравеопазването и почти всички форми на изразяване.Нов начин на общуване ни е донесла еволюцията - посланясването. /Затрудни ме това окончание/.

Чета икономически послания, политически, любовни, битови ...

Имам чувството, че всеки човек, преди да започне да си гледа работата праща послание, а някои са превърнали посланичеството в работа и творят ли, творят послания.

Послават, така да се каже, търсейки славата. Ето и нови думи се родиха - послават, воплят, славовеят... Други посланоносят и излъчват като лъчене свои и чужди послания.

Ако не броим тези, които са направили квантовия скок и вече апелират /следващата еволюционна градация - хомо а,пеликаникус/ всички са посланици.

Едни Робинзоновци хвърлят бутилки в океана от вселенски разум, тъй като само той е в състояние да ги разбере напълно и да им вникне в посланието. Не съм убеден, че вселенския разум знае какво да прави с тези послания, след като ги приеме, та за това реших да ги приемам аз. Не че аз знам, но това някак ме извисява на вселенски висоти.

За сега само ги складирам. Може пък някога да послужат за нещо. Продукт е все пак.

Ако имате нуждата някой да ви приеме посланията - пращайте ги до мен. За сега ги приемам безплатно.  Имам още няколко терабайта свободни, пък и не вярвам някой друг да ви ги приема.

Във всички случаи не забравяйте, че посланика е чужденец. Външен елемент за общността и държавността. А за чужденците, по стар български обичай - или добро, или нищо:))))))))))))

Въпреки, че от толкова посланици народ не остана!


Тагове:   тъг,


Гласувай:
20



1. tit - хубави разговори, лоши връзки!:)
12.11.2012 01:28
имаше песен такава...
при криза, все посланиците го отнасят обаче!:)
та - ако може да свидетелстваш!:)))
цитирай
2. blackpredator - като посланолог,
12.11.2012 01:34
можеш ли да ми кажеш има ли аналог на сомелиера в посланичеството?
нещо като посланиер.;))
харесвам тая опция, ако я има.:)
цитирай
3. magicktarot - :))))))
12.11.2012 16:30
Я като си тръгнал да сбираш послания, да метна едни пресни-пресни, които препрочитах наскоро и пуснах във Фейса. И двете са от Р.А.Уилсън:

(Става дума за „конспирациите” и неизвестните около убийството на Дж. Ф. Кенеди)

„В действителност често се изумявах, че толкова много хора имаха така многобройни и категорични мнения по темата. Започнах да разбирам защо суфистите винаги атакуват „мненията” Днес всеки смята, че трябва да има „мнение” по всичко., независимо дали знае нещо по въпроса или не. За съжаление малцина знаят разликата между мнение и доказателство. Още по-лошо е, че повечето изобщо не знаят разликата в степента между юридическо, логическо или устно доказателство, доказателство в „меките” науки като психологията и доказателство в „твърдите” физико-математически науки. Те са пълни с мнения, но имат ограничена способност да разграничават относителната степен на доказателството в основата на разнообразните им мнения.

Казваме „да видиш означава да повярваш”, но всъщност – както посочва Сантаяна – всички сме по-добри във вярването, отколкото във виждането. В действителност почти през цялото време виждаме онова, в което вярваме, а само спорадично виждаме това, в което не можем да повярваме.”
цитирай
4. magicktarot - И едно съвсем по темата! Мъдро е да се сбират послания, мда! :)
12.11.2012 16:31
„В семинарите си по Екзо-психология, които провеждам напоследък, драматизирам този пункт, като карам целия курс да си представи коридора, през който са минали, за да влязат в залата. След това питам колко от тях си представят пет отделни детайла, десет, петнадесет. Когато открием човека с най-многото отчетливи сигнали, съхранени в паметта, записваме на дъската елементите от коридора, които той е запомнил. Наричаме този брой Х. След това събираме всички сигнали от останалите участници, които не присъстват в списъка Х. Новият списък винаги е по-голям от 2Х. С други думи, ако шампионът по запаметяване съхранява в ума си 14сигнала от коридора, цялата група има 28 или повече.

Това илюстрира, че един от начините да удвоите практическата си интелигентност (осъзнаване на детайлите) е да се опитате да приемате колкото се може повече сигнали от други хора, колкото и погрешна да изглежда тяхната карта на действителността, колкото и тъпо или скучно да звучат първоначално. Обичайният ни навик да оставяме извън полето на вниманието си всички човешки сигнали, които не са незабавно съвместими със собствената ни любима карта на реалността, е механизмът, поддържащ ни много по-глупави, отколкото би трябвало да бъдем.”
цитирай
5. 777 - Мен да ме цаниш за посланометър, че ...
12.11.2012 17:50
Мен да ме цаниш за посланометър, че да извадя аршина да меря на смисъл и да го докарвам на канава, че то без канава сме за в канавката. ;)
цитирай
6. mt46 - Добър пост,
12.11.2012 19:14
посланоприемнико!... :)
цитирай
7. ka4ak - Eвгени,не че нямаш добри попадения,но с това ,утрепа рибата!:)))
12.11.2012 19:21
Поздрави,приятелю!!!:)))
Все пак,малка забележка!:(((
Приемането е лесно!!!Шибаното е,след като се замислиш,да признаеш,че Пишещия, е прав,а и да го признаеш,пред себе си!!!:)))
Шибано е,но това е и мерилото,дали си ЧОВЕК!!!:)))

Усмихната седмица и бъди ЧОВЕК!:)))
цитирай
8. evrazol - Аз с признаването на чуждата правота нямам проблем
13.11.2012 19:42
Стига собствената ми глупост и незнание да не попречат да видя правотата.

А пишещия винаги е прав, когато прави послание.

А посланията, които пращаме, все ми приличат на писма до дядо Коледа. Ние ги пишем. Пък той чете ли, печката ли си пали с тях, не знаем.Много си приличат с премиера, понеже и двамата ги възприемаме по един и същи начин. Ха-а-ах
цитирай
9. dedenze - Приемай и изпращай добри послания така се е родила цивилизацията !
15.11.2012 12:25
Умните послания са породили интелекта, при животните ги няма, освен чисто вегетативните. А някои твърдят, че се е родил с първата ограда около парче земя !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969343
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031