Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 23:24 - БЪЛГАРЩИНАТА - Ръководство за чужденци
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 7856 Коментари: 9 Гласове:
23

Последна промяна: 12.01.2015 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имам усещането че съм много Българин. Като националност, етническа и психологическа принадлежност. Запознавайки се със собствените си вътрешни противоречия опознах родината си и я обикнах. Обикнах я, щото я разбрах, както разбирам себе си.
И какво по-естествено от това, като обикнеш някого, да искаш да сте интимни. А тя , родината интимничи с мене откакто се помня. Но понеже не ме разбира така добре както аз я разбирам тая интимност на жив секс го докарва.
От много места би могла да започне теорията ми. И в много посоки може да тръгне. Аз знаех, че преди да предприема обосноваването й трябва да имам идея за континюитета на cъзряването на нациите и да сравня промискуитета на българина с този континюитет.
/Брях че изречение/

Ето един малък терминологичен речник, който трябва да се има в предвид за точното разбиране на теорията за българеенето по пътя на еволюцията или как да не постигнем нищо в живота.
Управлява – това значи че някои посредством нещо пристига някъде.
Българинът управлява колата си – в протоколите на КАТ обикновено пише че управлява с превишена скорост. Управлява я така, че да пристигне пръв и по впечатляващ начин за където е тръгнал. Руснаците са доста по директни – те “ездят”
на мащину. Но те са и по-лицемерни понеже не “ездят” на державу. Българинът управлява колата си, семейния бюджет, фирмата, фондове, държава и каквото друго му попадне. Той е роден управител /управлявател/.
Оправя – това означава че слага нещата на онези места, на които предполага, че трябва да бъдат и чака да види, дали няма случайно работата да потръгне. Затова и думата оправен има двояк смисъл.
Някои оправени работи в последствие раждат.
Управлението е основно занимание на истинския българин, съпътствано с оправяне.

Управление на държавата.
Тя се управлява от ВЛАСТИМАЩИТЕ. Те управляват ВЛАСТНЯМАЩИТЕ. Това е уникален модел който не допуска етнически, верски и други противопоставяния. Отборите са ясни и са само два. И правилата са ясни. Если по русски - управляващите “ездят на держав
у” и се приближават за където са тръгнали. Веднага след тях там пристигат управляваните за да бъдат възседнати и еволюцията да продължи. По нейния път българинът се движи етажно, а не в колона като останалите народи. Тук водача е отгоре, а не отпред, а последните са отдолу, вместо отзад. Това придава на нацията изправена стойка и своеобразна гордост.Освен това поражда стремеж към израстване по нагоре за разлика от стремежа да се стигне по напред.
Държавата се отъждествява с ВЛАСТИМАЩИТЕ. Техни са всички грижи за ВЛАСТНЯМАЩИТЕ. И двете страни страстно се придържат към това мнение. Едните “дават” , а другите получават. По- популярен е термина “вземат”. Ако искаш да разбереш какво е трудовото възнаграждение на българина трябва да го попиташ: “Колко ти дават?”
Цялата Евклидова геометрия е построена на две основни понятия – точка и права. За българския манталитет еквивалентни понятия са Аз и Далавера.
- Аз. Това е най-важното нещо, най-правилното и въобще най. Това е точката от която са съставени всички прави, криви , равнини и пространства.
- Далавера. Тава е траекторията по която се движат Аз точките.
Обществото България е съставено от аморфни Аз-точки които само на пръв поглед извършват Брауново движение. В същност те се движат под въздействието на гравитация, измерима с представата за далавера в отделното съзнание.
Множеството от точки равноприближени към даден център се нарича приятелски кръг.
Множество от точки равноприближени към друго множество точки се нарича партия.
Множество от точки гравитиращи около идеята за максимално облагодетелстване / каква дума само / се нарича общество.
Звучи абсурдно, но е така и това обяснява както желанието да се пътува гратис с градския транспорт, така и желанието да се използва общественото положение за постигането на лични цели.
И така всеки българин се стреми да стане център на нещо. За постигането на тази цел му е необходима гравитационна сила, която той придобива гравитирайки около друг център. Преразпределят се авторитети, привилегии, “придобивки”, сила, слава и други компоненти стимулиращи Егоцентризма. Целта е да се достигне онова положение при което аз-точката ще получи безнаказаност за действия, при които заобикалящите го точки ще бъдат санкционирани. Или такъв стандарт на живот, който надвишава осезателно стандарта на околните, което според българина е едно и също – гарантира му безнаказаност. Понеже славата и силата са пари. И обратното.
Поставен в критична ситуация българинът оцелява, понеже го стимулира мисълта, че друг не толкова велик би се огънал. В името на собственото си оцеляване той може да понесе всичко и да го понася безнадеждно дълго. Ако загуби центъра, около който гравитира, той страда, става философ, моралист или алкохолик. Но в дъното на съзнанието му блести оная пътеводна светлина която го кара да не спира да търси далаверата. И ако не я намери да си я измисли. Тук е мястото да кажем по-точно какво се счита за далавера. Когато си получил повече отколкото заслужаваш си реализирал ДАЛАВЕРА. Това е престижно – т.е. храни Аз-а и е валидно за всички взаимоотношения, включително и семейните. От тук нататък се построява цял измислен свят със свои закони в които ние сме доволни от себе си, но се оплакваме, за да не ни завиждат и тайно напредваме в развитието си, докато пак започнем да блестим в обществото.Според собствените си представи разбира се. Понеже в България няма авторитети. Всеки който е постигнал нещо, е реализирал далавера и не заслужава уважение, понеже е получил повече, отколкото е заслужил.Така се формира една ценностна система гъмжаща от противоречия в съзнанието на непосветените, но напълно стройна и последователна за всеки българин.
ISO 2001
Няма такъв институт по стандартизация и метрология, който да вмести българина в каквато и да била система без нещо от него да остане да стърчи. Няма институт по метеорология който достоверно да изследва и предсказва поведението му.
Защо по метрология?
Защото психологията до момента няма достатъчен инструментариум да изследва явлението българин. Психологията изучава логиката, потребностите , формирането на съзнанието и ценностната система , обществения морал и други триизмерни величини. Българинът е ръководен от четвъртото измерение – времето.
Какво имам предвид. Да вземем която и да е подредена нация. Там стремежите и ценностите са ориентирани към постигане на материална сигурност, спокойствие, добро здраве, обществен ред и справедливост – все неща от равнинната двумерна повърхност, където понятията ляво, дясно, напред и назад са ясни, категорични и измерими. Такива са европейските нации. В източните страни и някои западни се е развил стремеж към самоусъвършенстване, към търсене начин за себереализация в обществото, към себепознание и самоизграждане, духовното удовлетворение, самоуважението – третото измерение. Тук стандартната психология свършва и се задълбава в себе си.
България е малка, източна и незначителна. Кой ще разширява психологията или ще си прави труд да отбелязва толкова дребно нещо на каквато и да било карта. Светът е загрижен за екологията си, за икономиката си, за сигурността си, за енергетиката си. Светът най-спокойно ще преживее без България, зает с всичките тия грижи. Той ще гледа на нас като на натрапен гостенин понеже не ни разбира и понеже където се появим нарушаваме статуквото. Ами какво да правим бе братя, като ние тоя път сме го извървели вече. Когато вие правехте великите географски открития, ние търсехме себе си и се стараехме да не забравим че сме българи. Когато ви мачкаше светата инквизиция, ние или продавахме едното си дете за еничар за да оцелеят другите, или се сприятелявахме с поробителя, или го убивахме. Но не го убивахме за кауза, а като временно решение на трудна ситуация. Ние и сега не убиваме по друга причина. И съм сигурен че няма да ме разберете. Докато има и един жив българин ще е жива и България, докато за Вас това е точно наопаки. Всеки не българин ще се помъчи да се пригоди към всякаква чужда система ако е чужденец. Всеки българин ще се помъчи да нагоди чиято и да било система към себе си използвайки собствените и / на системата / правила и ресурси. След време там където е попаднал ще създаде нация. Сигурен съм че никъде по света няма български квартал. И не може да има. Ние можем да останем нация без да притежаваме територия. Равни на нас са само циганите.Да си българин не е нито национална принадлежност нито географска определеност, не е даже начин на мислене, а начин на живот чиято функция е начина на мислене. Българинът има много точен, вграден сензор за времепространството и за него всичко, което не е тук и сега подлежи на реакция, на интерпретация, на преоценка, изобщо за секунди може да бъде прекроено и преосмислено за нуждите на “тук и сега”. Това не е Дзен, който ни кара да ценим мига и да живеем в него. За нас е чуждо световното увлечение по формулите за по-добро. Ние не създаваме принципи и живеем безпринципно, тъй като ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НЕ ТЪРСИ АЛГОРИТЪМА, А СМИСЪЛА.
Само един пример. Покажете ми еквивалент на българската максима “няма начин да няма начин”.
Не е безхаберие, но не е и познание, не е незаинтересованост за бъдещето, но не е и грижа за него, не е лекомислие или смелост, не е любов или омраза онова, което ни движи по пътя на просперитета. Ние даже не вървим по тоя път. Нас ни движи единствено стремежа към “далаверата тук и сега” и единственото по-важно нещо е да си гарантираме далаверата утре. Затова ще горим в един и същи огън хиляди пъти. Непросветеният наблюдател ще ни мисли за глупави, ще се чуди – “Тоя не разбра ли че това е опасно, не вижда ли че пак ще пострада, не се ли научи от собствения си горчив опит?”. И няма да разбере, че след като всичко наоколо е заето, измислено и изпробвано, единствения шанс на българина е да победи в една обречена кауза. Той ще преминава през собствената си компютърна игра отново и отново, събирайки умения и ще достига до по-горно и по-горно ниво изцяло посветен на каузата си да успее. Тогава ще може да остане доволен от себе си, понеже е успял там където друг не е. Врътнал е далавера. Ще седне на собствената си слава и ще лъска до блясък очуканото си Аз. Ще се чувства божествен и горд и богоравен. Ще се слее с времепространството и светът и грижите му и ближните му ще изчезнат, за да може да се кефи. Ако не успее – голяма работа. Всички наоколо не успяват. Ще упрекне късмета си, правителството или каквото му попадне, ще възкръсне като Феникс от пепелта и задължително ще се пробва пак. Ако не той- децата му.
Ние сме световния социопат.
И грешката на не българите е тая, че ни пришиват механично към собствените си представи за етническа и културна принадлежност. В същност България няма. Или поне не в общоприетия смисъл за държава. Нас ни пази от саморазпад натиска отвън. Също както чашата с вода, или шепата пясък. За нас собствената ни държава е само една от хилядите други възможности. Както и всяка друга държава, или друга вселена. Понеже сами на себе си сме си достатъчни. И за добро и за лошо. Понятието НИЕ в България е имагинерно, или ако го има е временно за конкретна цел. НИЕ живеем сами за себе си и единственото разделение което реално и дълготрайно съществува е АЗ и ДРУГИТЕ. За да се впишем в световните клишета симулираме и други разделения, но то е понеже смятаме че от това може “да излезе нещо” за лична употреба, или да ги “врътнем,” че сме станали като тях. Сензорът за движение през времепространството ни подсказва че така трябва.

Извод: Където и да се намира, каквото и да му се случва българинът ще оцелява! Ще бъде естествен, ще бъде себе си. Българинът винаги ще бъде процес, а не статукво и по тази причина не може да бъде класифициран, квалифициран и сертифициран. Може само да бъде изследван. Новата наука „Българология” ще даде на политиците, социолозите, психолозите, гешефтарите, алтруистите, медиците, философите, теолозите, идеолозите, урбанистите, юристите, антрополозите и НЕКРОФИЛИТЕ нова основа за да преразгледат възгледите си.
ПРАВЕТЕ КАТО БЪЛГАРИТЕ е моето послание към света и НЕ ИМИТИРАЙТЕ СВЕТА е моето послание към българите.

Писа рука Евразолова
лето 2007 у входа на ЕС
Евразия още не бе измислена.



Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Афористично-добра мисъл, добр...
13.01.2015 00:02
Афористично-добра мисъл, добродетелно-порочна, всичкоказващо - доктринна и най-вече истинна. Още като тръгнах в началото по диагонал да чета, набелязах къде ще съм навъпреки, но накрая навакса с универсалиите като обобщи в българологията, че сме световният социопат.
Направо обявявам текста ти за Табула Смарагдина Булгарика и можем да побългарим следните твърдения на Хермес Трисмегист:
"Баща ни е Слънцето, майка ни е Луната. Вятър ни е носил в утробата си. Отхранила ни е земята.
Баща на всяко съвършенство, на целия свят сме.
Силата ни е цяла, ако се обърне към земята.
Както всички неща са произлезли от едно, от една мисъл, така и всички неща са били породени от едно - от тази воля - българската.
Тъй ще имаме славата на целия свят. И затова всяка неяснота ще бяга от нас, защото на нас всичко ни е ясно. Това е силната сила на всяка сила, защото ще победи всяко рядко нещо, а във всяко твърдо ще проникне.
Така бе създаден светът.. от българите."
цитирай
2. dinkov - Динков
13.01.2015 02:12
ако бе малко тъжничко, ама иначе докато го четях бая се посмях :)))))))))))).
Лошото е, че е точно :((((
Ицко
цитирай
3. batogo - !!!:)))
13.01.2015 10:47
Този път си уцелил десетката, приятел. Поздравления! Затова на българинът много добре му прилегна комунистическата максима: " МоЙто си е мое, чуждото - общо". Точно затова не иска да се откаже от нея и все бега у лево, към държавната собственост... :)))
цитирай
4. lado - Без коментар
13.01.2015 17:18
Ще трябва да го прочета още няколко пъти
цитирай
5. ko642 - Евклид ...
13.01.2015 22:26
Между всеки две точки може да се прекара права линия.
Всяка права линия може да бъде продължена безкрайно.
Всяка точка може да бъде център на окръжност с неопределен диаметър.
Всички прави ъгли са еднакви (това ми се губи)?

Всъщност, мисля че евклидовата теорията пасва и на уредените общества но в т. нар. елит. В елита обаче не влиза всеки. Трябва ти енергия (шут отзад :) за да прескочиш от обичйното си енергийно ниво в по високо - като фотон.

Хубав пост!
цитирай
6. haralanov - И с мен България води активен полов живот
16.01.2015 14:52
Все ме преебава.
Иначе и аз съм много българин.
цитирай
7. harvi - Ей за това съм ти верен фен :))
21.01.2015 12:48
Трябва да преживям дълбокомислено известно време сега :) Поздрави!
цитирай
8. tomich - Както бях с позината уста...
30.01.2015 19:41
и взор устремен към върха на Хеопсовата пирамида, така сега оставам безмълвен с наведена глава пред абсолютната логичност на българологията. "Оти от ясното по-ясно нема." (из философските съждения на шопа). Ама понеже всички сме много българи, не е ясно кой кого преебава...
цитирай
9. krumbelosvet - Пас-квил
18.05.2017 11:46
Светна ми. Пасквил значи с ПАСуващ мозък да ЦВИЛиш колкото имаш сили. Темата е много благодарна и ЛЕСНА, щото медиите я разработват непрекъснато. Пак ще напомня за китайския мъдрец, който казва да не се атакува вражата армия докато е с висок дух, а да се изчака естественото спадане. Следващата степен на същата мъдрост е ДА ОПЛЮЕШ ДУХА НА ВРАГА, което и организират с нас ЧУЖДИТЕ НИ ГОСПОДАРИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969256
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031