Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 00:15 - Отворено писмо на ББ
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 5755 Коментари: 5 Гласове:
21

Последна промяна: 25.05.2012 00:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Уважаеми,

 /интелектуалци, простаци и личностни безличия/

Това, по принуда отворено писмо е до Вас, понеже не останаха сънародници, съграждани и съсловия, към които да се обърна. Вие, по ирония на съдбата сте вменения ми заместител на род и родина, към които бих се обърнал, ако ги имаше. Много ми се иска да разбера какво Ви се иска, понеже нещата които искате често са взаимно изключващи се неща. Нещо, което видимо не съзнавате.  Вие искате едновременно, да няма дупки по улиците, но и да няма улици затворени за ремонт. Искате да получавате европейски заплати, но същевременно заплатите ви да са съизмереми с положените усилия. Искате ниски данъци и сериозна социална политика.  Искате равноправие, а всеки отстоява собствената си правда. Искате правосъдие, а превръщате престъпниците в легенда. Ратувате за култура, а слушате чалга. Пишете поезия, а четете проза.

 

Длъжен съм да Ви поясня, че вече съм удовлетворил всичките Ви искания. И вината за това, че едните искания унищожават други искания и по този начин корените на уравнението се свеждат до нула, вината за това е, че исканията Ви са разнопосочни. Дадох Ви каквото поискахте, а това, че сте сложили както в циганска торба свободи и ограничения, ценности и пороци, работа и завист, почтеност и безхаберие – това си е Ваш проблем. Имате ги в последователността, в която ги поискахте. Това че не работят и взаимно се анихилират нещата, които поискахте – това си е Ваш проблем. Уточнете си исканията. Ако вие не можете да ги подредите, така че да работят в синхрон, ще ги подреждам аз, както ми харесва.

 

И не ме плюйте с „разделяй и владей“, щото многообразието с което сами се разделяте е непостижимо за един човек, пък бил той и премиер.

 

Бай Пешо Шопа има същите права и свободи каквито има всеки олигарх. Само че олигарха и Бай Пешо имат различни възможности за ползване на същите тези права.

 

Само това да можеше да Ви стане ясно, целия ми път от бодигард на Тошо до чисто Ваш премиер автоматически придобива смисъл и историчност.

 

Както вече съм Ви казвал – една филия мас може да потдържа жизнения Ви цикъл, а който иска повече – да мисли, да учи, да предприема – условията са еднакви за всички. Правилата са ясни, а това че не Ви харесват – просто пак прочетете текста по-горе.

 

Да вземем простото правило за просперитет. Както във всички подвластни на нещо и някой общества, бързия път за прогрес е през кура на премиера. Има и бавен път – през кура на следващия премиер. Или на по-следващия. Има и още по-бавен път – пътя на собственото Ви достойнство и морал. Бих казал – път безконечен. И пътя и избора му са Ваша грижа и не ми вменявайте вина за това. Защото от историята знам, че ако обърна нещата, ще ме разпнете.

 

Говорете си, пишете си – на никого не пречите! Исканията Ви, както казах са разконцентрирани, разнопосочни, моментни, конюнктурни и безидейни. Каквото и да направя, или не направя, доволните и недоволните ще са 50%. Това ме прави вечен, мъдър, справедлив и обичан. Аз съм като чашата, наполовина пълна, благодарение на Вас, като цяло. Тук се сещам за още една странна Ваша особеност. Мненията Ви са като цяло, а действията – индивидуални. Държите се като поклонници, което ме обожествява. Не ми вменявайте вина за това.

Територията на РъБъ Ви е дадена под наем, или на концесия и Вие си плащате, волно, или неволно под формата на данъци, глоби и акцизи този наем, или концесия. Ако щете – вървете другаде, но от сега да Ви кажа – и там е така.

 

Вие, с поведението и най вече с безхаберието към съдбата на ближния си, ме превърнахте в гарант на собственото си бъдеще. Та аз няма как да Ви познавам всичките, че да Ви бъда гарант. За тези, които познавам, и най-вече за тези, които ме признаха, станах гарант. Виждате го. Но-о, пак повтарям, не мога да ви познавам всичките. Станах медиина звезда, за да ме познаете Вие поне, но повече няма какво да направя. Аз моят път извървях – извървете и Вие Вашия.

 

Лидер става оня, които в максимална степен удовлетворява максимален брой интереси. Аз съм такъв лидер. Не ми приписвайте лява, дясна и центристка ориентация, не ми търсете програма и партиина линия, не очаквойте последователност въпреки всичко и на всяка цена. Аз съм живия Референдум. Ако не вярвате – направете си друг и тогава ще ме изберете отново с квалифицирано мнозинство. Вие ме направихте края и началото, не мислете, че при това положение ще съм длъжен и ще Ви давам отчет.

 

Пак казвам – Каквото и да направя, половината ще са доволни.

 

Значи Вие сте ПОЛОВИНАТА. Ясен ли съм?

 

Айде сега – едната половина от лявата ми страна, другата – до десния ми лакът. Едните на изток от рая, а другите издигам в ранг конвертируема валута. Пийте, пейте и протестирайте. Кеф Ви търсете „път от който виждаше духът към безсмъртието по-прекия път“, кеф Ви отдайте кесаревото Кесарю, а Бог да си търси вземанията чрез ЧСИ.

 

Пак ще Ви пиша. Понеже мно-о-о-го трябва да Ви се обяснява!

 

На Този празник, аз съм словото и словото бе у мен.

 

Ваш ББ




Тагове:   тъг,


Гласувай:
21



1. boristodorov56 - Слава на словото!
25.05.2012 00:56
От устата му си го взел това слово.

От утре тръгва да освобождава и останалите поробени народи!
цитирай
2. анонимен - Бойко и Борисов -
25.05.2012 08:43
това е оксиморон.
цитирай
3. haralanov - Здравей,Евгени!
25.05.2012 14:36
Отдавна съм се убедил,че умееш да пишеш смислени текстове!
Поздрави!
цитирай
4. marystaneva - Кефиш ме, Евразоле! :)
03.07.2012 11:37
"Правилата са ясни, а това че не Ви харесват – просто пак прочетете текста по-горе."
цитирай
5. svilen75 - Много добре написано. . . само, дето ...
23.07.2012 01:39
Много добре написано ... само, дето се съмнявам, че Б.Б. има потенциал да напише такъв текст ... иначе всичко е много точно казано :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969030
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031