Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 00:56 - Моят поглед над Гордиевия възел
Автор: evrazol Категория: Политика   
Прочетен: 3740 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Боко по стечение на обстоятелствата избуя като властелин в благодатната нива на соц-а. Също като Илия Павлов реши да си отреже опашката, ама понеже мутрата прави всичко по мутренски, набърка височайши интереси и се самопротивопостави на всички. С това си действие бе отречен от своите, без да бъде припознат от чуждите. Така се яви като единствена алтернатива на ПОСТСОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ.
И стана десен левия му крак, докато обувката му си остана лява.

Боко трябва да понесе определено неудобство, но отявлено да подкрепи протеста. Той знае много неща и му предстои да убеди публиката, че ясно е направил избора си между олигархията и почтеността. До сега се люшка между тези крайности. И когато впрегне всички средства за да се противопостави на кукловодите ще има шанс да остане в политиката. За него заден ход към БКП и Ипон няма. Нито към матушка Русь. Бавенето е смърт, а категоричността на позицията път. Забави ли се тази категоричност ще го отнесе времето.Прояви ли се, може той самият "да го отнесе". Играта Ва Банк за него е неизбежна и единствения му бонус е да я започне веднага. Спотайването ще го причисли към мафията и ще го прати в тиквите. Ако чака протестът да го припознае, ще чака колкото Костов. Ако се появи в парламента, ще се подреди до Сергея и Сайдера.

Това правителство ще падне. БСП отвори всички възможни фронтове едновременно. С Европа, с гражданите, /със селяндурите още не е - те ги подкрепят/ с Бойко и с кризата. И до днес те нямат адекватен ход. Нито стратегически, нито политически. Лишиха сподвижниците си от аргументация и ги оставиха да събират от девет дерета вода, за да обяснят подкрепата си: Да не дойде Бойко, да не се пречи на транспорта и "протестиращите са купени". Това са причините / единствените/ да подкрепим Орешарски и да строим Белене. Кучетата си лаят, а кервана си върви към метеж.
Колкото по-късно падне правителството, толкова по-зле за БСП. Все пак те нямат втори Н. Добрев, нищо че си намериха втори Жан.

Протестиращите няма да се сбият. Нямат дупе за това. Въпреки, че знаят, че комунист само от бой разбира. Те са интелигентни и изхомени. Образно казано, каквото и изпълнение да направи Мариус Куркински, няма да промени нито едно намерение. Протестите обаче няма и да спрат. Мариус може да не се бие, но не се и предава. Единственото реалнистично упование на протеста е Европа.

Реформаторския блок е компот с ябълки и кисели краставички. Интелектуалците ни  са в мъжествена анемия и емпатиина ацедоза. Селяните - в амок. Селяндурите в ступор. А редовите социалисти са гладни, т.е. опасни. Те лесно ще викнат "Долу наште" и контра протеста е повече тайна контра за тях, отколкото за самия протест.

В крайна сметка полицията ще набие гражданите, а гражданите ще ловуват червени вещици чак до другарския съд.

В крайна сметка вътрешния ни въпрос /Щото ние имаме много остър вътрешен въпрос/ ще се реши от НАТО. В крайна сметка клепейки след събитията Ганьо ще си събуе потурите, ще тури алафрангата и ще се провикне на света: Булгар, Булга-а-ар и ще си бутне парламента белким му се открие хоризонт.

Хайде със здраве!


Тагове:   тъг,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:)))
21.07.2013 11:28
За Бойко си прав - това му е шанса. Но и без него връщане назад няма...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1977229
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19466
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930