Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 01:02 - Христос го Втресе
Автор: evrazol Категория: Забавление   
Прочетен: 2911 Коментари: 6 Гласове:
8



Истински цирк се разигра в центъра на Пловдив при раздаването на най-големия козунак на Балканския полуостров.Никой от организаторите не беше предвидил, че всъщност ще се получи най-големият цирк на Балканите точно в Пловдив.Празникът започна спокойно около 10 часа. Гигантският козунак, който тежи 530 килограма, беше разположен около фонтана в центъра.Около обяд започна раздаването, което прерасна в бутане.За първи път тази година в двата края на площада бяха разположени два буса, от които буквално бяха разхвърляни около 2300 козунаци.Това възмути голяма част от хората и накара други да се блъскат като животни, за да си вземат допълнително сладкиш.Пред бусовете се чуваха писъци и крясъци предимно на пенсионери, които се щипеха и скубеха за един козунак.Попитани защо се блъскат, пловдивчани изтъкнаха различни причини. Едни казаха, че нямат пари, други че имат по 5 козунака вкъщи, но си взели един от безплатния за здраве, а трети казаха, че тъпчат в чантите си сладкиши за съседи.Минко Дерелиев, един от организаторите на проявата, обясни за Dnes.bg, че са имали намерение с бусовете да улеснят раздаването, но не са и предполагали какво може да се случи.След 45-минутната схватка едни си заминаха за домовете с пълни чанти за козунаци, а други бяха лишени от безплатните сладкиши.За изпичането на тестения гигант са използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 100 килограма захар,1060 яйца и по 20 килограма стафиди, сусам и пудра захар.Организацията на цялото събитие е траела около 1 месец, а за направата на козунака са били нужни 2 денонощия непрекъсната работа. http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2010/04/04/pensionerski-boi-za-kozunak-v-plovdiv.88814       Едва днес мои източници ми докладваха, че това в същност било епична възстановка на БЪЛГАРСКИЯ  ПРЕХОД, в която козунака символизирал демокрацията и предприсъединителните фондове.   Организаторите го играели БРЮКСЕЛ, а народа играел ролята на народа.   За следващия Великден се предвижда роля за вътрешния министър. Като единствен недостатък моите източници отчетоха липсата на изкупвателен пункт за подарените козунаци, който да символизира съдебната власт, олигархията и на кой каквото му хрумне според въображението. Но и това щяло да се коригира следващия път, както и поздрава, който ще ползват миряните /виж заглавието/ По случай достигането на дъното на кризата щели да се раздават и големи червени Яйца, а постите щели да бъдат отменени поради изчерпване откъм смисъл.   Ама това другия път.



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Всичко се изчерпва с една дума - мизерия!
07.04.2010 06:44
Материална и духовна!
Аз пък гледах как хвърляха козунаци на тълпата от вратата на някакъв бус...
Като помощи за сомалийски села!
Нямам думи!
цитирай
2. lado - Материална и духовна! Аз пък г...
07.04.2010 08:23
nicodima написа:
Материална и духовна!
Аз пък гледах как хвърляха козунаци на тълпата от вратата на някакъв бус...
Като помощи за сомалийски села!
Нямам думи!

Което е жалко и за сомалийскито население. Никой не заслужава третирането им като унтерменшове. Трудно им е, както винаги (заради тъпотия и за да Украднат някой лев, разбира се) да спретнат една спретната организация. Харесва ми "спретнат" - сигурно е някаква много архаична дума.
Поздрави!
цитирай
3. mamkamu - :)
07.04.2010 13:41
Още щом прочетох думата "цирк", знаех как ще свърши всичко! Повечето хора захвърлят достойнството си надалеч, щом зърнат нещо безплатно за раздаване!

А и тук, по тези ширини, не сме много по организациите :)
цитирай
4. vmir - Много подобаващо заглавие!
07.04.2010 22:41
Преставям си колко хора биха били безкрайно щастливи да чуят:

1. "На колене" и - бум подобаващо парче козунак в устата.
2. "Ти си абсолютен престъпник!" и - бум, още един козунак.

Да не би тези козунаци да са дело на бившия военен министър, той нали беше хлебар?

И си мисля, че много лошо ни се пише, ако няма нито един, готов да застане на колене и да понесе временно обвинението в престъпление, но без да иска козунак или обезщетение от Страсбург...

Да не би да съм се чалнал аз нещо, да си мисля, че има далеч по-унизителни ситуации от тази прокурор да те нарече престъпник?
цитирай
5. evrazol - vmir
08.04.2010 06:32
Абе странно ми е едно обстоятелство:
Половината от народа вярва, че бившия министър е престъпник - на него не му пука.
Някакъв прокурор го нарича престъпник и хоп - вече е унизително.
Унижаваме се май в зависимост от интереса.
Подозирам че слагат неизвестен транквилант в тези, безплатните козунаци.
цитирай
6. vmir - 5. evrazol,
08.04.2010 11:06
evrazol написа:
Абе странно ми е едно обстоятелство:
Половината от народа вярва, че бившия министър е престъпник - на него не му пука.
Някакъв прокурор го нарича престъпник и хоп - вече е унизително.
Унижаваме се май в зависимост от интереса.
Подозирам че слагат неизвестен транквилант в тези, безплатните козунаци.


Еми възможното обяснение, което засега намирам, е да си прав в предположението си, ама масираната му защита и бленуванията за Страсбург ме карат да подозирам, този хлебар може да слага транквиланти даже и в платения хляб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evrazol
Категория: Политика
Прочетен: 1969139
Постинги: 375
Коментари: 65516
Гласове: 19464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031